Вход
София
Времето в София 0 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Цацаров с разкрития за аферата "Скрипал" и отравянето на Гебрев (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Цацаров с разкрития за аферата "Скрипал" и отравянето на Гебрев (ОБНОВЕНА)

на 11.02.2019
89990
44
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Цацаров с разкрития за аферата "Скрипал" и отравянето на Гебрев (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
11.02.2019
44
89990

Премиерът Бойко Борисов проведе спешна среща с посланика на Великобритания Ема Хопкинс. Темата на срещата и разговора между двамата беше евентуалното отравяне на собственика на оръжейния завод "Дунарит" Емилиян Гебрев по аферата "Скрипал" (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

"Имахме много ползотворна среща и дискутирахме информация за предполагаема намеса и потенциално отравяне на г-н Гебрев. От няколко месеца работим с български власти и британските служби", заяви посланик Хопкинс след срещата, на която са присъствали и главният прокурор Сотир Цацаров, шефът на МВР Младен Маринов и главният секретар Ивайло Иванов. 

Посланик Хопкинс каза, че подробности от разследването не могат да бъдат разкрити, защото все още се работи по събиране на доказателства и изявления ще има, след като има достатъчно налични данни. 

"През последните две седмици в медиите бяха представени много информации, свързани с инцидент с г-н Гебрев. Част от тези информации бяха с факти, други имаха внушения според редакционната политика на медиите", това заяви Сотир Цацаров. 

"Днес на срещата обсъдихме въпроси, по които работим отдавна. Ще представя пред вас само факти, свързани с това разследване. 

На 28 април 2015 г. след вечеря със свои полски партньори в хотел "Кемпински Зографски", Гебрев се е почувствал зле и е бил откаран във ВМА. На следващите два дни в такова състояние изпада директорът на "Емко" и негов партньор. Той е лекуван в "Токуда" и "Пирогов". 

ГОРЕЩА ТЕМА: Цветлин Йовчев потвърди връзката Скрипал-Гебрев-Путин

ГОРЕЩА ТЕМА: Цветлин Йовчев потвърди връзката Скрипал-Гебрев-Путин

Журналистическото разследване е много сериозно и имаме...

на 10.02.2019

На 1 май СГП е образувала дело за опит за убийство. На 4 май във ВМА с подобни симптоми е приет и синът на Гебрев. 

След образуване на разследването, са взети различни проби, химически експертизи, автомобили, назначени са експертизи, като са иззети и документации от лечебните заведения. 

Заключенията от токсико-химичните експертизи са показали, че в кафе в дома на Гебрев, както и в органична материя - повърнаха храна от сина на Гебрев, има хлор пирифос, който е инсектицид. 

Проверена е и храната в хотел "Кемпински Зографски", където в салатата е имало ниско количество и е стигнато до производителя на салатата, но е установено, че той е било в много малко количество и не може да предизвика никакви подобни симптоми.

От медицинските експертизи е установено, че има отравяне с фосфоро-органични съединения.

4 април 2016 г. наказателното производство е спряно, поради неразкрит извършител. 

На 12 октомври 2018 г. постъпи писмо до мен от Гебрев на бланка на "Емко", в което заявява, че през март във Великобритяния е извършено покушение срещу Скрипал. "Имам основание да считам, че отровата, използвана срещу нас, е от семейството на Новичок", пишеше Гебрев. Той предложи да възобновим разследването и да информираме британските и други органи. 

На 12 октомври аз изисках от СДВР спряното производство и на 15 октомври разследването бе възобновено", разкри главният прокурор Сотир Цацаров. 

След това подписахме споразумение за общо разследване с ДАНС. Това е първият случай, в който подписваме споразумение между всички служби за едно конкретно дело. Направени са 13 разпита, а на 16 октомври г-н Гебрев дава данни, че е поръчал изследване във финландска лаборатория на кръв и урина и до нас до този момент не е представено подобна информация. Оказва се, че изследване е частно, заплатено от г-н Гебрев.

Заключението е следното, с което потвърждават предишната експертиза - фосфороорганични съединия, които се съдържат в пестициди. Не са открити субстанции в съответния лист-списък от Конвенцията за химични оръжия.

Всички проверки, разпити и документи са изпратени във Великобритания, за да се установи дали веществата може да се свържат с "Новичок" или познати други химични оръжия, всичко това през декември месец", разкри още Цацаров.

"Гебрев предявява желанието си в прокуратурата на 11 октомври, а на следващия ден аз съм запознал прокуратурата, на възможно най-високо ниво представителите на Великобритания у нас, всички служби, а от тогава до сега се работи в пълно сътрудничество със службите във Великобритания", допълни Цацаров и бе категоричен, че внушенията, че не се работи по случая не отговарят на истината.

"Британските власти са обявили трима души, които смятат за замесени в случая "Скрипал", а Федотов се смята за помагач. Другите двама не са влизали в България, но Федотов е влизал в България три пъти", припомни Цацаров. 

Сергей Федотов, е пристигнал в Бургас на 24 април 2015 г. от Москва. Той е имал билет за полет от българската за руската столица за 30 април същата година, но неговото място е останало празно. Вместо това Федотов се е появил на международното летище "Мустафа Кемал Ататюрк" в Истанбул и е излетял от най-големия турски град за Москва на 28 април с билет, купен в последната минута. 

Федотов е пристигнал отново в България на 24 май 2015 г., но отново не е използвал билета си за връщане от София. Вместо на 30 май да излети от българската столица, той е отпътувал за родината си от Белград два дни по-рано.

"Както забелязахте при едно от тези пътувания има съвпадение с инцидента с г-н Гебрев и се установява маршрута на руския гражданин, отсядане в хотели и т.н. От 12 октомври 2018 година до момента се извършват проверки в пълна координация с нашите служби и в пълна координация със службите на Великобритания", завърши Цацаров.

Вътрешният министър Младен Маринов допълни, че когато той е получил сигнал, че Емилиан Гебрев е настанен във ВМА, незабавно са започнали действия от страна на МВР. "Всички действия извършихме за установяване на евентуално отравяне. Към онзи момент случаят "Скрипал" не беше наличен, като се е работеше по хипотезата покушение, както и битово престъпление", заяви Маринов. 

 Целия брифинг след срещата при премиера Бойко Борисов вижте във видеото на ПИК TV:

Сподели:
Напиши коментар »
(44)
1
Боеко е велик!Тъп но справедлив!
2
.................БОРИСОФ ВОДОЛАЗ !..................................................................ША ВАДИ ТЕРЕЗКА УТ ЛАМАША И ИФКА УТ ФОНТАША !......ЛЕЛЕ БАЦО ТИКВА ГЕРОИ ЗА ЛУДИ !......КВО Е ТВА ГЕРБ ?......ОГЛЕДАЛО НА УУМРЕЛИЯ Т ЖИФКОФ !.....
3
Браво на Борисов. БСП-едерасите сега ла*на серат през устичките
4
..............ЕИИ КЛУБЕ.....ЛАПАИ ГУ КИНГ САИЗ И ША ТИ ЗВОНИТ ФМОЗАКО !.....БОРИСОФ БОМБОН ЗА РОМАНТИКИ КАМУНИЗИ........УФФФ !....
5
ЗАЩО НИКОЙ КОМУНИСТ НЕ Е СЪДИ АНТОН ТОДОРОВ. ОТГОВОР; ЗАЩОТО Е ПРАВ.
6
Той не може правилно да говори на български. Защо се бута там , където не му е работа само да му берем срама. Радев да не се замотава, а да даде знак и за два - три дни да приключим с мутрите. Вчера видяхме, че срещу президента са 50-60 говеда, в това число и велосипедите им.
7
Здравейте потребители на сайта ПИК. „Въстанието“ с „огромната подкрепа на хората от цялата страна“ срещу президента Радев не се състоя. Вчера гледахте платен протест срещу президента Радев. Моята партия се довери на г-н Heдялkoв и му възложи да организара и ръководи този протест. Дадохме му 40 000 лева за плакати, транспаранти, кожени свирки и байраци. За негови консултанти назначихме господата Томата Ренегата, Спас Гушести ,Тоню Рудолф, и Гошето Скрападжиев. Все познати на вас имена. Дни наред тези господа уверяваха Изпълнителната комисия на ГЕРБ , че могат да организират „мощен“ протест на който ще присъстват най малко 3 000 човека. В един момент прочетох в сайта , че се очакват между 30 000 и 500 000 души. Това ме накара да се обадя на вътрешният министър Мето с молба да вземе мерки. В 16.45 часа Мето ми се обади, каза че се намира пред президентството, че не вижда повече от 68 човека, в това число случайните минувачи ,организаторите и четирите велосипеда. Той ме информира , че нито една друга медия не е проявила интерес към това мероприятие, нито една телевизия не е присъствала там. С изключение на националната телевизия „ПИК-ТВ“ , разбира се. Минах набързо през останалите стотина сайта – пълна тишина. Преди да напиша този коментар седнах и направих сметка, бил съм учител по математика в габровските села. В София живеят 1 146 000 човека на постоянен адрес. От тях по данни на ГРАОН пълнолетните са около 956 000 човека. Тези 68 човека които искаха оставката на ген. Радев са 0.000071 % от населението на столицата. Ако отнесем този процент върху населението в цялата страна, където с право на глас са 5 954 000 души ще се получи, че срещу Радев са само 454 човека. Така президент не може да бъде свален от длъжност. При тези резултати генерал Радев е в правото си да иска прекратяване мандата на нашето правителство. Още тази вечер ще обсъдим на Изпълнителна комисия кога да спрем парите които харчим години наред за Heдялковци и за Беновска. Този абсолютен провал ще удвои рейтингът на ген. Радев. Знаете, че в последните две години неговият рейтинг и без това е бил винаги двойно по висок от този на председателят на ГЕРБ. Ясно е, че 454 човека не могат да се противопоставят на 2 063 032 които са гласували за Радев. Подлъгахме се от публикациите на горните господа в сайта ПИК, където те в последните две години всеки ден разбиваха, разпорваха, попиляваха,, съсипваха, приклещваха,, заковаваха, разковаваха, подпукваха и екслузивно заклещваха генерал Радев. В писанията си те са много ербап, но вчера се оцапаха. Оцапаха и цялата партия ГЕРБ. Сега очакваме Радев да се изтъпани на телевизора и да каже, че ни остава една седмица. При това положение е много възможно бившите членове на БКП, членуващи в момента в ГЕРБ да се върнат в редиците на БСП, а те са 90 % от членската маса на партията. Подозирам , че пръв измежду тях ще бъде председателят Борисов. Това вече ще бъде краят. До тук я докарахме. Докато пиша ми се обади лидерът Борисов и каза , че от днес спира парите за Агенция „ПИК-НЮЗ“, които в последните две години сме давали. Жалко за гражданите за европейско развитие на България. Жалко за видимите резултати и най вече за асфалта и стиропора от които се хранехме доволно. Кочината се разтури.
8
Срещата би трябвало да е с руския посланик, от къв зор с тоя кукундрел!
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
ЗАЩО Е ПРАВ АНТОН ТОДОРОВ. ОТГОВОР;ЗАЩОТО И КОРУМПИРАНИЯ СЪД МЪЛЧИ ПРЕД ДОКУМЕНТИТЕ.
11
Търсят се измислени поводи да се очерня Русия.Какъв по-удобен "килим" от Тиквата (безмозъчен и послушен)! Да не си мисли,че руснаците ще му цепят басма.Нагази във дълбоки води в които ще се удави !
12
през 90 години нямаше ли опит да се трови някои от дс с кафе после едни парашутисти ядоха бои в една нива после един палестинец след 34 години престои в българия реши да скача от 2 етаж на палест посолство в софия и нищо мълчанието на агнетата
13
---> Който не направи поне 50 коментара срещу ГЕРБ и Борисов - НЯМА ПЛАЩАНЕ !!! ...За сега само другаря Баро Вкаров има шанс да си получи надницата. Хвала на такива усърдни другари !
14
Решително и смело.Изгонени Руския бизнес!Замрази всички Руски влогове инвестиции на Руските граждани!Ако искаш да не остане България най бедната страна в Източна Европа!
15
Важното е да се спре ,, Турски поток".....доказателствата по нататък ще ги предявим, ако ги намерим ...де...)))))
16
На Тиквоча не му трябва даже и да говори.Само като му видиш простата мутра и ти става ясно,че чупи тъпомера.
17
Срам за ПИК и гробарите...Срам...
18
Добре, че някоя чужда служба се е изтървала, иначе никога нямаше да разберем какви покушения и атентати се случват в клетата ни територия! Но нашите и да знаят, трябва да си мълчат, за да не обидят някоя от тези служби, че видиш ли те могат да издадат тайната, че в България живеем в хибридна демокрация, Тиквена диктатура и че никога комунистите не са се оттегляли от властта! И затова са удобни и който си иска отвън може да си прави каквото си поиска!
19
Лично президентчето на всички кгб генерали го е сипал в кафето
20
Като чуя за Цацаров и получавам разкрития.
21
Комунягите умрели от глад са готови и да тровят - само и само да докопът някой джулан . МЪРШИ
22
Ot 10 dumi - 2-3 gramaticheski greshki,vopiushta negramotnost i prostotia,da ne govorm za politicheskas negramotnost, sory GESH, nishto lichno bratle,prosto sam inteligenten i opbrazovan......
23
Гебрев не е отровен с " Новичок " , а със " Старичок " . " Старичок " се произвежда от непраните кюлоти на Тереза Змей , след танц в Южна Африка и в България го носи Цвъко пипоня след молитвена закуска .
24
Ще гледаме трета серия на сапунката Скрипал.Умишлено набъркаха кочината в “сценариите” за санкции. Това е като случая Ирак. Криминалният тип е жив и здрав все още или ще му опростят минали прегрешения с правоохранителните органи на БГ и др.западни страни.
25
Dobre,che se setih,a vidiahte li povedenieto na g-ja Cvanokieva ot DANS i toaleta i,prosto prekrasna na fona na Desislava Radevakolko jalko,che PIK propusna tazi gledka ot moliktvenata zakuska, a niama li koi da razsledva s kakvi pari gornata kikimora e patuvala do USA. EH tazi RADEVA shte im izbode ochite......
26
Преди четири години се случило това с другаря бизнесмен , а сега се сбрали да нищят ?!
27
До-22 . Другарю ; От комунисти акъл не искам - просто защото те го нямат . И друг път съм го казвал , и специално за теб гнидо червена пак ще го кажа . Вашите комунистически мозъци се състоят от чорба направена от глисти . Представи си само какво имаш в главата - жабо червена .
28
Ако е с"новичок" нямаше да в жив.Само се чудят как да удължават санкциите срещу.Русия.
29
Да търсят Кой
30
Google вече плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от дома си. Аз се присъединих към тази работа преди 3 месеца и съм спечелил $ 20544 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми е променен - ​​напълно към по-добро! Проверете какво правя. ------->>> www.WebJob33.Com
31
Е*БАН РОШ*КО--- Е*БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е*бан от двама руски ти-раджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
32
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
33
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
34
Е*БАН РОШ*КО--- Е*БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е*бан от двама руски ти-раджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
35
След разкритиата на Скотланд Ярд, много скоро ще стане ясно кой точно е домакинът в България на Путиновия пратеник Федотов. Много е вероятно Бойко пак да не изгони руските шпиони-убийци, маскирани като дипломати.
36
Сигурен съм, че ако Путин реши да ликвидира някого ще го направи чисто и сигурно.
37
Крадливи и продажни гербери! Готови да съсипете държавата с безумен слугинаж ! Отврат сте!
38
Крадливи и нагли и алчни са комунистите .Вярвам в младите които знаят какво е да пишеш -произхождам от бедно работническо семейство и ако никой от родителите ти не е член на БКП всички пътища са затворени в страната а не можеш и да пътуваш в чужбина .С риск за живота и семейството можеш само с божия помощ да избягаш.Аз подккрепям Герб и всички трезвомислещи които разбират какво е Радев .Един некадърник ,лъжец нахалник ,много тъп мъж.Но подкрепян от партията измамница.Напишете ми името на един беден депутат или известен комунист който да не богат от кражби и измами на държавата моля ви.
39
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
40
гербаджиите са искали да го отровят щото е неудобен за Герб
41
Убийствата с отрова и по всякакъв друг начин са специалитет на комунистите
42
Самият факт, че оживяват означава поне 2 неща: 1. Отровата не е НОВИЧОК 2. Това не работа на КГБ. Когато КГБ реши, вече си мъртъв !
43
Искаш ли да се намери жена за една нощ? Добре дошли на ==>> www.Sexydrom.Com
44
Говори се от близки на Гебрев че шаайката на суусжуците стой зад това покушение и опит за убийство нещо Цветанов бил намесен сериозно
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате на евроизборите през май?
Общо гласували: 19236
архив

Мъжът удря с юмрук по масата:
- Кой командва в тази къща?!
Жената:
- Аз. Е, и?
- Нищо, просто исках да се уточним...

няма нови новини
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
сега
1168
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: БСП избира на тайно гласуване главния редактор на "Дума" (ОБНОВЕНА)
x
ИНТИМНО: Жените, които всеки мъж трябва да има, преди да свие гнездо
x