ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Румен Радев награди иновативни компании в президентството: Нашият капитал са младите хора (ОБНОВЕНА)

Политика

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Румен Радев награди иновативни компании в президентството: Нашият капитал са младите хора (ОБНОВЕНА)

39726
на 08.02.2019
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Румен Радев награди иновативни компании в президентството: Нашият капитал са младите хора (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Президентът Румен Радев е домакин на "Дондуков" 2 на церемонията по отличаване на победителите в Националния конкурс "Иновативно предприятие на годината“ за издания 2016, 2017 и 2018 година с марката "Високи постижения в иновациите“.

препоръчано

В залата освен домакина и чуждестранни посланици, са поканени собственици и представители на различни фирми, които изпъкват на родния и световен пазар със своите иновации.

Всички гости се обединиха около мнението, че България има огромен потенциал в иновациите, но той към момента не е напълно реализиран.

"Специално благодаря на организаторите и журито, защото с инициативи като днешната, се насърчават българските инвестиции. Иновативността е отражение на националните амбиции за бъдещето. Също териториалното разпределение на иновациите в една държава е критерий за нейното развитие.

Българските иновации имат и своите предизвикателства. Въпреки много години и многото програми, заложената цифра от 1,5% от БВП, не е достигната. България все още е една от плахите държави на картата на иновативността", каза в словото си Румен Радев.

"Аз съм оптимист, защото все повече млади хора и фирми като вас залагат на иновациите", изтъкна президентът.

"Държавата трябва да отдаде значимото на българския иноватор и съм сигурен, че това ще стане. Имаме традиция и на какво да заложим в много области. Нашият най-голям капитал са младите хора. Във всички световни олимпиади по физика, математика и приложни науки, нашите млади хора печелят призови места", похвали младото поколение държавният глава.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 8 септември - денят е конфликтен за Везните, успехът обръща гръб на Водолеите САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 8 септември - денят е конфликтен за Везните, успехът обръща гръб на Водолеите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Позиционирал съм се за първото място. Който иска е добре дошъл - ГЕРБ е готов да управлява (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Позиционирал съм се за първото място. Който иска е добре дошъл - ГЕРБ е готов да управлява (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 32
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК