Вход
София
Времето в София 22 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Цветанов обяви голямата цел на ГЕРБ - поне шестима евродепутати. Завъртя нов шамар на Радев за новогодишната реч (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Цветанов обяви голямата цел на ГЕРБ - поне шестима евродепутати. Завъртя нов шамар на Радев за новогодишната реч (ОБНОВЕНА)

на 11.01.2019
32498
26
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Цветанов обяви голямата цел на ГЕРБ - поне шестима евродепутати. Завъртя нов шамар на Радев за новогодишната реч (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
11.01.2019
26
32498

„През тази година политическият календар включва важни избори, първият от които е за Европейския парламент, а вторият - за местни органи на властта. Това гарантира интензивен политически дебат през цялата година, който би трябвало да стимулира законодателната активност на българския парламент и работата на всички държавни институции. Много ми се иска през идващите месеци прагматизмът в тази зала да заглуши популизма, а политическите аргументи да вземат връх над заклинанията. Сред нас има политици, които все още не разбират, че хората не приемат обидно кресливия им тон. Защото според немалко българи подобен патос е дълбоко неискрен и непродуктивен“, заяви в декларация от името на парламентарнатагрупа на ГЕРБ председателят й Цветан Цветанов.

„ГЕРБ се гордее с това, че е възприемана като най-европейската партия у нас. Това твърдят близо половината българи в изследвания от декември 2018 г. БСП е определяна като категорично проевропейска партия едва от 11%. На този фон изглежда логично ръководството на БСП да си представя евровота главно като повод за премерване на силите между БСП и ГЕРБ и като оценка за управлението на ГЕРБ.

От 23 до 26 май около 500 милиона граждани на ЕС ще избират 705 евродепутати, в това число и 17 български. В ГЕРБ си поставяме задачата да имаме 6-има или повече евродепутати в следващия Европарламент, както и да работим за това ЕНП да бъде първа политическа сила. ЕНП изпълнява обещанията си от 2014 г. – върнаха европейската икономика към растеж. Създадени са 12 милиона нови работни места. Безработицата е с най-ниските нива от 2008 година. От 2015 насам броят на незаконните имигранти е намалял с 90 %, благодарение на предприетите мерки. Тези резултати са постигнати с политики и усилия на всички държави от ЕС. Пред Европа остават общи предизвикателства, които не могат да бъдат решени от нито една страна поотделно. Осъзнавайки това, още в началото на февруари т. г., ГЕРБ ще инициира граждански диалог под надслов "Европа в нашия дом”. Всички трябва да работим за по-сигурна, просперираща, справедлива, устойчива и единна Европа.

Ние от парламентарната група на ГЕРБ подкрепяме Европейския парламент в намерението му да превърне евровота в „избори за Европейския съюз”. Избирателите трябва да знаят какъв е залогът на вота им. От 2018 г. тече общоевропейски граждански дебат за бъдещето на Европа. Над 8000 младежи от страните-членки обобщиха очакванията си към ЕС в 100 идеи, като първите 10 бяха представени в ЕП в рамките на „Младежкия парламент” през ноември 2018 г.

На предстоящите местни избори очаквано всяка партия ще се стреми не само да победи, но и да се представи по-добре в сравнение с предишни избори. Сега ГЕРБ управлява 130 общини с население от 5 млн. и половина души. Искаме да погледнем с повече оптимизъм и към населените места, в които досега не сме печелили местен вот. Без колебание ще номинираме сегашните ни кметове, които са възприемани като успешни. Ще подкрепим хората, които доказано са допринесли за подобряване на средата на живот в своите населени места. Освен в партийните оценки, ще се вслушаме и в обществените настроения. Ще дадем „зелена светлина” на проработилите регионални политики. Целта ни е да провеждаме последователна регионална политика, която да се ползва с обществено одобрение и надпартийна подкрепа. Поради това ще подкрепяме и успешни кметове, които са издигнати от инициативни комитети, но с които сме имали добър диалог през последните 4 години.

Един от важните законодателни приоритети за новия парламентарен сезон е свързан с дебата за изменения в Изборния кодекс. Ще се съобразим с докладите на ЦИК за проведените експерименти, както и с анализите на БАН и на Софийския университет за електронното гласуване. Търсим баланс между високотехнологичен изборен процес и привличане на вота на българите от чужбина от една страна, и постигане на гаранции за сигурност на вота - от друга. Предстоят изменения в Закона за съдебната власт, според плана към Актуализираната стратегия и препоръките в докладите по Механизма за сътрудничество и оценка на ЕК. Ще усъвършенстваме режима на усвояване на програмни средства от структурите в съдебната система. Ще работим по НПК, ГПК и АПК, както и за утвърждаване на съдийското самоуправление и развитие на електронното правосъдие. Чрез изменения в НК и в Закона за борба с домашното насилие, ще доразвием режима на борба с домашното насилие и защитата на личните права на жените и децата. Ще финализираме едногодишната проверка по прилагането на Антикорупционния закон и след като отчетем становищата на всички институции, ще го оптимизираме. Промените, които ще направим в търговското законодателство, ще повишат сигурността на търговския оборот и ще защитят българските и чуждестранните инвеститори. Ще развиваме и законодателството за електронни административни услуги и електронна правна идентификация на субектите.

В приоритетната за нас сфера на образованието внасяме Изменение на Закона за висшето образование с цел усъвършенстване на акредитацията на висшите училища и гарантиране на по-добро качество на обучението. Предлагаме програма за развитие на компетентности и умения, необходими за времето на Индустрия 4.0. Ще инициираме „Клуб по дебати” към парламента, за да развием гражданските компетентности и кариерното ориентиране на младите хора.

За периода от 2017 до 2019 г. бюджетът се увеличи с около 10 млрд. лв. Така, без да сме променяли параметрите на данъчната политика, вече можем да си позволим да преразпределяме повече средства, което означава, че българите произвеждат повече. През 2019 г. насочваме усилията си към присъединяване на страната ни към ERM II и Банковия съюз. България е първата членка на ЕС извън еврозоната, която пое по пътя към еврото след като Банковият съюз бе до голяма степен завършен. Предстои оценка на качеството на активите от ЕЦБ, както и последващи стрес-тестове. Надяваме се те да потвърдят стабилността на банковата ни система.

В сферата на здравеопазването регламентирахме нормативно функционирането на единната национална здравноинформационна система и очакваме основните й елементи да бъдат изградени до края на годината. След промените в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, с които въведохме стриктно и обективно наблюдение на наличностите и контрол на паралелната търговия с лекарства, очакваме преодоляване на дефицита на животоспасяващи и животоподдържащи медикаменти за българските граждани. Ще продължим обществените и експертни дискусии в търсене на оптималния здравноосигурителен модел. ПГ на ГЕРБ апелира към колегите ни народни представители в парламента - нека сектор „здравеопазване” от терен на остра политическа полемика се превърне в пример за надпартиен диалог в интерес на българските граждани.

През 2019 г. ще се приеме нов закон за ВиК. Общо 1.35 млрд. лв. за инвестиции във ВиК структурата ще получат 14 ВиК оператора. Предстои да финализираме първия етап от програмата за саниране и да създадем модел за продължаването й. След промените в нормите за проектиране на пътища, отнасящи се до тяхното качество и безопасност, през 2019 г. възнамеряваме да завършим изграждането на отсечката „Ябланица-Боаза” от АМ Хемус и доизграждането й вече е необратим процес. Ще стартираме процедурата по изграждането на пътя Видин-Ружинци и ще сключим договор за изграждането на АМ Струма през Кресненското дефиле.

В сферата на земеделието се очаква до края на февруари правителството да внесе в парламента проект на Закон за собствеността, поземлените отношения и опазването на земеделските земи. През тази парламентарна сесия ще работим и по Закона за храните, както и по Закон за българската маслодайна роза – в отговор на исканията на производители и преработватели.

За нас от ГЕРБ, темата за обединението зад национални каузи, е особено важна. Неслучайно слоганът на българското европредседателство беше „Съединението прави силата”. Каузи не липсват и днес, когато в Брюксел протестират превозвачите от транспортните фирми, които имат принос към БВП на България. Наясно сме, че ако се приемат регулациите в пакет „Мобилност 1“, по-големите български фирми ще бъдат принудени да работят в централна Европа, или в страни, в които регулациите не важат. По-малките фирми просто ще фалират. В подобна ситуация сме длъжни да защитим интересите на превозвачите. Още повече, че протестите им се подкрепят масово от българите, при това независимо от техните политически пристрастия. Премиерът Борисов, министри и евродепутати от България, нееднократно през 2017-18 г. поставяха проблема на най-високо европейско ниво. Ето това е пример за единение на нацията зад кауза.

През 2019 г. Пловдив е Европейска столица на културата. Местната власт, хората на духа и културата и гражданското общество се обединиха и създадоха своя проект „Заедно”, за да реализират над 400 артистични събития. Те получиха подкрепа от бизнеса, както и от всички етнически общности, които вярват, че диалогът, уважението и общата кауза променят нашите градове и нас самите. Над 1200 доброволци от страната и чужбина ще работят за целите на Европейската столица на културата в България. Близо 100 читалища от страната ще представят вековните ни традиции и самодейното ни изкуство. Творци от 30 държави ще участват в програмата. Над 2 млн. са очакваните посетители на Пловдив, които ще се запознаят с културното ни наследство. Ето още един добър пример за единение в името на национална кауза.

Не така обаче разбира единението президентът, който посвети на критики към управляващите обръщението си към нацията в новогодишната нощ. Румен Радев препотвърди нежеланието си да работи за хората заедно с техните избраници начело на властта. За какво единение говори той тогава? Неслучайно някои определиха думите му като агресия, други - като революционен патос в конгресна зала, а трети - като израз на лични политически амбиции. Европейски медии коментираха,че речта му е „свръхполитизирана” и заподозряха, че наричайки се обединител на нацията, той успява единствено да провокира разделение и омраза.

Ето защо аз бих искал през 2019г. в парламента да имаме повече общи и спечелени от всички нас каузи в името на българите“, заяви Цветанов от трибуната на парламента.

Сподели:
Напиши коментар »
(26)
1
„Над 1,2 млн. лв. ще платят данъкоплатците на обвиняемите по делото „Октопод". Шумната акция на Цветан Цветанов не доведе до нито една осъдителна присъда. Държавата за пореден път ще трябва да компенсира нанесени вреди“ - http://www.segabg.com/article.php?id=911392
2
Бравос на Цветанъ от Вършецъ!Те такива умни хора требе да ни управляват,за да са опраим!
3
Го вкара на Баро. Хайде сега кутю путевски изпръдлеците вийте като линейки
4
Тоа каунестия, само кат' му вида физиономията и ми се гади!!!
5
И все от червено безродно котило , вечно на народна хранилка и където има плячка !
6
Цветанов отново се доказа като дебил. Не може в официално обръщение да назоваваш президента само с фамилия. И едно въпросче, защо след такива грандиозни успехи целите на герб са намалени. От 7 евродепутати сега на 6.
7
Големи европейци, а децата им в САЩ, на целия "елит" Цветанов, Бойко, Нинова. Явно не виждат бъдеще за децата си в България и Европа. Това е показателно, защото те имат роля във всички решения. Единна продажна мафия. Хората трябва да избират политици, които вярват, че децата им ще са най-добре там, където те имат думата. Другото е очевидна продажност. Плащат им да направят мястото отвратително, затова си спасяват децата и имат къде да избягат, когато се наложи. САЩ са преживели и сухия режим и студената война, и търговията на ЦРУ с дрога. Ще преживеят и този период. Все някога ще има справедливост. Вярвам, че САЩ не са сигурна дестинация за мафията, дано, че иначе страшни дни предстоят.
8
Фатмка, аko не бе слушал трътлестите червени лелки дето го водят за носа като панаирджийска мечка, можеше в едно с правителството на Борисов да водят една отговорна съвместна политика в полза на страната ни..За съжаленение се оказа обикновено кръчмарско плямпало и много шум за нищо ! Общи приказки, заплахи, обиди и клевети към собствения си народ , дървени философствания в стил треторазрядно ЗКПЧ и всичко това гарнирано с много злоба. Може и да е бил добър като пилот, но за политик се видя, че категорчно не става. Закономерно и международния правителствн елит отдавна го прецени и разбра що за стока е и поради това му обръщат внимание само от куртуазия и уважение към премиера Борисов и България.
9
Румен Тъпото отврати всички,включително и пияните му селяндусрки УЖ поддръжници,баш на НГ хахаха
10
Като видя Пловдивския Тотев дето щеше да коли прасета ,винаги се сещам за Цецо ,те са като сиамски близнаци от училището във Вършец
11
Сега Цъфти Ух да ще разкаже как се събират паричките за шайката Му !!! Като щавят народеца под претекст за сигурност, а на овцете да им вдигат тока, водата, парното, храните, а те мълчат !!! Овцете, дето мутри и физкултурници ги водят на еврогейско заколение, а те си мълчат !!! Да се стрижат и тричат овцете до дупка, а те да мълчат, а на тия дето не им харесва - на Изход– 2, важното е мутрите да са щастливи !!!
12
имам само няколко въпросчета 1. от влизането ни в ЕС какво то донесе на обикновеният човек -и отговора веднага -НИЩО освен ,че децата ни станаха ратаи на ЕС 2. Щом сме членки на ЕС защо не преминем на почасово заплащане с утвърден минимум на заплащане от 8-10 лева на час и отговора защото няма как всяка седмица да имаме по 1 милионер и то на наш гръб 3. Защо е толкова много държавната администрация . Тя е най-голямата на човек от населението в цяла Европа -отговор това са гласовете на управляващата партия 4 Защо сме най-бедните в ЕС 5. Защо се топим като нация 6. Защо ,и още много защо
13
Тъпак до тъпак ахмак до ахмак айдук до айдук суджук до суджук БОКЛУК ДО БОКЛУК !!!
14
ЗАЩОТО СМЕ ОВЦЕ ???
15
човека ОТ ЛЯВАТА СНИМКА ДА КАЖЕ ЗА 6 - ТЕ АПАРТАМЕНТА.............ОТ КЪДЕ ПАРИ .........И ЗАЩО НА ВСЕКИ 2-3 МЕСЕЦА ПОСЕЩАВА ФАЩ...............ИЗРО..........Д
16
Къв шамар е завъртял тоя олигофрен мазен??
17
Цецо не се хаби, и не търси морал нито в Импексовата барсала, нито в Гумен тиквата. Пачавра леке не хваща, камо ли един разгонен фатмак без морал, зарязал децата си заради една дърта лачена чанта!!!
18
едва ли и ЦВ. си вярва, партия създадена от НЕреализирани Комунисти, в режима на Ж; правили ми-ми и стоейки през цялото време стойка връзвам си обувките може.да бъде обективен към този народ - вижте им само ръководството, кои са депутати,министри,в повечето слУчаи комунисти от нисшата и под средната номенклатура БКП- Борисов и Цветанов,родственици на тлани редактори на казионни вестници,над тяХ родственици на членове на ЦК, с една дума голяма част от некадърниците на БКП
19
Много ли се е самонашамарил? Не, че ми е жал за Цецос, но обществото е длъжно да знае.
20
от училището за бавно развиващи се във Вършец Цвъко Цървула за пореден път доказа, че е тъп като слонски задник.
21
Голият охлюв с глава на пъпеш пак отчете великите успехи на ГЕРБ и хвърли помия срещу Президента. Но тази песен вече сме я слушали.
22
Помощното у-ще във Вършец поздравява другаря Цветан и му желае много творчески успехи!
23
ПИК,има няколко трола,които хакват системата Ви и слагат плюсове за Тъпото и БКП БСП,няма как!Айде да ги разкратае или блокнете,да не влизат по няколко пъти и да повтарят,за да манипулират форума.Те и за Ръ Тъпото са наслагали плюсове,ама Бат Бойко му води с почти 50%!!Е кака така,а цоц агенциите??!!
24
В нормалните държави,където се спазват всякакъв вид йерархии,не допустимо един полуграмотен индивид,всеки ден да лае срещу президента на съответната държава,за да бъде забелязан от по обърканата прослойка на моите сънародници.Компрометирал се преди години,бръкнал във всеки джоб на бедните българи с идиотските си действия като "фактор"в мвр, за което държавата беше осъдена в Страсбург,вместо да се изолира от погледите на хората,той продължава да им досажда с кухотевините си когато реши да изломоти нещо независимо от какъв характер,касаещо големи държавни въпроси.Цецо,не закачай президента!
25
Ай сиктир бе цървул,тия ги разправяй на Цвета и другите женуря от гроп!
26
Боже мили,защо не се родих във Велика България,,,,....а не в ПОСЕРЕНА !!!!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за президент на България?
Общо гласували: 13808
архив

Два през нощта. Телефонът в дома на доцента звъни. От слушалката - младежки глас:
- Спиш, а, мръснико! А ние учим...
- Що да спя, млади момко. Давам консултации на две колежки от вашия курс. Между другото - пълни отличнички. А вие си учете...

няма нови новини
Днес: 136
hot
най-четени новини в момента
сега
2852
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Министър Младен Маринов с ексклузивен коментар за щетите от летните бедствия
x
САМО В ПИК: Хороскопът на топ астроложката Алена - ето как започва новата седмица за зодиите
x