Вход
София
Времето в София 26 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев разкри одобрява ли новото име на Македония и на каква цена! (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев разкри одобрява ли новото име на Македония и на каква цена! (ОБНОВЕНА)

на 14.06.2018
42187
24
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев разкри одобрява ли новото име на Македония и на каква цена! (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
14.06.2018
24
42187

За последните 4 месеца това е трета среща помежду ни, което ясно показва желанието ни да работим интензивно за задълбочаване на нашите отношения. Това каза президентът Румен Радев след срещата си с президента на Република Македония Георге Иванов. Той благодари на госта за участието на представителна рота от Македония в парада на 6 май. 

Важното е гражданите да знаят, че има нов дух на отношения, в които има доверие, изтъкна Радев. Той изтъкна три важни фактора - да се осигурят условия за работа на съвместната комисия, да се засили сътрудничеството между нашите министерства, да се стимулира бизнесът и туризмът, които се съживиха след договорите между двете страни, а те са важен фактор за хората. За всички тези неща институциите и в двете страни трябва да работят с пълни сили отговорно и настойчиво. Няма да крия, че с президента Иванов имахме тежък разговор. България е силно обездпокоена от ескалацията в съседката от изминалия ден, от съксването на диалога между институциите в критичен за Македония момент. Призовах президента Иванов да бъде не само участник, но и водач в този диалог вътре в институциите, защото това е важно условие за постигане на обявените стратегически приоритети - членство в ЕС и НАТО. Обсъдихме и актуалният въпрос за смяната на името на Македония, посочи президентът Радев.

Приветстваме усилията за намиране на решенията на този казус, защото това е важна стъпка за евроатлантическа и евроинтеграция на съседите, която подкрепяме. Осъзнаваме, че това е сложен и продължителен процес, който създава напрежение и в Македония, и в Гърция. Засяга и интересите на България, затова има регионално и европейско измерение. Когато се постави въпросът за нашето отношение към компромисния вариант, трябва да бъде ясно, че от 1992 г. до днес, нито едно българско правителство не формулира конкретни условия и претенции към името. В резултат на това този казус не присъства нито в политическата декларация между Македония и България от 1999 г., нито в договора от 2017 г. В същото време Македония, която се предлага да е Северна Македония се намира на югозапад от София и на Запад от пирин. налице на географски реалности и исторически обременености, които ни задължават в тази ситуация да бъдем изключително внимателни и да следим и да преценяваме не само изхода от преговорите между македония и Гърция, но и най-вече изпълнението на договорните ангажименти в нашите двустранни отношения, които трябва да добият необратим характер, каза още Радев.

„Смея да твърдя, че България най-силно подкрепя евроатлантическата и европейската ориентация на Македония.Ние приемаме резултатите между преговорите, най-вече и доколкото те премахват важни пречки по пътя за интеграционния процес. но трябва да е ясно, че залогът за това признаване е стриктното спазване на постулатите от договореностите между нас, най-вече чл. 11, според който двете държави се задължават да нямат неприятелски действия една спрямо друга, каза още Радев. 

Във връзка с отказа на премиера Бойко Борисов да се срещне с македонския президент държавният глава посочи, че когато призоваваш другия да води диалог, не трябва ти самият да бягаш от него. 

„Надявам се нашите приоритети за Западните Балкани да не се сведат само до прегръдките и да не абдикираме от проблемите. Според мен България трябва да търси интензивни контакти и диалог не само с правителството на Македония, но да търси диалог и с президента, опозицията и т.н. Само така ще имаме констурктивни и приятелски отношения“, посочи Радев.

Сподели:
Напиши коментар »
(24)
1
Голям резил, Шербета поканил един явен сърбоман и враг на България. Ипичмант за Гумен Гадев Шербетов, и съд за национално предателство, на тоя кретен. Сега да плати масрафа със свои пари това нищожество, натресено ни от БСПдирастията на Импексовата лъжлива курабия..
2
На някой стана ли ясно старшинката дали одобрява и приема новото име на Македония,а и колегата му по стил и визия-кой въобще ги бръсне тия двамата за нещо не само в Европа и в света.....пионки на Путин............не е тропнал Руския Патриарх с крак не са се скрили мишките.............
3
Отвращавам се от Румен Радев от дъното на бездънната си душа, но този път е прав. Когато чух, че се предлага името на Македония да е Северна Македония, споделих със съпруга си, че това изключително ме вбесява, защото една страна като Македония, която си е България и по език, и по история, не може да се представя пред света според снизходителното потупване на държавата Гърция, за която Македония се явява северна съседка.
4
Не мога да си изкривя душата ида не призная, че е прав е №1, тоя дебилен Прецидент (за който съжалявам, че гласувах), задмина поп Кръстьо, по ПРЕДАТЕЛСТВО. Все още се раждат предатели в тая държава, каквито са впрочем всички безродни, крадливи комуняги . Влашкия циганин, искаше да ни прави 17 републека на СССРе, А ТОВА ВОЕННО ГОВЕДО, Е ПОКАНИЛ ЕДИН ЯВЕН БЪЛГАРОМРАЗЕЦ И ВРАГ НА бЪЛГАРИЯ. сРАМ И пОЗОР НИ НАТРЕСЕ ТАЯ ПЪПЧИВА тИКВА!
5
И този като Първанов много говори ама нищо не казва
6
Президентът Радев изрази своето мнение, че в новото име на Македония не трябва да присъстват географски и исторически понятия. Можете да потърсите информация.
7
ИМА ОРГАНИЗАЦИИ КОИТО ДИЙСТВАТ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ.БЪДЕТЕ КОРЕКТНИ!!!
8
ОТКЪЗЪ ЗА СРЕЩА НА ВИНЕТУ С МАКЕДОНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ Е ЧЕ ТАКА МАКЕДОНИЯ И СЪРБИЯ ОТРЯЗВАТ ПЪТЯ НА ЖЕЛЕЗНИЦАТА НА USA НА БАЙ ДОНЧО ОТ БАЗАТА БОНСДЕЙЛ КОСОВО ДО БУРГАС ЗА ТРАНСПОРТ НА АМЕРИКАНСКА ТЕХНИКА И ОРЪЖИЕ, ЗА НАПАДЕНИЕ НА USA 2019 СРЕЩУ КРИМ ОТ САРАФОВО И ПРИСТАНИЩЕ БУРГАС ОТ ВВС НА USA И КОРАБИ НА 6 USA ФЛОТ МЕЧТАТА НА ЕВРЕЙСКИЯ МЪНИК ДЕТ НЕ Е ХОДИЛ ВОЙНИК А НА ВКАРА В НАТО , СЕГА БАЙ ДОНЧО ЩЕ ИЗРИТА МУШАМАТА ОТ ПРЕСТОЛА И ЩЕ СЛОЖИ НА НЕГО ШУМЕН КАБЕЛАРОВ МАСОН ЧИФУТ ОТ ПЛОВДИВСКАТА МАСОНСКА ЛОЖА КОЙТО РАБОТИ ЗА ЮДЕЙСКИТЕ ИНТЕРЕСИ
9
Радев отново с гърди пред Боко... ама то не е само да се целуваш и прегръщаш, а като стане напечено дим да те няма.....Бокоооооо, Бокооооооо и едно европредс. не можа да направиш....
10
Е,ТОЯ НЕ МОГА ДА ГО ГЛЕДАМ.КАТО НЕ ГО ИСКАТ НИКЪДЕ ПО СВЕТА,РЕШИЛИ КУКЛУВОДИТЕ МУ ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ БЪРКА В ОТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ. ЗА ДА СЕ КАЖЕ,ЧЕ И ТОЙ НЕЩО ПРАВИ.ПО БЪРЗО ДА МУ ИЗТИЧА МАНДАТА,ЧЕ МИ Е МЪЧНО ЗА ВСИЧКИ НАС БЪЛГАРИТЕ.
11
Браво на Нашия Българси Президент - при всяка публична изява излъчва увереност, достолепие и почтеност които никой друг политик в България не притежава!!! Сравняването му с оня когото мафиотските му дръжки са преименували с красноречивия етикет - Тиква, е пълна нелепост и признак на простотия!!!
12
ОТ ЖЕЛАНИЕТО ДА БЪРЗАТ ДА ПИШАТ ПИКАДЖИИТЕ ПАК СА СЪТВОРИЛИ НОВ ПРАВОПИСЕН РЕЧНИК.
13
и сърбинът назвахме брат злодеят хищникът познат.Македонският президент е отявлен сърбоман и руски възпитаник.Русия чрез Сърбия оказва забрана за влизането на Македония в НАТО и ЕС заради своите геополитически интереси и превръщането на страните от балканите в зона на своите интереси А БКП и БСП са първи приятели на Сърбия. А Радев като висш офицер от българската армия е добре да се спави с историята от 1885 г. кой подкрепи сърбите срещу България като изтегли от българската армия всички руски офицери но българите се биха храбро и защитиха Родината ни от вековният враг и победихме и без помощ от Русия въпреки провокацията.
14
RADEV e KORUMPE !!!!
15
Голяма, показателна простъпка на Президентството, бе поканата на Македонският Президент, точно в момент на вътрешен скандал в БЮРМ. Това не е грешка! Всъщност, " Самолетният шофьор" систематично слага пръти в усилията на Борисов, Правителството на РБ, заедно с ЕС за стабилизиране и обединение на Балканите. Това поведение на Президенството е само в полза на Руско-Сръбски интереси за нестабилност и неразширяването на НАТО на Балканите. Какво да очакваш от офицер на Руския Варшавски договор и Делегат на конгрес на БКП, а може би и нещо повече, например ГРУ .
16
отговор на коментар
АБРЕ ЧЕРВЕН ДЯДО ТИ ВЗИМАШ ЛИ СИ РЕДОВНО ХАПОВЕТЕ
17
ШЕРБЕТА ПАК ДЕКЛАМИРА ПУНКТУАЛНО ПРЕПИСАНОТО ОТ В."РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО" ТЕКСТ! АМА НИЩО НЕ РАЗБИРАМ, ОТ КОИ ТОЧНО Е? НАТОВСКИ ГЕНЕРАЛ ЛИ Е ИЛИ РУСКИ РАЗУЗНАВАЧ? ИЛИ ПРОСТО ПОДЛОГА НА НЯКОЙ ЧИЧКО ПАРИЧКО, КОЙТО ГО СПУСНА НА КАКА КУРНИ С ОБЕЩАНИЕ ДА СИ ДЕЛНАТ КОМИСИОННИТЕ ОТ ГРИПЕН? НЯМА ГРИПЕН, НЯМА РАДОСТ В КЪЩИ, НЯМА "СУХО". ИМАМЕ СЕГА ЕДИН ДЕБИЛ И 5 ГОДИНИ ЩЕ НИ ПРАВИ КОРЕМНО ПРЕВЪРТАНЕ ДОКАТО НЕ СЕ НАСЕРЕ НА ЛОСТА.
18
Този човечец ще обърка всичко, постигнато до сега. Колко пъти ще се среща с президента на Македония и защо ? Нека македонците да се разберат с Гърция - ние не трябва да се намесваме в този спор. Не вярвам, че един ден Македония ще има териториялни претенции към България или Гърция.
19
Дай на фатмак власт и му гледай сеира ! Особено когато годържат под чехъл и командорят куп трътлести червени лелки. Тоя ежедневно се доказва като неадекватна, злобна куха лейка и досадно,треторазрядно ЗКПЧ .
20
В Президентската канцелария имам един заекващ и сричкуващ говорител именува се Радев! Този палячо Сандалетко Тъпанчев, като какъв се представя, той има само церемониални функции! Нали управлява, за 3 месеца само уволнения и едни грипени!Мъж за 3 дебели жени, една му държи ръцете, друга краката а Деска простата ме с е р е в устата :)
21
отговор на коментар
Ама тиквата върши работа , а достолепния само бля, бля, дрън . И ако ББ е тиква то ти си кратуна , ама от икуфялите, щото ей от такимва кратуни не можем да вървим по-бързо напред ами трябва да Ви влачим на кайшка.
22
каза ли нещо или само се показа,,,,,,, Тпзи с големите уши нещо започва да ме нерва,,,,,, или е много гадно коп...ле или е долен мухоморко!!!
23
Току-що ми го сложиха отзад . Не ме болеше. Свикнала съм. А и портрета на Бойко Методиев Борисов ме вдъхновяваше като се врътках ... е знаете как е...НО, по темата - Балканският чудотворец - е международник! Светът не познава в своята история преуспял във външната политика държавник, който не знае никакъв език, включително и собственият си... ще биемЕ, можемЕ да си го позволимЕ, а и да ви го нач у камe, докато ви грабимЕ... Незнаещият езици, в Европа изглежда като глухоням, отделно от нелепото му дебилно присъствие. Хората вече, като го видят си знаят, че веднага се пристъпва към едно прегръщане и целуване... Та, какво му се е случило на Бойко Методиев Борисов в детството, че сега навсякъде се гушка, прегръща и пуска ръце, присвивайки от радост честните си очи?
24
отговор на коментар
Добре е да си сложите снимката и името госпожо! Защо се страхувате да коментирате явно? В договора между България и Македония има ясно разписани клаузи за отказ от териториални и всякакъв вид други претенции между двете държави. В този смисъл изказването на др. Радев е безсмислено!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

- Сестра, карай го в моргата.
Пациента:
- Ама докторе, не може ли първо в Реанимация?
- Абе, това пациентите сте ужасни, стига с това самолечение!

няма нови новини
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
сега
2055
четат ПИК
сега
четат тази новина
ДРАМА В ПИК TV! Деси Фотосесията се бори за живота на болната си баба! Плеймейтката плаши лекари със съд - вижте защо в "Жълтите новини"
x
СВЕТЪЛ ПРАЗНИК! Почитаме паметта на един прославен светия
x