Вход
София
Времето в София -1 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Тежки скандали на инфарктния конгрес на БСП - делегатите с есемеси как да гласуват за Корнелия Нинова, насъскани социалисти искат да си оттегли оставката. Дърева я разстреля! (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Тежки скандали на инфарктния конгрес на БСП - делегатите с есемеси как да гласуват за Корнелия Нинова, насъскани социалисти искат да си оттегли оставката. Дърева я разстреля! (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)

на 16.06.2019
104659
27
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Тежки скандали на инфарктния конгрес на БСП - делегатите с есемеси как да гласуват за Корнелия Нинова, насъскани социалисти искат да си оттегли оставката. Дърева я разстреля! (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
16.06.2019
27
104659

Започна инфарктния конгрес на левицата, на който на първо място трябва да се констатира оставката на Корнелия Нинова. Самата тя заяви, че иска да напусне лидерския пост, за да поеме отговорност за загубата на евровота. 

Освен констатацията на лидерската оставка, делегатите трябва да решат и по какъв начин ще се избира следващия лидер. Според Нинова и групата около нея, това трябва да стане чрез пряк избор, което обаче е нож с две остриета, а голяма част от БСП искат лидера да се избира от конгреса, както е било винаги досега.

Делегати разкриха пред ПИК, че са им пратени есемеси с точни инструкции по кои точки как да гласуват и да подкрепят Корнелия Нинова. Скандалната манипулация е част от плана на лидерката да се задържи на поста, въпреки, че подаде оставка. Есемесите били разпращани от хората на Нинова в ръководството на БСП.

Както ПИК TV показа преди минути, другият е с измислена подкрепа за Нинова и Кирил Добрев от група роми, които стоят пред НДК и твърдят, че са социалисти. 

"Днешното заседание се свиква по решение на Националния съвет на БСП. От избраните 780 делегати до момента са се регистрирали 661. Има необходимото мнозинство и можем да започнем работа. Регистрацията продължава. Обявявам заседанието за открито", заяви Нинова в началото на конгреса.

Както ПИК TV показа по-рано на него присъстват всички знакови социалисти, които са част и от Националния съвет на партията като Сергей Станишев, Румен Овчаров, Георги Гергов, Красимир Янков, Михаил Миков и много други.

Нинова попита дали има нужда да се извършат промени при преброителите на конгреса и стана ясно, че се налагат 5 промени, които бяха гласувани веднага.

Заседанието ще се ръководи от Деница Златева и Янаки Стоилов, обяви още Нинова. Делегат от София предложи 4-ма помощници на преброителите по блокове, които да обобщават. Лидерката в оставка обаче отхвърли това предложение и не го подложи на гласуване. Така отхвърли възможността на вътрешната опозиция да вкара свои хора в преброяването, които да контролират хората на Нинова, тъй като на предишни конгреси имаше сериозни съмнения. 

Деница Златева заяви, че освен решенията на пленума, се предлага гласуване и на входирани от социалисти от Пазарджик предложения за оттегляне на оставката на Нинова, както и гласуване на точката за пряк избор. Така Нинова на практика опитва да се спаси, както ПИК съобщи още преди дни.  

Именно под натиск от Кирил Добрев и Драгомир Стойнев социалисти от различни структури в провинцията бяха накарани да пратят писма с искане за оттегляне на оставката на Корнелия Нинова. Структурата от Пазарджик, без да е свиквала събрание, е внесла такова предложение в конгреса, което сега хората на бившата синя приватизаторка, опитват да вкарат за гласуване на конгреса, въпреки, че по устав това няма как да стане. 

След като един от социалистите поиска да не се гласува пряк избор, Георги Свиленски взе думата да брани Нинова и заяви, че трябва да се стартира пряк вътрешнопартиен избор, както е решено на конгреса по устав.  

"Призовавам ви да не приемате промени на устава сега. Това е конституцията на партията и няма как правим тези промени, без да сме питали всички членове. Нека да видим дали може този устав да работи и да проведем пряк избори. Другарю Дъбов, понеже вие на първо място сте подписал това предложение, се обръщам към вас. Няма никой да се окопае, дори да има пряк избор- Пак ще има Национален съвет и конгрес", каза Свиленски и призова да не се губи време за гласуване на промяна на устава.

"Преди две години другаря Свиленски беше най-близкия човек до Миков, сега е от другата страна. Явно смяната на полюсите е нещо различно.

Промяната в устава, в която съм се подписал, са предвидени и двата варианта за избор на лидер. Председателят не е избран от конгреса, а от партията, той е безотчетен, как ще го освободи цялата партия?

Това означава, че ако лидера може да не се съобразява с органите. Затова ние предлагаме да се върне това, което е било от преди 30 години, не случайно партията не е избрала този вариант на избор. У нас го предложи една партия и това беше СДС и всички знаем как приключи тя", заяви Димитър Дъбов по повод прекия избор в отговор на Свиленски. Бившият мъж на президентшата Десислава Радева се опита да се защити, но не успя да достигне рикориката на Дъбов.

Делегат от Пазарджик заяви, че не било вярно, че декларацията в подкрепа на Нинова е направена под натиск. Тя изчете цяла пледоария в защита на лидерката в оставка, която според тях не била загубила изборите, а причината била в управляващите. Въпросната дама прокламира, че трябвало Нинова да оттегли оставката си и заяви, че 21 делегати от Пазарджик са поискали това. 

Делегат от Казанлък, където действа близкият на Нинова Драгомир Стойнев, също поиска Нинова да оттегли оставката. Както ПИК съобщи, Стойнев бе командирован от Нинова из Стара Загора и Казанлък, за да събира подкрепа за спасяването си.

"Хайде да не забравяме, че обсъждаме предложение на влизане в точка, а не лични обяснения и емоционални слова. Аз съм от хората, които изначално водят сериозни битки срещу големи глупости в този устав, особено срещу прекия избор.

Помислете си защо е необходимо да бъде направена тази промяна в устава.

Според устава от преди три години, конгресът има право да разпусне партията, но няма право да избере председател, това е и юридически и политически абсурд. Но абсурдът седи и ви гледа и в един хубав момент цялата партия ще падне в този капан.

Нека се държим сериозно и обсъждаме сериозни предложения. Моля ви, няма нужда да четем всички декларации", разстреля клакьорите на Нинова Велислава Дърева. Тя призова да се премине към гласуване и тогава да стане ясно кой кого подкрепя.

След нея делегат от Русе, където както ПИК съобщи бе командирован да събира подкрепа Крум Зарков, също поиска Нинова да оттегли оставката си. Същото направи и делегат от Хасково, където Нинова бе пратила да я спасява също Драгомир Стойнев.

Делегат от Ямбол припомни за какво е свикан извънредния конгрес - заявлението на председателя, че си подава оставката и нейното искане да се свика конгреса. "Оставката е на лице и никой не може да я отрече. Лично аз на пленума попитах Нинова дали иска прекратяване на пълномощията и тя заяви "да". Тоест имаме личното й искане, така че не виждам сега какво точно обсъждаме. В устава е заложено това и само се констатира. А сега влизаме в някакви обяснения за принудително връщане на оставката. Но не за това е свикан конгресът и предлагам да се върнем към основното, заявено вече от Нинова. Партията не се управлява с врътки и процедури, а с идеи и устав", заяви делегатът Банков, разстрелвайки Нинова.

Весела Лечева призова Нинова да слуша партията и да се съобразява с членовете и симпатизантите, като подкрепяла ръдоковството на партията. Никой не можел да оспори това, което била направила Нинова, като спечелването на президентските избори. "Ние от Велико Търново призоваваме да бъде оттеглена оставката на председателят на Националния съвет", заяви Лечева.

Корнелия Нинова взе думата и поиска да направи предложения по дневния ред. 

"Преди три години ме избрахте за предсдеталел с програма, в нея има ясно разписани ангажименти, три за бсп и две за България. За партията - предложих да се намали финансирането в центъра, да отиват субсидии към структурите, да има вътрешно партийни допитвания и променихме устава така че всеки да може да избира лидера", заяви тя.

Нинова била изпълнила и вливането на млади хора в партията, като се похвали с младите си депутати, някои, от които били за първи път такива, но имало още много какво да се работи с тях. Изпълнила и обещанието си да върне на небосклона вестник „Дума“ като наляла пари заради натрупани задължения, открила сайт „Дума“, направила и телевизия.

За България през 2016 г. била заявила, че правителството на Борисов е вредно и днес била на това мнение. Изпълнила БСП да няма договорки за власт и пари. Била се ангажирала да изведе България на нов път на развитие с изготвянето на „Визия за България“.

Обещала била да вдигне БСП на крака и го била изпълнила. Партията обаче била в тежка криза, а причината била тя, защото подала оставка. Нинова обвини Георги Гергов, че още не изчакал резултатите от евровота и поискал нейната оставка, като се отворили стари рани.

„Не се отричам от оставката си, няма грам артистичност, това е осъзнато и решение. Най-лесно ми беше да кажа: предупредих ви, след като листата беше пренаредена от Националния съвет. Но моята визия за модерен европейски политик не ми позволи да се крия зад колективна отговорност, както се е случвало при други лидери. Сгреших не при вземане на решение, а при преценката за последствията от това изявление“, призна Корнелия Нинова.

От високата трибуна и въпреки подадената си оставка, Корнелия Нинова заяви, че щяло да бъде модерно всеки да излезе с програма и да се състезават. Тя даде за пример Европа, където левите партии прибягват към преки избори, за да избягат от борби на върха.

Вижте началото на конгреса на БСП и оттеглянето на оставката на Корнелия Нинова във видеата на живо на ПИК TV:

