ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК показа бюлетините за изборите. 28 000 нашенци подали заявления да гласуват в чужбина (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Епицентър

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК показа бюлетините за изборите. 28 000 нашенци подали заявления да гласуват в чужбина (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

57953
преди 5 часа
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК показа бюлетините за изборите. 28 000 нашенци подали заявления да гласуват в чужбина (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

ЦИК показа бюлетината за вота, направиха и демонстрация на машинното гласуване.

препоръчано

28 000 са подадените до 13 часа днес заявления за гласуване в чужбина, съобщи Росица Матева, говорител на ЦИК. Предстои до 4 октомври, дипломатическите и консулските ни представителства, да определят местата за гласуване в отделните държави.

"Надяваме се днес да се вземат всички решения с назначаване съставите на секционните комисии в страната“, допълни още тя, като допълни, че това трябва да се случи до 17 часа днес.

До утре, представителите на партиите, които са регистрирани и наблюдатели, могат да подадат заявление за включване в съответните етапи в удостоверяване на машините и софтуеъра, продължи да напомня Матева сроковете преди изборите.

Освен това 10 машини вече са избрани, за да се направи проверка дали те отговарят на всички изисквания.

28 партии и коалиции са се регистрирали и ще участват на вота, а в Плевен има и независим кандидат. 

Най-дългата бюлетина ще е тази за гласуване в чужбина, каза Матева. Тя няма преференции. Най-дълга у нас ще е бюлетината в 23 МИР-София.

"Обръщаме се към избирателите да не дърпат машинната бюлетина, а да изчакат звуковия сигнал и след звуковия сигнал, бюлетината ще се отреже сама от принтерното устройство“, обърна се тя към избирателите.

"В малките населени места нямат проблеми с попълване на протоколите. Повече от половината от СИК бяха попълнили на 9 юни своите протоколи. Протоколът е същият, какъвто е бил в последните 3 години в изборите за народни представители. Ако не се бърза при попълване на протокола, няма причина да се допускат грешки“, отговори тя на въпрос на ПИК TV.

"Няма казус хартията за машините“, заяви още Росица Матева. Хартията била от печатницата на БНБ и така било от две години.

"Вчера беше изпратено решение на МС, с което се удължава срокът за съхранение на устройствата за срок не по-дълъг от 3 години“, коментира тя и обясни, че собственикът складовия комплекс, където те се съхраняват, иска да бъдат преместени в друго на територията на комплекса. Преди това да се случи трябвало да мине комисия от МВР, "Жандармерията“ и ДАНС, за да кажат дали това ново помещение, ще е сигурно за съхранението на машините.

Гледайте НА ЖИВО ПО ПИК TV!

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на октомври - Везните да внимават как си харчат парите, Стрелците срещат различни трудности САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на октомври - Везните да внимават как си харчат парите, Стрелците срещат различни трудности
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков разкри пред ПИК TV кой трябва да води хорото след изборите и начерта мрачен сценарий: Ако пак няма редовното правителство, тогава... (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков разкри пред ПИК TV кой трябва "да води хорото" след изборите и начерта мрачен сценарий: Ако пак няма редовното правителство, тогава... (ВИДЕО)
ново
Днес: 99
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК