Вход
София
Времето в София 17 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Сотир Цацаров на крака при депутатите заради разстрелите и сигурността по време на европредседателството! (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Сотир Цацаров на крака при депутатите заради разстрелите и сигурността по време на европредседателството! (ОБНОВЕНА)

на 11.01.2018
63369
13
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Сотир Цацаров на крака при депутатите заради разстрелите и сигурността по време на европредседателството! (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
11.01.2018
13
63369

Депутатите от парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред изслушват ръководствота на МВР, главния прокурор Сотир Цацаров и градския прокурор за разстрелите през последния месец и за сигурността на гражданите и гостите по време на европредседателството на България. Вътрешният министър Валентин Радев отсъства заради ангажимент в Брюксел. 

За прокуратурата не съществува нито едно съмнение за това, че смъртта на Росен Ангелов се дължи на самоубийство, каза Цацаров. Съпоставката на фактите и на материала до момента не опровергават това. Каквито и спекулации да бъдат правени, каквито и въпроси да бъдат задавани, няма съмнение, че авторът на убийството е Росен Ангелов - това показват анализите на проектили, гилзи, ДНК-анализи. Тези престъпления поставьят два въпроса, чието разрешаване предстои. Едното от тях е ефективността на системата на разкриваемост. Вторият момент е свързан с ефективността, бързината и обезпечеността на експертната дейност в МВР. Изключвам въпроса как за 24 часа се прави ДНК-експертиза - прави се в частна лаборатория срещу солидно заплащане за изключително тежки престъпления. Утре ще имаме среща с главния секретар за обезпечаване на средствата за института, посочи Цацаров.

Не мога да изнеса каквито и да е данни за другото престъпление. Мога да кажа, че се работи изключително интензивно и по всички версии. Работи се по цялостния спектър на бизнеса на убития Петър Христов. Вчера бе последното общо съвещание в присъствието на професионалното ръководство на МВР в моя кабинет. Искам да изразя благодарност към полицаите за работата им, макар че част от нея бе оплюта по едни или други причини. те си свършиха работата. Огромната въпросителна сега е проверка, анализ и изчистване на всички доказателства по убийството на Петър Христов. Това е изключително нагло посегателство в центъра на София, коментира обвинител № 1. 

Депутатът от "Воля" Веселин Марешки посочи, че такова убийство, като това на Христов, говори за чувство на безнаказаност у определени хора. Питат ме дали се страхувам и аз искам да попитам службите работят ли и има ли застрашени други български граждани. Имат ли службите такива данни, че някой застрашава други хора, може ли българските граждани а са спокойни, че такива престъпления ще бъдат пресичани преди да са извършени, попита Марешки.

Към момента в МВР има оперативна информация и се работи. Независимо по какъв път е дошла информацията, работи се, отговори главният секретар на МВР Младен Маринов. 

Под защитата на бюрото се намират свидетели по наказателни производства и членове на техните семейства, чиято степен на застрашеност е висока. До момента няма посегателства срещу такъв човек. Съдия или наблюдаващ прокурор може да поиска защита, ако делото е в такава фаза, поясни главният прокурор. Не са изключения случаите, в които защитени свидетели са изведени, имат друга самоличност и имат нов живот не на територията на нашата страна, а в други страни, с които имаме споразумения за релокиране, допълни обвинител № 1. Очевидно не е съществувала степен на застрашеност на убития Петър Христов. Но на практика има и заплаха дори срещу всяка жена, жертва на насилие, допълни той. Грижата към пострадалия е далеч по -първостепенна от грижата за извършителя и за пострадалия трябва да се мисли далеч повече, каза още Цацаров. 

Преди броени дни имаше степен на застрашеност на съдии и прокурори от една фигура, която бе освободена преди дни. Случват се неща, които са скрити от общественото пространство, но в малък град в североизточна България се случи в семейство на служител на полицията и съдия - автомобилът им бе запален в гаража. Понякога възникват и непосредствени заплахи, посочи още обвинител № 1. 

В публичното пространство излязоха версии за връзки с делата "Килърите" и "Наглите", чиито членове бяха осъдени на последни инстанции. Надявам се, че всичко това се следи и се наблюдава и се взимат адекватни мерки, които могат да ограничат посегателства срещу лица от държавния апарат, коментира председателят на вътрешната комисия Цветан Цветанов.

Депутатът от БСП Иван Иванов попита каква е оценката за цялостната криминогенна обстановка, защото фактите показват, че има напрежение. Дали това е умишлен опит да се дискредитира страната, защото европредседателството е много важно, а ние го посрещаме по притеснителен начин. Има ли МВР основание за притеснения или това са единични случаи, защото механичното струпване на неприятни тежки престъпления в кратък период е повече от притеснително. Това трябва да бъде изяснено днес. Нещата ще бъдат доста по-сложни, ако имаме такива инциденти за в бъдеще. Стана ясно, че има над 600 лица с присъди, които не са на местата за излежаване на присъди. Вземате ли някакви мерки и в тази посока, попита народният избраник. 

По отношение на акцията във вилната зона, забави ни факта, че къщите са чужда собственост и ние не можем да влезем направо. Обезпечихме горския масив с всички налични средства и се радвам на резултата, защото лицето не е в състояние да навреди на други хора, посочи Младен Маринов. 

На въпроса за престъпните деяния, особено тези, свързани с насилие и смърт са притеснителни. Но не виждаме връзка и логика между отделните случаи, и не са в последователност, в която да доведат до паника и нагнетяване на обстановката, което да доведе до дискредитиране по време на европредседателството. За нас фонът изглежда по един начин, за гражданите по друг, особено когато е представен по определен начин от медиите. Не можем да видим заговор и опит да се всее паника. Но при всяка информация за свързаност, ще се работи и в тази посока, посочи Маринов. 

14 категории лица се издирват от МВР. През 2017 г. лицата с мярка "задържане под стража" са 317, като са били 393. Обявените за издирване с присъда са били 511, през предходната година са били с около 50 повече. Това каза пред комисията по вътрешна сигурност главен комисар Христо Терзийски, шеф на ГД Национална полиция. 

 Много събития във и вън от тази сграда определено са свързани с европредседателството. Но специално криминогенната обстановка не смятам, че е съзнателно насочвана така, че да съвпадне с европредседателството. Може да ви прозвучи оправдателно, но няма такава столица без криминогенна обстановка. Но нека не свързваме тежките престъпления с европредседателството, каза Цацаров. 

Депутатът Красимир Янков от БСП направи коментар по работата на полицията. Ако вие се поздравявате, че имате синхрон, аз лично няма да поздравя пресцентъра на МВР. Обръщам внимание да разгледате работата на пресцентъра по информиране на гражданското общество. Няма да ви питам колко души работят там и кой ги ръководи. Вие бяхте там, г-н Маринов, коментира Янков. 

Питам колко се следи изпълнението на териториално обслужване на населението. Няма да спра да повтарям, че превенцията на престъпността е най-важна при работата на Министерството на вътрещните работи, каза още народният избраник от БСП. Запознахте ли се с последния адрес на лицето, на който е било и с работата на районния инспектор. Колегата Иванов пропусна да ви напомни за недокомплекта. Този недокомплект в МВР със сигурност създава затруднение на професионалното и политическото ръководство, каза още Янков. Ще бъдем по-активни във връзка с обществения интерес, отсече той. 

Когато у обществото има усещане, че има хаос в МВР и се активизира криминалния контингент, тогава ние, като избрани и представляващи народа, трябва да бъдем по-активни, каза той. 

 Цацаров посочи, че работата на пресцентъра на МВР зависи от това, което те задават като рамки, с което отговори на въпроса на Янков. За районните инспектори главният прокурор посочи, че те са останки от миналото. Сегашното време предполага много по-голяма мобилност на районния инспектор, който отговаря за 3-4 села и се придвижва със собствен транспорт. Ние струпваме върху районните инспектори огромен брой задачи и после питаме защо не работят те, посочи още обвинител № 1. 

Моето мнение е, че институтът на районния инспектор е отживял във времето. На хората им трябват на три-четири села и жандармерийски участък. Вижте Испания и Турция. Населението има доверие на тази жандармерия, която работи в малките населени места, посочи Цацаров. 

 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(13)
1
повръща ми се като гледам и случам тая дебела ояла се сФиня
2
КОЙ ЩЕ ПЛАТИ СМЕТКАТА НА ТИЯ КОИТО ВИЕ ПОКАНИХТЕ. ЩОТО НАС НИКОЙ НЕ НИ ПИТА КАКВО ПРАВЯТ ТИЯ ОСОБИ В НАШИЯ ДОМ БЪЛГАРИЯ. ХОРАТА С 200 ЛЕВА ПЕНСИЯ И 460 ЛЕВА ЗАПЛАТА ГЛАДУВАТ И СТУДУВАТ. НЯМАТ ПАРИ ЗА ЛЕКАРСТВА. КОЙ СЕГА ЩЕ ПЛАТИ ОХОЛСТВАТА НА ВАШИТЕ ГОСТИ.
3
В Радев на МВР отново го няма. Тоя и за чеп не става
4
Е.БАН РОШКО LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 7 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
5
ТУК ПИШЕ ВСИЧКО ДРУГО , САМО НЕ И ИСТИНАТА!!!!!
6
Така убитите да ви приличат , на нормални , честни , бедни граждани !!!!! Аз сжм абсолютно спокойна , защото нямам общо с никакви кухи или не кухи фирми , килари и други !!!!!Да му мислят тези , те знаят кои!!!!
7
Бившият социалист Красимир Премянов и седесарят Стефан Софиянски бивш служебен премиер и кмет на София се опитаха да направят равносметка на събитията от 10 януари 1997 г. Бившият кмет на София не пропусна да изтъкне, че Жан Виденов заедно с Румен Гечев са стартирали приватизацията. Той посочи още, че тогавашният министър-председател бил против валутния борд, който бил необходим заради фалита на осем банки. Софиянски няколко пъти повтори, че когато Никола Филчев станал главен прокурор, заявил, че всички вляво в Народното събрание са престъпници включитено и Бойко Борисов, който тогава е бил комунист! “Тогава от едната страна на барикадата бяхме ние, а от другата комунистите и Бойко Борисов! Той още си беше с партийна книжка. Нали знаете, че затова в последните десет години ни управляват комунисти”, коментира, направо е ефир бившият премиер.
8
Филип Марлоу беше сложил крака върху дървената маса, погледът му бе забит в тавана, радиото свирукаше нещо зад гърба му. Мислите му се влачеха като мокри вестници по градски канал. „Хм – промълви той, докато дъвчеше незапалената си цигара. – Тоя помияр Росен ще убива неква селска кучка… От ревност…Ха-ха…Двайсет години съм в бранша, по голям ташак не съм виждал… После пък зел, че избил пет души от роднините и приятелите. /Марлоу щракна запалката си и озари тъмната стая. Цигарата му задимя като ауспух на „Трабант“./ – До тук добре, но защо тоя Росен се е мотал два дена насам-натам и накрая му скефнало да отиде до едно близко бунгало, да легне кротко и да се самоубие, както е легнал?“ В тоя момент в кантората на Марлоу се почука и той извади стария си приятел „Колт“. Вратата проскърца и в рамката ѝсе появи туловището на прокурор Цацаров. Той тихо продума: „Инспекторе, убиецът е Росен. Ясно? Случаят е приключен“ Подхвърли дебел плик с банкноти на масата и излезе. Марлоу бавно издиша цигарения дим, представи си плажовете в Калифорния и си каза на ум: „Готино е да се работи с българската прокуратура“
9
Страшни доказателства и аргументи се избожили тези тю-фле-ци начело с Деб-елан Цацаров! Смешници!
10
мислех си, че след всички гафове, сътворени от вживяващия се в ролята на гл.прокурор от нова година насам, същият няма да има, както се казва очи да се показва къде то и да е и да дава каквито и да е изявления, явно съм сбъркал да, за същия се отнася, този който на 2 януари от нови искър твърдеше пред телевизионните камери, че убитите са с по един изстрел, а зад него гл.секратер на меверето кимаше дълбокозамислено, а пък после се оказа, че това не е така, а са направени на решето и са загинали под дъжд от куршуми… явно тези смешковци действат на принципа: „ей дебили, не вярвайте на очите си, а слушайте какво ви приказваме“
11
Така са му го набили в кратуната на оперативката в сряда, така го възпроизвежда механично. Боса с мушамата е с простоват изказ по всички други теми, но в тези дела е много ясен, без двусмислия. Той си избра тая послушна майна. Помните как мина избора му, нали?
12
тъпи народни представители. Един смислен въпрос не могат да зададат
13
Съпругът ми почина миналата година след тежко заболяване. Лекарите казват, че основната причина е паразитът в черния дроб. Аз пия профилактично за детоксикация това .Значително се увеличи имунитета, за 8 месеца, които изминаха от времето, когато преминах курса, нито веднъж не съм боледувала. По-рано за това само можех да мечтая. Препоръчвам го на всичкиhttp://bit.ly/2BoziwH
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

-          - Докторе, докторе, по време на изпити за шофьорска книжка ставам страшно нервен и ме е страх.

-          - Не се безпокойте, ще издържите и ще преминете изпита.

-          - Но аз съм инструктор!

няма нови новини
Днес: 336
hot
най-четени новини в момента
сега
2221
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК! Борисов с горещи думи за Орбан: До него сме! (ВИДЕО)
x
Вагинална сухота - ето как да се справите
x