ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Нажежени страсти в пленарна зала - ГЕРБ на бунт срещу новия ОФ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

Акценти

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Нажежени страсти в пленарна зала - ГЕРБ на бунт срещу новия ОФ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

189567
на 16.04.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Нажежени страсти в пленарна зала - ГЕРБ на бунт срещу новия ОФ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Бурните страсти и словесните престрелки в парламента продължават с пълна сила. Депутати от ГЕРБ скочиха на бунт срещу новия Отечествен фронт, който се образува в 45-ото Народно събрание от партиите "Има такъв народ", БСП, ДПС, "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън".

препоръчано

Екшънът в пленарна зала се разигра, докато се обсъждаше точката, предложена от Манолова, за изслушване на премиера Бойко Борисов.

Причината е поредица от обидни коментари от страна на представители на "Има такъв народ". 

Георг Георгиев помоли председателя на парламента Ива Митева да въведе ред в залата и особено от страната, където стоят "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън".

Георгиев каза още, че Митева е позволила цинични реплики от парламентарната трибуна и добави, че днес в пленарна зала демокрацията е убита.

Последва изказване от страна на сценариста на Слави - Тошко Йорданов, който си позволи груби обиди срещу Борисов, което възмути народните представители на ГЕРБ и голяма част от тях скочиха в искане на обяснение.

свързани новини

Депутати от ГЕРБ се обърнаха към Митева и попитаха дали тя е председател на Народното събрание или Мая Манолова.

Хаосът в пленарната зала започна, след като председателят Ива Митева закри разискванията по точка за отказ на министър-председателя да дойде в парламента, каквато не фигурира в дневния ред на Народното събрание.

"Страхливецът Бойко Борисов днес не дойде – за пореден път. Шофьорчето Бойко Борисов днес не дойде – за пореден път. Джипко Бибитков днес не дойде в парламента – за пореден път. Прекрасно е, че той е ваш лидер, благодаря ви за това удоволствие,“ заяви от трибуната на Народното събрание зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

Повод за думите му беше отсъствието на премиера в оставка Бойко Борисов, чието изслушване беше гласувано от НС вчера, но не се получи, тъй като лидерът на ГЕРБ излезе в отпуск.

"Преди да се разтропате, ще ви цитирам думи на човек, който стои сред вас, това са негови думи, така че си го изслушайте , а след това тропайте. Тома Биков: "Борисов не е диктатор, той е карикатура на диктатор. Второто е не по-малко вредно от първото", каза Тошко Йорданов.

Думите му бяха посрещнати с голямо недоволство от ГЕРБ - СДС, чиито депутати тропаха по банките.

"Има такъв народ" написаха лъжа в програмата си и тази лъжа ще бъде наказана, отвърна Тома Биков в лично обяснение към Тошко Йорданов.

"Първо, се радвам, че на г-н Йорданов са му разрешили да се изкаже и днес и са свалили забраната", изтъкна Биков.

"Ако ще си четем кой какво е писал и говорил, писали сме доста неща всички. Вие като сценарист на едно от популярните шоута, сте написали доста неща. Написали сте доста статуси на вашия лидер. Един от тях твърди, че няма епидемия от коронавирус. Това беше само преди една година и ние не сме го забравили", каза Биков.

"Преди само няколко дни буквално, преди само няколко седмици, твърдяхте, че единствената ви кауза са да въведете мажоритарни избори в два тура. Днес това не е така. Вие излъгахте. Вашата партия подведе 500 хил. български граждани с тази теза. Ние сме готови да изработим и внесем и ще внесем още другата седмица. Вие сте написал една лъжа във вашата програма и тази лъжа ще бъде наказана. Нека има бързи изобри и ще видите колко гласа ще вземете", посочи още Биков.

След това от парламентарната група на ГЕРБ-СДС поискаха 30 минути почивка и след дълго консултиране председателят Ива Митева даде почивка 10 минути.

"Колеги, вие излъгахте, като казахте, че най-голямата ви кауза е мажоритарното гласуване, а сега се отказахте от него. Ние сме готови да внесен предложение за мажоритарно гласуване", заяви от трибуната Тома Биков.

Нажежените страсти в парламента принудиха председателя Ива Митева да даде близо половин час почивка. След края на почивката, Ива Митева така и не се появи на председателския стол, а мястото й беше заето от Татяна Дончева.
Вижте страховития екшън след 30-тата минута в първото видео, както и във второто видео на ПИК TV:

Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да накарате мъж да ви забележи и хареса САМО ЗА ДАМИ: Как да накарате мъж да ви забележи и хареса
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 306
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това