ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: СДВР за незаконните блокади в София и кошмарните задръствания заради метежниците на Радев и Божков: 30 души запушват "Орлов мост", а 12 - кръстовището на СУ. Един е арестуван (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Политика

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: СДВР за незаконните блокади в София и кошмарните задръствания заради метежниците на Радев и Божков: 30 души запушват "Орлов мост", а 12 - кръстовището на СУ. Един е арестуван (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

112051
на 03.08.2020
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: СДВР за незаконните блокади в София и кошмарните задръствания заради метежниците на Радев и Божков: 30 души запушват Орлов мост, а 12 - кръстовището на СУ. Един е арестуван (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последни данни за незаконните блокади на три столични кръстовища от метежниците на Румен Радев и Васил Божков и кошмарните задръствания, в които висят софиянци с часове заради палаткаджиите, разкриват от СДВР. 

препоръчано

Главен инспектор Красимира Стоядинова разкри, че нерегламентираните мероприятия продължават.

"Снощи около 19 часа се събраха граждани, които организираха нерегламентирано шествие. Около 22,30 ч. група от "Орлов мост" са тръгнали и към НДК, като са блокирали последователни няколко кръстовища. Други сериозни нарушения на обществения ред няма, но са подадени сигнали за две лица в неадекватно поведение. Установен е, че едното лице е без документи, а другото е отстранено от района. 

Блокирани остават кръстовища в столицата. 3 палатки и 9 шатри са разпънати на "Орлов мост".

Там протестиращите са 30 души.

12 души са на кръстовището пред Софийския университет, те са с 18 палатки и 5 шатри.

Пред площад "Независимост" пък има 8 души със 7 палатки и 6 шатри.

Апелираме протестиращите да не възпрепятстват свободното придвижване на всички граждани и да се съобразяват и с техните права", заяви Стоядинова. 

"Днес също се очаква да има нерегламентирано протестно мероприятие и са възможни и други блокади, но в момента са затворени тези три кръстовища", каза още инспекторът от СДВР като заяви, че за нито една от акциите няма подадени заявления. Тя не отговори дали и как ще съдейства МВР на жалбите на граждани срещу незаконните блокади и нарушаването на правата им за незаконно придвижване.

 

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на Пфайзер и Бионтех (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на "Пфайзер" и "Бионтех" (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 41
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това