Сподели:
Напиши коментар »
(27)
1
Костовите кадри ибаха СДС, та на червената бабичка ли няма да видят сметката. Давай, Кури, с теб сме!
2
Забий ножа до края!
3
нищо общо с БКП те били демократично-социалистическа партия а дебелата свиня им говори от трибуната на другари , мръсни крадливи изроди да ви няма на бунището!
4
ДА ГО БЖИЖЕ! ДА ГО БЖИЖЕ! ДА ГО БЖИЖЕ!
5
То бива бива л-изане от рогоносеца Свиненски та чак му потече м-азгата през гнусната уста!
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
Абсолютно НЕ съм й фен, обаче жената явно има топки, че не се сащам някой друг партайгеносе от БСП-то, че и от другите да е подавал оставка.А иначе, дъртите кОрви са й скроили кюляфа вероятно.
8
Бойко с една ръка я тушира когато си иска!Нинова 4 месеца обикаля СПА хотелите да агитира против ГЕРБ,На Бойко му писна,направи една обиколка на България и срина БСП-то!Дори се подигра като и изпрати СМС в подкрепа на Конгреса на БСП :)
9
Кака ще бъде избрана отново и ще трябва да събирате плюнки и фекал но и те няма да ви помогнат. Е, ще имате поводи да плюете но и Бащицата да ви плаща. Не плюйте по Кака, щото ако отлети и срещу кого ще пишете. Кака има топки, изгони дебелаците които Башицата купи, докато той си е един страхлив мишок.
10
Е па циганите наистина са социалисти. И те са свикнали всичко фа им е безплатно.
11
на първата редица,милионер до милионер,престъпник до престъпник,на задните редици са кандидат милионерите,най-големите лизачи,по назад духат супата,а за червените бабички няма супа
12
Загасете им лампите бааа.
13
КЪМ ПОБЕДА . ТОВА Е ПЪТЯ НА БСП(ДС) . ............ ДА АМА НЕ . С ПРЕИЗБИРАНЕТО НА ВЛАШКАТА ЦИГАНКА ПОБЕДАТА НА ГЕРБ ЩЕ СЕ БЕТОНИРА . УСПЕХ ДРУГАРИ НАЦИОНАЛ СОЦИАЛИСТИ .
14
здраво си е обработила кадрите дето смучат от з-адника и като рогоносеца ,Лечевата барсала и повечето от общинските им организацийки за да си остане на поста!
15
Тази дебела лелка се взе на сериозно!Тя е истерична и вулгарна,лакома и алчна,но природно тъпа и умствено ограничена!Как да оставя всичко това?Как да позволя ревизия на Позитано?Как да прибера парите на БСП от офшорката на Вирджините?Как да ме амнистират за кражбите и далаверите ми?Това са фундаменталните въпроси,които терзаят лакомата Биволица от Крушовица! Погледни лицето на Йончева,виж как се хили Нинова и ще разбереш какво е шизофренична злоба и омраза към България!
16
Мили хора, гласуващи за БСП, наистина ли ви харесва ТОВА, а? Наистина ли ТЕ са вашият избор?!
17
Ще победи страната, която има пове4е пари4ки. А за Ле4евата барсала се 4удя как издържа толкова много години без мъж. Аз, както и всяка нормална жена не бих издържала! Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха. ДА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
18
Колко сладко,сами си го забиват и вървят към самоунищожение.Това,което може да сътвори жена и марсианец не може да го направи!
19
Много малко,коментари,18,а преди изборите,яко ПЛЮЕХТЕ.Другари са амчи,как се наричат помежду си,крадците,мосю,госине,не върви,а товарищьй,най подхожда.Пак,ще я изберат,пак не ще ходят на работа,ще язди коне,целува казички,а НАРОДА,ГЛАДУВА.
20
С една дума - ЦИРК. С единствен важен въпрос: ще падне ли въжеиграчката?
21
Не ПРТИЯ това е Помиарник ТАЗИ ПАРТИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЕ ТЯ е извън ЗАКОНА
22
През правото черво та чак до сигмата!!! Умирате от страх жабоци!!!
23
ЖИВОТА СИ ДАВАМ,ВЛАСТТА НИКОГА ОТ НИЩО НЕ МЕ Е СРАМ - ПАРТИЯТА МИ Е БАЩИНИЯ,МОЯ СИ Е ПЪК, И НА НИКОЙ НЕЯДАВАМ - СМЯХ
24
Тази е болна, жадна за власт, тази ще пукне от болните си амбиции, хубаво е да си спомни, че преди нея имаше една друга бясна от амбиции за власт жена, м. Манолова и какво я сполетя, и как се кротна за известно време, въпреки че сега пак надига глава. Господ си знае работата.
25
искам трупове на пукнали партийци милионери … о дааа
26
На този конгрес е пълно с хора, които не знаят на кой свят се намират.Делегатката от Казанлък след като разкъса ризата си в подкрепа на Нинова заявява, че само БСП може да управлява, а опозицията иска да намали субсидията на 1 лев.Не знам къде е живяла през последните 10 години, но през цялото това време БСП е опозиция, а управляващите ще намалят субсидията на 1 лев за 1 глас, защото така гласува българският народ на референдум.По същия начин Нинова твърди, че била носител на промяната и се борела със статуквото. Не знам къде е била през последните 3 години, но през цялото това време тя е статуквото, а тези, които се борят с нея и глупостите й са носители на промяната.Нинова твърди, че била модерен европейски политик. Не знам каква представа имат в с. Крушовица за модерния европейски политик, но той със сигурност не се държи като неуравновесена капризна госпожица, подчинила поведението на настроенията си, които мени ежечасно.Освен това със сигурност модерният европейски политик не би бламирал председателя на втората по влияние европейска партия, която сега ще бъде и управляваща. Мога да продължа с примерите за неадекватност на хора, които имат претенции да управляват държавата, но не могат да управляват себе си.БСП днес изглежда като късното СДС.Малко преди да се превърне в маргинална партийка и да предаде хората, които му вярваха, там се уволняваха, люспеха, обвиняваха и развяваха мръсното си бельо пред ошашавения български народ.В БСП този маниер на общуване беше донесен от Нинова. Тя започна война с шайката на 9-тимата. Въвлече в нея целия конгрес без да подозира, че в БСП винаги е имало опозиция, но това никога не е било повод за война.Това поведение е и най- сигурният признак, че в БСП текат процеси на гниене и разпад.
27
ПИКлювците се насраха!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 3815
архив

Сладка 14-годишна ученичка търси да се запознае със симпатичен господин за забавен видеочат. Моят мейл: operacia-lolita@mvr.bg

 

няма нови новини
Днес: 33
hot
най-четени новини в момента
сега
2619
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Грандиозен пир в Дубай: Христофорос Аманатидис-Таки привика армията си от България - ето защо...
x
СВЯТ ПРАЗНИК: Честваме най-великия български патриарх - този, който ръководеше отбраната на Търново от османските завоеватели! Черпят и четири имена
x