ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: София под тотална блокада заради Радев - пътните строители изкараха на протест десетки тежки машини, искат си заплатите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

Акценти

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: София под тотална блокада заради Радев - пътните строители изкараха на протест десетки тежки машини, искат си заплатите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

108893
на 11.10.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: София под тотална блокада заради Радев - пътните строители изкараха на протест десетки тежки машини, искат си заплатите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Под тотална блокада е центърът на София заради петия национален протест на пътните строители срещу президента Румен Радев и назначеното от него служебно правителство, видя ПИК.

препоръчано

Десетки тежкотоварни автомобили и друга тежка техника пристигнаха рано тази сутрин в района на Президентството и Министерски съвет, където се очаква в следващите часове над 3000 работници и служители да поискат оставката на регионалния министър на Радев - Виолета Комитова.

Недоволните пътни строители настояват да им бъдат изплатени заработените заплати. 

"Ние искаме от правителството ясна перспектива в какви срокове ще си получим изработените средства. Към 70 фирми има неизплатени суми", заяви тази сутрин Стефан Чайков, председател на УС на Браншова камара "Пътища".

Браншовата камара е подала уведомление към Столичната община за протестното шествие. Заради него са въведени ограничения в центъра:

- от 07 ч. до 12 ч. забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл. "Александър Първи";
- от 8 ч. до 12 ч. се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. "Цар Освободител" между ул. "Георги С. Раковски" и бул. "Дондуков".

"Единственият начин, по който държавата може да ни благодари за построените пътища, е, като ни плати заплатите, които сме заработили", обявиха организаторите на протеста.

Те са категорични, че Комитова не е изпълнила задачата на премиера Стефан Янев да се постигне диалог с протестиращите. 

"Днес показваме с над 200 машини и над 3000 пътни служители, че пътният бранш е по-обединен отвсякога. Тази дама иска среща със собственици на фирми на четири очи. Защо", попитаха организаторите на протеста.

Те призоваха Комитова да не декларира, че се среща с бранша, след като се вижда само с определени собственици на фирми. От строителния бранш категорично заявиха, че ще продължат протестите, докато регионалният министър не си подаде оставката.

"Днес имаме представители над 40 фирми. Имаме над 200 камиона и за съжаление, трябва да притесняваме софиянци. Това обаче е единственият начин, чрез който се надяваме нейните ръководители да ни чуят", казаха още организаторите на протеста.

Според тях страната ни е заплашена да няма зимно почистване заради бездействието на Комитова, които се заканиха да казват името й само в съчетание с думите "оставка" и "вън'.

"Комитова, оставка!" и "Комитова, вън", започнаха да скандират протестиращите пред Президентството и Министерски съвет.

Сподели:
Бомба x
Причини да се чувствате като в капан във връзката си Причини да се чувствате като в капан във връзката си
ПИК TV x
Проф. Герджиков за провала на Радев и хората му: Действията на правителството са плод на паника, страх и некомпетентност (ВИДЕО) Проф. Герджиков за провала на Радев и хората му: Действията на правителството са плод на паника, страх и некомпетентност (ВИДЕО)
ново
Днес: 88
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това