ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев поздрави армейците за 6 май и пак заговори за политика (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Политика

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев поздрави армейците за 6 май и пак заговори за политика (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

69713
на 06.05.2020
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев поздрави армейците за 6 май и пак заговори за политика (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Президентът и главнокомандващ Румен Радев поздрави армейците по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия - Гергьовден. Държавният глава не пропусна в речта си да нападне и политическите си опоненти, като заяви, че модернизацията на армията не трябва да се оставя само на политиците.

препоръчано

"И в най-тежки времена българският войник е бил последната преграда в защита на отечеството. Българската армия посвети поколения в родолюбие и всеотдайност и се утвърди като символ на държавност и доблест", заяви Румен Радев.

Той посочи, че живеем в все по-несигурен свят и след десетки години на лишения и съкращения армията най-накрая е започнала процес по модернизация. По пътя на модернизацията обаче няма път за угодни сделки и сметки за политическо оцеляване, нападна политическите си опоненти президентът.

"Съвременно въоръжение ни е крайно необходимо при рационални и прозрачни правила", обяви държавният глава и посочи, че модернизацията не трябва да се оставя само в ръцете на политиците.

Президентът благодари на военнослужещите, че продължават да отстояват и защитават каузата "България".

"Днешният празник е тържество на единството на народ и армията. Нашата вековна история е доказала, че когато тази спойка е силна, силна е и страната ни. Нека днес, в този светъл за всеки българин празник, отдадем признателност към нашата армия", обяви Румен Радев.

Той посочи, че днешният празник е по-различен и парад няма да има, но военнослужещите отново са на своя пост и ще демонстрират своите умения.

"Успешно поколение и достоен живот не се постигат с насаждане на страх и примирение. Силна и модерна държава не се гради с апатия, а със смелст и дръзновение", категоричен е държавният глава.

Той се обърна към младите българи, които били призвани да направят решителните крачи и за осъществяването на идеала за съвременна България. "Бъдещето принадлежи на смелите", каза Радев и призова всяко изпитание, през което преминаваме заедно, да ни прави по-задружни и смели.

Държавният глава отправи приветствието си от Гербовата зала на президентството, тъй като тази година пандемията от коронавирус отмени традиционния военен парад в столицата и локализира празничните събития във Велико Търново, Варна и край Пловдив.

Припомняме, че от 10.00 часа в Националния военен университет "Васил левски" във Велико търново ще се проведе тържествен ритуал с курсантите, на който ще присъства вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

В 10.35 часа във Варна военнослужещи от Военноморските сили ще извършат демонстрация на способността по овладяване на кораб-нарушител. 

А в в 10.50 в Трета авиационна база в Граф Игнатиево ще се проведат съвместни полети за демонстриране на бойните способности на Военновъздушните сили.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за Гергьовден - успехите намигват на Телците, Стрелците пълнят джобовете САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за Гергьовден - успехите намигват на Телците, Стрелците пълнят джобовете
ПИК TV x
Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО) Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО)
ново
Днес: 43
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК