ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Трусове във властта! Шок в управляващата коалиция, шизофренни катаклизми в БСП, ДПС в атака - анализ на социолога проф. Антоанета Христова (ОБНОВЕНА)

ГОРЕЩО
БОМБА В ПИК! Ето го брачния договор на Бойко Рашков, най-богатия политик! Съпрузите поделят рекордните 19 имота. Резиденция в София с 12 бани, басейн и фитнес, част от резиденция на морето с 6 бани, два джипа, две къщи в Стара Планина, влог от 750 000 лв. остават за министъра (УНИКАЛНИ ДОКУМЕНТИ) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд "Земеделие": Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ДАНС започна проверка в Община Варна, души около боклука на морската столица ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Премиерът на Радев в нова гонка с медиите - закри важно заседание със синдикатите. ТЕЦ "Марица-изток" 2 на колене, синдикалните лидери категорични: Няма да се съгласим миньорите да станат берачи на лавандула (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) Валентина Маджарова е избрана за шеф на спецпрокуратурата 
Интервю

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Трусове във властта! Шок в управляващата коалиция, шизофренни катаклизми в БСП, ДПС в атака - анализ на социолога проф. Антоанета Христова (ОБНОВЕНА)

153176
на 20.11.2017
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Трусове във властта! Шок в управляващата коалиция, шизофренни катаклизми в БСП, ДПС в атака - анализ на социолога проф. Антоанета Христова (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Проф. Антоанета Христова, социален психолог, прави безмилостна дисекцията на политическите трусове в България.

препоръчано

Какво предизвиква шок в управляващата коалиция, защо ГЕРБ отстрелва знаковите си лица, какво изправи патриотите на нокти, защо лидерът на БСП Корнелия Нинова изпадна в шизофренен гърч на последния пленум на Националния съвет на партията, какво стимулира ДПС отново да влезе в атака и да щурмува властта?

"Може да изглежда в лов на вещици. 50 г. собственост, на собственост са предавани. И в момент, когато хората имат нужда от стабилност. За някои неща, които са по-ранни, може да бъдат проследени. Но, ако всички сделки, в които се съмняваме, стигнат до прокуратурата, аз не виждам как тя ще се справи. Но би трябвало да се работи", каза проф. Антоанета Христова за конституционните промени за приватизацията. 

"Имаме озиция, която е остра. Корнелия Нинова е поела цялата острота на меча. Пиарската кампания е в услуга на лидерката. Като визията, тя е човекът, който води байряка на БСП", каза проф. Христова.

ДПС още не била излязла от кризата. "Още преди ДОСТ тя влезе в ролята на партия, с която никой не иска да има нищо общо. Те в момента не са вече онази политическа партия, която накланя в една или друга посока на коалиционните формирования. Тя ще е в криза, докато не се справи с този образ. В момента ДПС се опитва да привлече внимание върху собствената си ценноста", каза проф. Христова. 

По време на европредседателството партиите трябвало да покажат, че могат да мислят надпартийно, а не да се замерят, особено БСП. "Обявявайки се около едно по-консолидационно поведение, не е толкова важно какво впечатление ще направим на чужденците, а на нас си. Да кажем не можем това, а ако можем, какво ще стане. Ако партиите нямат прагматично разбиране на периода, можем да предлогаме най-различни скандали. А и може на премиера да не му издържат нервите", предположи проф. Христова. 

Рефлексията "Не се отказвам от тебе, но застани във втори план" е по-добра, отколкото гооренето на празни обороти в зала. Двете крайности не са добри. Трябва да има повече обяснение. Демотивиращо е, когато няма политическо говорене", поясни проф. Христова.  

Седмицата щяла да бъде много интересна. Защото предстояла среща на нашия и македонския кабинет в Струмица, а България се стреми да бъде балкански лидер.

 

Сподели:
Бомба x
Ето какви храни трябва да избягвате по зодии Ето какви храни трябва да избягвате по зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд Земеделие: Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд "Земеделие": Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това