ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Симеонов и Марешки: Тръгнали сме от нищото и сме се доказали сами. Ние сме икономически патриотична коалиция - повишаването на доходите на българите е задача №1! Воюваме срещу картелите (ВИДЕО)

Акценти

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Симеонов и Марешки: Тръгнали сме от нищото и сме се доказали сами. Ние сме икономически патриотична коалиция - повишаването на доходите на българите е задача №1! Воюваме срещу картелите (ВИДЕО)

45507
на 04.03.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Симеонов и Марешки: Тръгнали сме от нищото и сме се доказали сами. Ние сме икономически патриотична коалиция - повишаването на доходите на българите е задача №1! Воюваме срещу картелите (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Лидерите на НФСБ Валери Симеонов и на "Воля" Веселин Марешки представиха водачите на листите на коалицията и управленската си програма, с която ще се явят на парламентарните избори на 4 април.

препоръчано

"Двете основни партии, които се събраха и направихме патриотичната коалиция, сме "Воля" и НФСБ. Но ние не сме сами. Към нас се присъединиха Българския земеделски народен съюз, Българския демократичен съюз "Радикали", Радикалдемократическата партия на България, Обединена социалдемокрация, Българска социалдемократическа партия, както и Християндемократическата партия", заяви Веселин Марешки.

"Валери Симеонов е вода на листата в Бургас, аз съм водач във Варна", уточни лидерът на "Воля".

"Мисля, че никой няма съмнение, независимо от фалшивите резултати, които дават всички социологически агенции, нашата формация уверено взема 3-о място и върви нагоре", категоричен е Марешки. По думите му за голямата увереност на коалицията говори и че двамата водят само по една листа.

"Голяма част от конкурентите ни са парашутисти и участват в две листи само и само за да успеят по някакъв начин да влязат в парламента", отсече бизнесменът.

"В Благоевград водач е Елена Ангелинина, в Стара Загора и Добрич - Кръстина Таскова, Елена Пешева води листата в Пловдив, Борис Ячев - Пловдив област", посочи още имена лидерът на "Воля". Той изтъкна, че в листите има титани в спорта и посочи треньорът на 20 век на България Димитър Пенев, както и Петър Жеков - рекордьорът по голове в България.

"И аз като Димитър Пенев, Петър Жеков и Георги Младенов постигам добри резултати и се ползвам с добро име в обществото, но никой не ни е канил в някоя от листите", продължи лидерът на "Воля".

"95% от хората на "Воля" в листите са от гражданската квота, имаме много експерти, много икономисти, медицински сестри, фармацевти, лекари", изтъкна бизнесменът.

"От БСП бягат, от "Демократична България", разпад във ВМРО. Когато партньорът ти бяга от теб, това показва, че си слаб, че си лъгал. При нас стана точно обратното, ние приобщихме голяма част от патриотично настроените българи. Няма хора, които да са разочаровани от нас. Ние ще си повишим резултата в следващия парламент", закани се Веселин Марешки.

"При нас в листата е един достоен и честен човек, патриотичен човек ген. Шивиков", заключи той.

"Ние излизаме с открити лица и със самочувствието на политически сили, които не са поставили и най-малкото петно през 44-ото Народно събрание дори и през цялата си политическа кариера", заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

"Нашето чисто политическо минало е в основната на формирането на коалицията. За този период сме имали много общи позиции, тъй като нашите две политически партии са изградени върху основата на икономическия патриотизъм", допълни той.

"Ние съгласувахме с г-н Марешки една бъдеща обща управленска програма, в която на първо място са залегнали доходите на българските граждани, свързани с минималните заплати и минималните пенсии. Ние постигнахме нашето искане за минимална пенсия. В същото време г-н Марешки доказа успешно, че цените на лекарствата и горивата могат да бъдат с 20-30% по-ниски. Когато той воюваше по неговия начин с големите картели, ние воювахме по нашия си начин с тях, оспорвайки законопроектите, които ги облагодетелстват", обясни зам.-председателят на 44-ото Народно събрание.

