ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Цветан Цветанов проговори за новия си апартамент с асансьор (СНИМКИ)

Политика

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Цветан Цветанов проговори за новия си апартамент с асансьор (СНИМКИ)

150021
на 19.03.2019
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Цветан Цветанов проговори за новия си апартамент с асансьор (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов проговори за апартамента с асансьор, за който медии разтръбиха, че е купен на ниски цени в столичния квартал "Изток". Жилището е в обявената за "сграда на годината" кооперация на фирма "Артекс".

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

"Дал съм две жилища за едно, добавил съм и съм платил 100 хиляди с кредит и спестявания и всичко това е документирано в нотариалния акт, а и всичко ще бъде упоменато в декларацията", каза той на брифинг в Народното събрание.

"Такива въпроси ми задаваха преди 4 години и, помните, че точно в парламента направих обяснения как апартамент от родителите на съпругата ми са прехврълени. Аз имах 1/6 наследствен дял от апартамент в "Надежда", което ми беше прехвърлено още 91-ва година. След това миналата година прехвърлих безвъзмездно на брат ми тази 1/6", каза още Цветанов. 

"Апартаментът, който имам сега е разменен за два апартамента като квадратурата на тези два апартамента и разликата от 36 квадрата е доплатена. Няма нищо, от което да се притеснявам, и всичко, което съм извършил, няма от какво да се притеснявам", допълни Цветанов. 

"Всичко е оформено е преведено по банков път, знаете че всяка банка, за да направи превод, трябва да попълни декларация за произхода. Отговарям от уважение към вас, за да може всеки да е запознат и се надявам да се чуе от всички", отсече той. 

Години наред Цветанов е преследван за имуществото, което притежава, но до момента не е установена никаква нередност по отношение на разминаване между доходи и придобиване на недвижимо имущество. 

По-рано днес "Свободна Европа" публикува новината, че Цветанов се е сдобил с новия апартамент през изминалата 2018 г., като е прехвърлил на фирмата-строител на луксозния имот два от своите стари апартаменти. И макар на практика имотите му да са намалели с един, имуществото на председателя на ПГ на ГЕРБ се е увеличило значително, според разследването на медията. Сделката поражда редица въпроси, като най-смущаващият от тях е, как квадратният метър в лускозната сграда излиза на семейство Цветанови едва 627 евро, при положение, че цените там започват от 2600 евро на кв. м.

Медията съобщи, че апартаментът на Цветанов се намира в наградената през 2017 г. „Сграда на годината". Това е кооперация на фирма „Артекс“ на име „Летера“, известна още като „Къщата на бувките“. Зданието се намира в столичния квартал "Изток", на улица „Латинка“.

Апартаментът е разположен на последния, шести етаж и заема площ от от 240 кв. м. Към него има и двоен гараж, който е отделен от останалите в сградата. Има и преддверие с „ВИП асансьор“, чиято шахта, според нотариалния акт, също е собственост на Цветанови. Така новата недвижима собственост на заместник-председателя на ГЕРБ се оказва с обща площ от малко над 315 кв. м., според разследването на медията.

Ето какво обясни Цветанов за имотите си във видеото на живо на ПИК TV:

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите решават дали ще имат заседания по време на избори. От Възраждане“: Неможачите, които промениха Конституцията, сега искат да я суспендират (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите решават дали ще имат заседания по време на избори. От "Възраждане“: Неможачите, които промениха Конституцията, сега искат да я суспендират (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК