ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Софийска градска прокуратура протестира присъдата от 20 г. затвор за Викторио Алекандров, убил жена си и детето си (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

НАЙ-ВАЖНОТО

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Софийска градска прокуратура протестира присъдата от 20 г. затвор за Викторио Алекандров, убил жена си и детето си (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

14682
на 20.01.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Софийска градска прокуратура протестира присъдата от 20 г. затвор за Викторио Алекандров, убил жена си и детето си (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Софийска градска прокуратура (СГП) е внесла протест в Софийския апелативен съд (САС) срещу присъда на СГС, постановена по отношение на В.А. за извършени от него престъпления по чл. 115 от НК , по чл. 116, ал. 1, т.3, предл.2,алт.2,т. 4,предл.2, т. 5 и т. 12,предл.2, вр. чл. 115 от НК и по чл. 143, ал. 1,предл.1,алт.1 и алт.2 от НК.

препоръчано

С присъда от днес на 24-ти състав на СГС подсъдимият В.А. е признат за виновен по всички пунктове на обвинението. За престъплението по чл.115 от НК  - убийство на Д.М., на подсъдимия е наложено наказание „лишаване от свобода“ в размер на 15 /петнадесет/ години.

За престъплението по чл. 116, ал.1,  вр. чл. 115 от НК – убийство на малолетната си дъщеря, която се намирала в безпомощно състояние, на В.А. е наложено наказание „лишаване от свобода“ в размер на 20 /двадесет/ години, а за извършената принуда по отношение на таксиметров шофьор, за която е употребил сила и заплаха, е наложено наказание „лишаване от свобода“ в размер на 1 /една/ година.

С цитираната присъда на основание чл.23, ал.1 от НК на подсъдимия е наложено едно общо най-тежко  наказание  - „лишаване от свобода“ за срок от 20  /двадесет/ години при първоначален „строг“  режим.

СГП намира така постановената присъда за неправилна и незаконосъобразна със следните съображения:

Присъдата в частта относно размера на наложените наказания е явно несправедлива. Доказателствата по досъдебното производство недвусмислено сочат, че е извършено умишлено убийство на 2 лица – млада жена и детето й. По делото се установява, че деянието е извършено хладнокръвно. Подсъдимият по професия е охранител.  За заемането на длъжността се изисква преминаване на лицата през психологически тест, като това обстоятелство обуславя по-висока психическа устойчивост. В.А. успешно е  преминал  този   тест ,  т.е.  той е бил с  добра психическа  устойчивост. СГП намира  за  неотносимо  изнесеното от защитата  твърдение, че В.А. е бил подлаган на постоянен  тормоз  от  семейството  на   Д.М. ,  поради  което е  извършил деянието.

Подсъдимият е  извършил  второто   деяние  -   убийството на собствената  му  дъщеря,  която е била на година  и  една  седмица, седем  часа  след първото  убийство. Имал е достатъчно време да осмисли поведението си и да се предаде  на органите  на реда.  Вместо това, той се е разходил  в парка, а  после е извършил друго престъпление - принуда по отношение на  таксиметровия  шофьор с пистолет. Впоследствие В.А. е легнал да спи и при пристигането на  органите  на  реда хладнокръвно е застрелял спящата си дъщеря.

СГП намира, че така постановената присъда е в разрез с обществените интереси, с морала и основните ценности  на  обществото. Тя се явява  несъразмерно малка и несправедлива с оглед на извършените престъпления.

В протеста си СГП е поискала САС да измени наложената присъда и на подсъдимия В.А. да бъде наложено най-тежкото предвидено в закона наказание, а именно - доживотен затвор без право на замяна.

 

 

 

 

 

Сподели:
Бомба x
Наш астроном откри нова екзопланета в близост до Слънчевата планета Наш астроном откри нова екзопланета в близост до Слънчевата планета
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 233
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това