ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Скандал между ИТН и "Величие" на Ивелин Михайлов заради АЕЦ "Белене" - срещата приключи скоропостижно (ВИДЕО)

Акценти

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Скандал между ИТН и "Величие" на Ивелин Михайлов заради АЕЦ "Белене" - срещата приключи скоропостижно (ВИДЕО)

245701
на 30.07.2024
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Скандал между ИТН и Величие на Ивелин Михайлов заради АЕЦ Белене - срещата приключи скоропостижно (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Скандал избухна първата среща на ИТН за правителство за третия мандат. На събитието пристигна единствено Красимира Катинчарова от групата на "Величие", близки до Ивелин Михайлов. Тя обясни, че е упълномощена от колегите си да изрази позициите им.

препоръчано

"Нашата парламентарна група внесе предложение за изграждане на АЕЦ "Белене" с Украйна", каза при откриване на срещата депутатката от "Величие" Красимира Катинчарова.

В началото Катинчарова изрази учудване, че разговорите са започнали от най-малките в парламента. Шест са депутатите, които остават лоялни на Михайлов. Тъкмо те подадоха заявления за напускане и така парламентарната група на "Величие" се разпадна.

свързани новини

Тя приветства и подхода на ИТН първо да се говори за политики и приоритети, а чак след това - за имена. 

"При АЕЦ "Белене" трябва да бъдат на експертно ниво. Там са изтекли всякакви срокове. На площадката на "Козлодуй" много по-бързо нещата могат да вървят. Ние сме на мнение, че ядрената енергия трябва да се развива. За да се стартира целият проект, има нужда от техническа експертиза", отговори Тошко Йорданов. Според ИТН решението на парламента за даването на оборудването на "Белене" на Украйна е заради това, че те имат необходимата площадка за разлика от нас.

"За разлика от вас аз съм виждала всички параметри. Когато взимахме решението на АЕЦ "Белене", аз съм чела всички документи. Как си въобразявате, че украинската страна възнамерява да си строи ядрена централа чрез друга страна в състояние на война, вместо да си строи собствена", разгневи се  Павела Митова от ИТН. 

"За нас това е приоритет и условие да видим дали се интересувате от енергийната политика на България. Склонни ли сте да го поставим на масата, че да го коригираме, за да се случи", отвърна Катинчарова. 

"Има страшно много неща, които можем да дискутираме. Но не го правим, защото сте се хванала за "Белене"", хвърли топката Митова. 

"Ако е или "Белене", или нищо, разговорът няма смисъл. Централата е част от енергетиката на страната. АЕЦ "Белене" ли е нещото, за което имаме разминавания. Това ли е единствената тема за разговор", тропна на масата Тошко Йорданов. 

"Не съм дошла да поставям ултиматуми", сопна се Катинчарова. "Не съм удовлетворена. Нека, ако проектът е лош, да бъде казано. Ако е добър, да бъде влезе в пленарна зала, за да се види всички партии как се отнасят към енергийната ни независимост", ядоса се тя. 

"Вие спорите с мене и поставяте вашата дума срещу моята. Това, което ви молим, е да отговорите съгласни ли сте да направим по-широка експертна среща или кръгла маса по този проект. Това за нас е условието, за да говорим за другите неща", отсече Красимира Катинчарова. 

"Ако това ви е единственото, за което сте дошли, няма проблем. Така сте решили. Павела Митова надявам се убеди Добрев да влезе този проблем на комисия. Но това не е най-важният проблем", ядоса се Тошко Йорданов. 

ИТН прекъсна срещата. 

"В този парламент ние не се радваме на равни политически играчи. Дори да бъде избрано правителство, ние не виждаме как то ще бъде стабилно. Виждахме някаква надежда някои да работят по важни приоритет. Отместването му, че те не можели да го вкарат в енергийната комисия, говори за несериозно отношение. Това е мимикрия и бягство от отговорност", каза Катинчарова пред журналисти след срещата. 

Тя призна, че "Величие" няма да подкрепи правителство с ИТН. 

"Радвам се, че присъствахте, за да се види кой и как работи. Дойде един представител на шест човека, която нямаше представа какво да се прави. Тя, милата, дори не разбра", каза в кулоарите Тошко Йорданов. 

"Тази среща е показател за емоционалния резултат от ходене от избори на избори. Ето такива хора влизат в НС, които няма представа от проблемите на държавата. Надявам се втората среща да е по-изчерпателна", допълни го Станислав Балабанов. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 24
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК