ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Тристранният съвет с решения за облекчаване на малкия и средния бизнес, синдикати и работодатели си стиснаха ръцете при Валери Симеонов (ОБНОВЕНА)

Политика

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Тристранният съвет с решения за облекчаване на малкия и средния бизнес, синдикати и работодатели си стиснаха ръцете при Валери Симеонов (ОБНОВЕНА)

30159
на 08.10.2018
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Тристранният съвет с решения за облекчаване на малкия и средния бизнес, синдикати и работодатели си стиснаха ръцете при Валери Симеонов (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Тристранният съвет на представители на правителството, работодателите и синдикатите заседават за подоходното облагане, свързано с промените в закона, искани от финансовия министър Владислав Горанов.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Заседанието се води от вицепремиерът Валери Симеонов. В началото му министър Горанов съобщи какви корекции в законите иска. След това Симеонов закри заседанието и призова медиите да се оттеглят, за да започне обсъждането. Пакетът включва Закона за корпоративното подоходно облагане, Закона за доходите на физическите лица, Закона за местните данъци и такси, Закона за счетоводството, Закона за ДДС и други.

"Поздравявам колегите за единодушното одобрение за внесения законопрект. Промени свързани с намаляване на прага за одитиране на фирми и отпадането на задължителното одитиране на търговски дружества в зависимост от тяхната регистрация. Основателни искания, които бяха подкрепени от синдикати и работодатели. Ще настоявам да влязат през Народното събрание, като допълнение в законопроекта, защото ощетяват средния и дребния бизнес с 13 млн. лв. Заседанието протече делово и при един добър дух на съгласие и одобрение на внесения Законопроект. Това заяви вицепремиерът и председател на тристранния съвет Валери Симеонов. 

Радосвет Радев пък е избран зам.-председател на Тристранния съвет, допълни още Валери Симеонов. Самият Радев заяви, че е изненадан от конструктивния диалог и сътрудничество по време на съвета. "Отпада един безмислен документ, за да може работодателите единствено как да увеличават бизнеса си и заплатите, за да може и синдикатите да са доволни", заяви Радев. Той допълни, че все пак работодателите не са доволни от срещата между правителството и синдикатите, защото е между тези, които няма да платят сметката с увеличението на тавана на пенсиите. 

КТ "Подкрепа" също са съгласни с промените в данъчните закони, измененията за данъците за физическите лица и вече ще има електронна данъчна декларация, като е премахване на административна тежест не само да работодателите, но и за работниците. 

От КНСБ също се обявиха "за" данъчния пакет и посоката в която се върви е правилната и определиха стъпките като положителни. Все пак подчертаха, че няма нищо като идея за данъчното облагане и искат необлагаем минимум, правила за определяне на минималната работна заплата. 

Валери Симеонов заяви, че коалиционен съвет не е имало защото не е направена организация за него и не може да коментира, тъй като той е бил в Министерски съвет. "Няма разлом в коалицията, няма да отговарям на несериозни въпроси. Няма логика да се иска оставката на министър, който е избран преди седмица и точно Сидеров се изказа, че е професионалист. Знаете, че аз не съм привърженик на оставките и не виждам решението на всички въпроси с оставка. Административният потенциал в България е пред изчерпване и трябва много да се внимава с такива смени, не само в министерствата", заяви Симеонов.

Вицепремиерът каза, че няма допълнителна информация за убийството на Виктория Маринова, но има достатъчно доказателства, така че полицията ще си свърши работата. "Не е планирано и добре подготвено, а по-скоро случайно, но прибързани версии и оценки не бива да се дават. Както стана например с репортера Върбанов, така че е добре първо органите да си свършат работата. Важното е, че има достатъчно събрани улики", заяви още Симеонов.

Очаквайте подробности на живо по ПИК TV!

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ В ПИК TV! Приключиха лидерите на ППДБ с ТОВА ИЗКАЗВАНЕ в парламента (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ В ПИК TV! Приключиха лидерите на ППДБ с ТОВА ИЗКАЗВАНЕ в парламента (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК