Вход
София
Времето в София 0 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! СЕМ разнищва скандалите в БНР - дадоха ултиматум за оставка на директора (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! СЕМ разнищва скандалите в БНР - дадоха ултиматум за оставка на директора (ОБНОВЕНА)

на 27.09.2019
27611
15
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! СЕМ разнищва скандалите в БНР - дадоха ултиматум за оставка на директора (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
27.09.2019
15
27611

Съветът за електронни медии заседава извънредно, за да обсъди ситуацията в Българското национално радио заради скандалната репортерка Силвия Великова, която отказа да застане на очна ставка с директора Светослав Костов, за да стане ясно каква е истината за скандалите в медията.

СЕМ решава утре за БНР

СЕМ решава утре за БНР

Съветът за електронни медии (СЕМ) обяви, че ще приеме...

на 18.09.2019

Тя обяви, че щели да я гонят, но се оказа, че такова нещо няма, а просто е назначен неин колега, който да я замества в ресора й, което явно не й изнася и иска да окупира еднолично поста. За капак братът на мъжа й се нахвърли да бие репортер от радиото, защото не искал да подкрепи твърденията на шайката им срещу директора, когото искат да отстранят заради предприетите реформи в радиото.

Решението за свикване на днешното извънредно заседание на СЕМ беше взето по предложение на члена на медийния регулатор Розита Еленова, която направи това предложение след среща на членове на СЕМ с представители на редколегията на програма "Хоризонт" и други журналисти от БНР.

„В петък да се проведе заседание, на което да бъдат разгледани допълнителни факти и обстоятелства“, обяви тогава председателят на СЕМ София Владимирова.

Припомнено бе становището от предишното заседание на СЕМ, че спирането на БНР е безпрецедентно. На 20 септември не се е стигнало до съгласие за среща с ръководството на БНР. Затова СЕМ е сезирала прокуратурата. Издадени са два акта за административни наказания заради лишаване на обществото за достъп до информация.

Същевременно в СЕМ са получени множество декларации за и срещу оставката на генералния директор на БНР Светослав Костов. СЕМ обаче подкрепя първите и поиска Костов сам да подаде оставка в срок от седмица. Ако това не стане, те щели да я гласуват на следващото си заседание.

КЛЮЧОВ ДЕН: СЕМ решава за БНР

КЛЮЧОВ ДЕН: СЕМ решава за БНР

Съветът за електронни медии (СЕМ) ще вземе решение по...

на 19.09.2019

Не стана ясно какви са точно мотивите им за това, след като по темата все още тече и не е приключило разследване на прокуратурата. Според членовете на органа ръководството носело отговорност за всичко, както е и по договор и затова искали оставка.

"СЕМ внася предложение за оставката на Костов. Ако той не си я подаде сам до следващата седмица, СЕМ ще заседава отново и при мнозинство от 3 гласа ще бъде освободен предсрочно. Затова законът е еднозначен", заяви председателя София Владимирова. От заседанието отсъстваше Бетина Жотева, която е в отпуск.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17936
архив

Попитали радио Ереван:
- Коя е основната причина за снега в Испания?
Радиото отговорило:
- Пърхотът на някои хора...

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Валери Симеонов приветства новите мерки срещу коронавируса, но има забележки: Детските площадки и басейните са опасни, БСП масово не носят маски в залата (ОБНОВЕНА)
x
Ето какво искат мъжете в леглото
x