ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Стотици на шествие, водени от Стъки! Викат "Оставка на Радев" (СНИМКИ/ВИДЕО)

НАЙ-ВАЖНОТО

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Стотици на шествие, водени от Стъки! Викат "Оставка на Радев" (СНИМКИ/ВИДЕО)

361626
на 05.05.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Стотици на шествие, водени от Стъки! Викат Оставка на Радев (СНИМКИ/ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Протестът срещу президента Румен Радев, който се проведе пред сградата на "Дондуков" 2, се отправи към сградата на Народното събрание. 

препоръчано

Събралите се стотици хора протестираха пред президентството срещу бруталното погазване на конституционните права на гражданите с гласуваните "на коляно" промени в Изборния кодекс.

Шествието по бул. "Цар Освободител" премина със скандирания: "Радев, оставка!".

"Не на чалгата!", "Радев е турско мекере", скандираха хората, които се събраха пред сградата на Народното събрание. Мощно "Оставка!", "Демокрация!", "Чалгата вън!", "Мая Костинбродска вън!", "Всеки ден ще е така до победата!" разтърси площада пред Паметника на Цар Освободител.

Протестиращите приветстваха с аплодисменти охраняващите полицаи. "Нека приветстваме тези момчета, които не са еничари!", заявиха те. На място има стотици граждани. Част от тях миналото лято разгониха катуните на метежниците и протестираха срещу размахания юмрук на Румен Радев и са от групата "Да спасим демокрацията!“ (бивша „Не подкрепям протеста!“).

Недоволстващите срещу Радев решиха да прекратят днешния си протест, но обещаха, че ще се събират "До победата". Те отново благодариха на българските полицаи, охраняващи мирния им протест: "Благодарим ви, полицаи! Вие не сте еничари!". Те им подариха и българските знамена и побързаха да освободят движението по булеварда, за да не се блокира свободното движение на гражданите на София. 

Преди това пред президентството се извиха хора, с които гражданите казаха "не на чалгата". За всички нормално мислещи българи е пределно ясно - готви се пълзящ преврат, който е почти осъществен с промените в Изборния кодекс, които дават пълни права на Румен Радев. В подкрепа на Радев се притекоха разпопеният поп Дионисий, мутрите на Мая Манолова и присъдружие, които висяха цяло лято по палатки в центъра на София и изложиха на риск живота на столичани с блокирането на възлови булеварди и кръстовища.

От импровизираната трибуна бе оповестено, че протестът е срещу противоконституционната смяна на ЦИК: "Ние няма да бъдем позволим решението на едни партии да определят нашия суверен. Благодаря на всички, които ни подкрепиха - от Бургас, Враца, Добрич, Стара Загора, Плевен, Петрич... Към нас прииждат и други, които ни поддържат. Този протест се излъчва пряко във Фейсбук от групи, зад които са стотици хиляди български граждани, които милеят за своята родина".

"Ние сме надпартийни. И нека ясно да се разбере - тук не са функционери на една определена политическа партия. Тук са истинските демократи и ние ще съхраним тази демокрация, ако трябва и денонощно. Ние сме тези, които избират народното представителство, ние сме суверенът", заявиха още от трибуната на протеста. 

Пред камерата на ПИК TV възрастна дама изрази притеснението си, че много припряно са избрани нови закони, които нарушават принципите на демокрацията. 

"Ние ще извоюваме демократичен парламент, въпреки всичко", заявиха още от трибуната, а събралите се хора скандираха: "Радев, оставка" и "Радев е предател!".

"Днес в Народното събрание се реализира мечтата на Ленин - власт на неуките работници и селяни. Но какво искаме ние от една руска подлога", заяви от трибуната издателят Юлий Москов.

"Сега всички ние трябва да тръгнем отново, да изграждаме фундамента на тази институция - президента. Стига руски агенти! Стига глупаци в нея! Цяла Европа не просто изхвърли, забрани гласуването с машини. В Германия то е забранено със закон. Тези подлеци направиха задължително - нямаме право да гласуваме с бюлетини. Невиждано! Аз не знам моята тъща как ще гласува. Тя, горката, не може по джиесема да се обади. Кой е сложил софутерът в тези машини? Днес ние сме изправени пред най-голямата фалшификация в историята на изборите в България", отбеляза още Москов.

"Ние, народът, няма да ги оставим! Ние ще ги победим! Победа!", призова Юлий Москов.

От другата страна на "Дондуков" 2 разпопеният Дионисий Зарята отново размаха черен флаг. Но протестиращите срещу Радев му отвърнаха: "Не на диктатурата! Да на демокрацията!"

"Като латерна пускат едно и също едно болезнено и душно "Алелуйя". Май е по-добре да им пуснем чалга - те на това се радват. Вдигнете гордо знамената и скандирайте: "Оставка!", призоваха от трибуната на протеста. 

Пред камерата на ПИК TV протестираща гражданка от "Красно село" заяви: "Искам да гласувам с бюлетина, искам Румен Радев за го няма, искам детето ми да се чувства спокойно тук. Но не е спокойно, защото няма демокрация. Това е пълна фалшификация. Не мога да го понасям Румен Радев. Той ни раздели тотално. Като българи. Да кажеш вече "българин" не е гордост€ Онези там в парламента нещастници трябва да бъдат изгонени с камъни".

От трибуната на протеста Лили Друмева заяви: "Румен Радев тласка България към Русия. Не трябва да го позволим! Оставка!".

Протестиращите срещу Радев застанаха в минута почит, когато над площада се разнесе химнът на България. 

Докато се чуваше тържественият химн, вувузелите и скандиранията на Диноисий, Йоло Денев и компания продължиха най-безцеремонно. 

"Благодаря ви, че всеки от вас, приятели, държив ръката си българския флаг, а не черно знаме. Ние заявяваме - всеки ден ще идваме, всеки ден ще е така до победата. Призоваваме премиера в оставка Бориков да пусне свободно до нашия протест своите симпатизанти, а не да ги спира. От днес всеки ден ще бъдем тук!", призоваха от трибуната.

Организаторът на протеста Станислав Недков-Стъки заяви пред събралите се протестиращи: "Братя и сестри! Вие сте достойни българи, прекланям се пред всеки един от вас! Въпреки прокремълския преврат, въпреки заплахите, въпреки тези с черните знамена, въпреки призивите на премиера вие дойдохте да защитите честта на България".

"В България бе извършен прокремълски преврат под ръководството на червения юмрук. Оставка! Под инженерството на президента с червена петолъчка на юмрука в парламента бе погазена демокрацията, градена 32 години от всички партии. Политически терористи обикалят държавни предприятия да искат държавна класифицирана информация, за да я разнасят на флашки в джобовете си. Новата петорна коалиция под ръководството на Радев избраха 2,5 милиона българи да гласуват с машини, не с хартия. Подготвя се служебна победа с изолиране на всички опозиционни партии и с гласовете на ДПС в Турция", заяви Станислав Недков-Стъки.

"Виждате ли каква е разликата между нас и тях? - Ние сме с български флагове и викаме "България", а те носят черни знамена и искат да погребат нашата родина! Безсрамници! Днес адвокатите на мутрите от 90-те години са в парламента и искат да закрият КПКОПНИ, която ги разследва. Днес адвокатите на мутрите защитават мафията. Днес сме се събрали, за да поискаме оставката на прокремълския президент. Оставка!

И второто нещо, което искаме - единствената опозиционна партия в парламента да сезира Конституционния съд и да бъде отменен изборния закон, който нарушава нашите конституционни права. Премиерът Бойко Борисов не да забранява на своите симпатизанти да идват на нашия протест, а да каже на своите депутати да сезират Конституционния съд", заяви още Стъки.

Той обяви, че ще бъде сезиран главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши за случващото се беззаконие. 

Ще бъде инициирана и подписка за оставката на Радев. "Ще водим тази битка до край!", категоричен бе Стъки. 

От трибуната бе оповестено, че току-що Румен Радев е насрочил извънредни парламентарни избори за 11 юли. 

Над площада се разнесе химнът на Европейския съюз. "Алтернативата" отговори с нови вувузели, развети черни знамена и освирквания. Разпопеният Дионисий и трите майки на Мая Манолова развяха черните знамена и поискаха Народен съд.

Пред камерата на ПИК TV гражданин разказа за личната си среща с Радев преди време: "Тогава ме оградиха гавазите му и явно сега пак го е страх. И затова не се показва".

Протестиращите отново се хванаха на дълго българско хоро, което се изви пред входа на президентството. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп - неочаквани изненади за Близнаците, нерви вгорчават деня на Стрелците САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп - неочаквани изненади за Близнаците, нерви вгорчават деня на Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това