"Гръбнакът на всяка икономика е малкият и средният бизнес. Втората задача, която си поставяме, е да подадем ръка на този бизнес, да му помогнем да съществува и да успява", разкри Валери Симеонов и добави: "Това означава, че трябва да продължим своята борба срещу монополите и картелите."

"Имаме общи позиции и по редица политически въпроси и по отношение на промените, които са крайно необходими в здравеопазването - да се премахне това доплащане, да се намалят цените на лекарствата, да се обърне пирамидата на здравеопазването, защото не ни трябват болни българи", сподели лидерът на НФСБ.

Той каза още, че имат и обща позиция да не допускат проклятието на прехода - ДПС, да участва в управлението, както и да се борят с битовата престъпност в малките населени места.

Симеонов добави, че с Веселин Марешки се разбират с половин дума, нещо, което не се е случвало досега.

"Искаме да продължим и с борбата с хазарта. Това е един много тежък порок и затова битката ни в тази сфера ще продължава да бъде безкомпромисна", каза Марешки.

"Ние сме изградили нещо, преди да влезем в политиката. Аз тръгнах от един гараж във Варна през 1991 г. Нашата политика е службата за народа. Неслучайно ни се падна и това много силно число - 24, ще продължим да работим 24 часа в денонощието в полза на българския народ", уточни председателят на "Воля".

Той призова кандидатите в техните листи да не се стряскат от черните кампании и да правят само позитивна кампания.

"От 9 март започваме да разписваме безпрецедентен договор в цялата страна. Един журналист каза, че подписващият договора няма шанс да загуби. Затова и мотото ни в тази кампания е "Гласувайте ни задачи", тъй като политиците трябва да бъдат слуги на народа, а не обратното", разкри бизнесменът.

"Ще бъдем нападани по всякакви начини. Ние не правим сватба, сформирали сме патриотична коалиция, в която най-великите българи се приобщават към нас. Ние сме събирателна формация, която дава мощен тласък и мобилизация на патриотичния вот", отсече Веселин Марешки. Според него атаките към тях нямаше да се такива, ако те не се бореха с ДПС за третото място в парламента.

"Нас ни събира общата ни програма. Ние няма да участваме в кални кампании. Нашата програма я усеща всеки българин в джоба си, но не като ръка, която бърка в джоба му, за да му вземе последното нещо, а като хора, които му помагат да живее по-добре", увери той.

"Представяте ли си какви нещастници има, на 3 март има такива хора, които се обаждат на съвременните ни герои Петър Жеков, Димитър Пенев и Георги Младенов, за да ги заплашват да напуснат нашите листи. Поздравявам ги, че отстояха и са редом до нас", разкри лидерът на "Воля".

"Да ми говорите вие, че сега влизам в патриотизма, значи нямате представа от моята биография. Аз направих първото патриотично предаване, първият политически проект, първата политическа коалиция", отговори Симеонов на провокативен въпрос на Илияна Беновска, че едва сега той влиза в патриотизма.

"Петър Жеков и Димитър Пенев са велики българи, няма никакъв пиар в тяхното представяне, те са прями, честни, излизат и казват това, което мислят. Други партии избират не толкова велики спортисти, правят някакви пиар акции, сълзливи истории. При нас това няма как да се случи. Най-големите спортисти избраха нашата коалиция", отсече Веселин Марешки. По думите в техните листи няма парашутисти.

Валери Симеонов каза, че биха подкрепили кабинет "Борисов 4" само след съгласуване на управленските програми. Това се отнася и за всяка друга партия.

"Нашата формация "Воля" не е част от кабиента "Борисов 3", защото имахме разминаване с първата точка от нашата програма за държавните бензиностанции и картелите", заключи Марешки и завръши, че ще имат предложение в следващия парламент пенсиите на всички пенсионери да се повишат с 200 лева.

Сподели:
Бомба x
Астролог: Денят е успешен само за оптимистите Астролог: Денят е успешен само за оптимистите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ-СДС получиха мандат за правителство като първа сила на изборите - Даниел Митов го взе от Румен Радев (НА ЖИВО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ-СДС получиха мандат за правителство като първа сила на изборите - Даниел Митов го взе от Румен Радев (НА ЖИВО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 214
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това