ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Служебният Стойчо Кацаров прати заместника си да замазва уволнението на шефа на проф. Асен Балтов (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Здраве

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Служебният Стойчо Кацаров прати заместника си да замазва уволнението на шефа на проф. Асен Балтов (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

83977
на 15.07.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Служебният Стойчо Кацаров прати заместника си да замазва уволнението на шефа на проф. Асен Балтов (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Служебният здравен министър без лекарски права Стойчо Кацаров прати заместника си Димитър Петров да замазва партизанското уволнение на шефа на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Вместо в залата за пресконференции в здравното ведомство, журналистите са поканени на открито в жегата, под дебелите сенки на дърветата пред министерството.

“Конкретният повод за отстраняването на проф. Балтов е проверката на НЗОК при която, както си спомняте, имаше един междинен доклад който получихме преди 3-4 седмици. Сега получихме окончателния доклад, който потвърждава резултатите от него”, обясни Петров.

Ние смятаме, че това, което касае обществените болници и обществените средства, не трябва да се прикрива, продължи още Петров да изброява мотивите на шефа му Стойчо Кацаров, за уволнението на проф. Балтов.

"Аз не мога да приема факта един директор на болница на определя това като атака срещу болницата или лекарите", изтърси заместникът на Кацаров.

Освен това, имало понижен и неизпълнен контрол от страна на изпълнителния директор на "Пирогов", вече отстраненият проф. Балтов.

Не може да се управлява еднолично такава голяма болница, която е държавна, продължи с атаките Димитър Петров.

"Ние не сме политически кабинет. Ние сме експертен кабинет", коментира още заместник-здравния министър. И съобщи, че още болници в страната са на мушката на Стойчо Кацаров и екипа му и там тепърва предстоят уволнения, защото се чакали резултатите от проверките.

"Кой е казвал, че лекарите от "Пирогов" са престъпници? Поклон пред тези хора. Министерството няма каже и дума срещу тези лекари", опита се да замаже той скандала с обвиненията, който забъркаха заедно с неговия шеф.

Петров отново обвини ръководството на "Пирогов", че имало констатации от някакви пациенти, че те не са били приемани на лечение в болницата, но фигурирали като приети на лечение. Нещо повече - докато се водили хоспитализирани, те си ходили на работа. Освен това имало и неизпълнени алгоритми на лечение.

"Той беше предупреден, че потвърдят ли се констатациите от междинния доклад, ще бъде освободен", каза още Петров.

"Финансовото състояние на "Пирогов" е просрочено с 10 млн. лв. Той можеше да бъде уволнен и по други основания. Може да се появят и други основания", видимо се ядоса Петров на неудобните журналистически въпроси и побърза да сложи край на импровизираната пресконференция.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов скочи на Радев: Паметта му е много къса - помня ярките политически фигури в неговите кабинети! Изобщо не ме интересува кой ще е външният министър - да остане сегашният! (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов скочи на Радев: Паметта му е много къса - помня ярките политически фигури в неговите кабинети! Изобщо не ме интересува кой ще е външният министър - да остане сегашният! (ВИДЕО)
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК