Вход
София
Времето в София 23 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Ще се врътне ли Корнелия Нинова за оставката си на инфарктния пленум на БСП (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Ще се врътне ли Корнелия Нинова за оставката си на инфарктния пленум на БСП (ОБНОВЕНА)

на 08.06.2019
47000
24
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Ще се врътне ли Корнелия Нинова за оставката си на инфарктния пленум на БСП (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
08.06.2019
24
47000

Ще оттегли ли Корнелия Нинова оставката си на инфарктния пленум на БСП днес след плана, който е задействан сред социалистите - да я молят да се върне, за което първо ПИК съобщи. Ще сработят ли и врътките й да прокара своите правила за избор на лидер, за да си осигури завръщане на председателското място на конгреса идния уикенд?

"Твърде дълго се проточи тази драма в БСП и Ива Николова, водещата на ПИК TV, часове и седмици наред стоеше тук пред "Позитано" 20, защото Корнелия Нинова не допуска наш екип. Затова ние сме тук, политическото шоу е гарантирано и това, че не ни допускат вътре, няма да ни попречи да отразим всичко, което става", заяви главният редактор на агенция ПИК Звездомира Мастагаркова.

Днес на закрития форум ще стане ясно какво ще се случи след демонстративно подадената оставка на Корнелия Нинова. Политическата комисия не е гласувала този акт. Сега на база на това Нинова ще иска да се свика комисията и да се гласува. В обратен случай тя ще се опита да накара целия НС да го гласува. Но според устав в НС не може да бъде внесено за разглеждане нищо, което не е одобрено от комисията. Аз считам, че обективно и най-разумно е конгресът да решава какъв тип избор да предприема - дали пряк вътрешнопартиен или конгресен".

Пред камерата на ПИК TV Калоян Паргов заяви: "Гледам към местните избори. След този пленум най-вероятно ще има заседание на комисията. Защото трябва да има правила. Националният съвет може да се свика по всяко време, той е доста по-гъвкав от конгреса, който по устав може да се свика най-рано след 14 дни".Според кулоарна информация Паргов е спряган за един от наследниците на Нинова. 

"На днешния НС най-вероятно ще одобрим правила за конгреса, както и ще обсъждаме предложението на ГЕРБ за партийните субсидии. Изборът на нов лидер не е вписан в официалния дневен ред. В крайна сметка ще решим вътре, там винаги е забавно", заяви на свой ред Явор Куюмджиев. "Ако субсидията стане 1 лев, всичко ще стане пълна каша. Тя държавата не плаща само за нашата телевизия. Държавата дава субсидия на партията, как тя ще използва тази субсидия, е въпрос, който решава самата партия. По същата логика - трябва ли държавата да плаща за болните деца, за които ГЕРБ дава от своята субсидия", направи неуместен паралел той.

Междувременно партийните машинации в партията-столетница продължават. В момента се печатат "на кило" се печатат партийни книжки и масово "нахлуват" новоизбрани партийци-роми. Никой от БСП не може да провери каква всъщност е членската маса. Някои казват, че те са 80 хиляди, други 100 хиляди, трети твърдят, че те са 120 хиляди. Разликата очевидно е огромна. Новоизпечените мургави социалисти ще са изцяло под контрола на Корнелия Нинова и верният й съратник Кирил Добрев. Същият, преброявайки гласове преди години на БСП, предизвика страшен скандал с манипулациите си на избора и броенето.

Георги Гьоков заяви пред камерата на ПИК TV, че оставка ще бъде обсъждана, ако конгресът реши: "Има оставка като воля на председателя, но конгресът решава дали ще я приеме. Аз не мисля, че има врътки. Това е заради доброто на партията и предстоящите избори".

Костадин Паскалев заяви на свой ред: "Твърдението на Гьоков е абсурд. Оставката само се констатира и следва да се съобщи. А какво ще се случи днес тук, всичко може да се случи. Основният проблем е оставката, която беше подадена от Корнелия Нинова. Тя беше излишна, защото при настоящия момент това е като все едно да си изгониш Цветанов от партията. Сега колективният орган ще трябва да реши как да процедира с тази оставка".

Бившият транспортен министър Петър Мутафчиев бе лаконичен, че очаква един разумен партиен форум, който ще обсъди набелязания дневен ред.

Димитър Дъбов коментира оставката на Нинова: "Днес от дневния ред отсъстват правилата за избора. Очевидно днес ще поискаме повече информация за подготовката на конгреса". 

"Конгресът няма какво да констатира. Случаят със Станишев продължава една трудна за обяснение линия. Какво ще прави това младо момче Петър Витанов там. Той няма да може да се оправи по коридорите... Трудно за обяснение поведение на определен кръг хора", отбеляза на свой ред Георги Божинов.

Георги Пирински акцентира върху значимостта на местните избори: "така, както предвижда уставът, при подадена или констатира оставка Националният съвет избира заместник".

Според Атанас Мерджанов най-важната политическа задача пред БСП е спечелването на местните избори наесен. "Всички неразумни популистки предложения, които следваха като върволица през целия мандат, трябва да се отчетат. Няма какво да се изненадваме и да се правим на интересни, след като се заиграваме с такива популистки теми. Изборът на Петър Витанов за водач на групата на европейските социалисти в ЕП е поредната нелогична стъпка. В ЕП трябва да има представител с авторитет и влияние, който ще защитава националните интереси през призмата на европейската рамка".

Ангел Найденов, че БСП е свидетел на "поредния конфронтационен ход на Корнелия Нинова: "Изместването на Сергей Станишев е неуместен, необоснован ход, който няма да донесе престиж на делегацията на БСП в ЕП".

Вижте всичко най-интересно около инфарктния пленум на "Позитано" 20 във видеата на живо от централата на ПИК TV през целия ден:

Вижте и изявлението на Корнелия Нинова, в което опита да манипулира медиите, че не е била бламирана: 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(24)
1
За разлика от г-жа Нинова, която не е била член на БКП, др. Бойко Бирисов още си е член на БКП, защото нито си е връщал партийната книжка за член на БКП, нито е бил изключван от БКП. Вярата в комунизма на др. Бойко Борисов е толкова голяма, че той, за да остане член на БКП, напуска МВР при деполитизацията през 1992 г. Освен това др. Борисов заявява, че се е учил лично от др. Тодор Живков, от който не крие възхищението си („Една стотна от това, което е построил той за България и което е направено за тези години да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство“ – др. Бойко Борисов в отговор на въпрос на журналиста Карбовски за сравненията между него и др. Тодор Живков.). Даже, току-що назначен за главен секретар на МВР, др. Бойко Борисов присъства на откриването на паметника на др. Тодор Живков в Правец през 2001 г., рамо до рамо с: др. Георги Първанов, тогава лидер на БСП и кандидат-президент, др. Евгения Живкова - внучка и осиновена дъщеря на Живков, др. Младен Червеняков - депутат от БСП. Можем смело да заявим, че най-добрия ученик, следовник и продължител на делото на др. Тодор Живков и на светлите комунистичеки идеали е др. Бойко Борисов, а г-жа Корнелия Нинова няма нищо общо със социализма, защото участва активно в костовистката престъпна разбойничестко-мениджърска приватизация и все още не е върнала на народа всичко, което е заграбила от него.
2
И журналисти и политици ,тази умница ви Разпра миризливокрадливите, ненаситноалчните,дупета!!!
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
Ясно,бясно! Паргов е номинацията ПИК. Разбирай - на ГЕРБ!
5
Ясно,бясно! Паргов е номинацията ПИК. Разбирай - на ГЕРБ!
6
Тази хитруша от Крушовица изкунди цялата БСП!Каква история има,всички са наясно,дори и семейно е с тези,които са на власт!Майка и до вчера бе от НДСВ,тя до оня ден бе от СДС,приятелката и се въргаляше до вчера с председателя на БСП,за да захлеби опарите на БСП.Нинова нищо не е спечелила с избори,винаги е била назначавана,за това е лузерка,защото дори вече не е кифла,а мушмула! Давай Корни,ликвидирай окончателно БСП,след тебе винаги е потоп!Наздраве другарчета тролчета за помен на БСП!
7
Каво означава да твърдиш нещо като покажеш отдалече за доказателство някакви"документи", които после прибираш и никой не разбира какви са и доказват ли твърденията? Според мен, че се казва неистина. Тоест, лъжа, за да се разбере от по-простите. Журналистите, ако искат да са истински, трябва на момента да искат копия и това да стане редовна практика. А дано!.
8
Ще се врътне ли? Кой се съмнява?
9
Сутрин едно, на обяд съвсем друго , а вечерта трето, което противоречи на първите две...)))) Ама Пик и матр'яла си го харесват....)))))
10
ЕДИН ПЪТ ИЗБЕРАТ ЛИ ДРУГ ЛИДЕР,КОРНЕЛИЯ ЩЕ Е ОБИКНОВЕН ЧЛЕН, А ЛЕНЧЕТО КАТО И ПОИСКАТ ИМУНИТЕТА ОТ ЕВРО-ПАРЛАМЕНТА ГОЛЯМ СМЯХ ЩЕ ПАДНЕ. ОЧАКВАМ ДЕЛОТО НА ОВЧАРЯ ДА ИМА РАЗВИТИЕ...
11
Т.н. социалисти стават все по смешни. Като добавим и че са жалки същества....направо си е трагикомедия.
12
Т И К В А ТА СИ Е ОЩЕ ЧЛЕН НА Б К П И, ЗАЩО ДА НЕ ОГЛАВИ И Б С П?
13
КАТО ГЛЕДАМ ТИКВАТА НА КОРНЕЛИЯ Е ПО ГОЛЯМА ОТ НА БОРИСОВ... А Е ЖЕНА УЖ.
14
Има време,документите са в Брюксел.Ще плживеем и ще видим,кой лъже.
15
Какви глупости говорят и после още по прости журналя "пишат". Другари, всички сте комунистически растения, расли в правешката тор?
16
Слушах и гледах по БТВ Мая Латерната назначена, от ГЕРБ и Борисов за омбоцман на България, и в нейно лице открих съвременния Дон кихот , който се бие виртуално срещу злините на собствената си Импексова партия, и собствените си закони, които е натворила като депутат в парламента. Щях да и повярвам и още не е късно, ако ми отговори на 2 въпроса. Първо- как така крадливата кучка Йо има три къщи за гости, построени с евро пари а аз нито една. Как така Импексовата курабия, открадна цял Импекс, а аз не. Как така Румен Пъпката назначи любовницата си на две държавни заплати, а аз не получавам нито една. Глупава ли съм, или не съм близала сладоледа на нечий бивш премиер или руски агент. Също така, ако се извини и за Костинбродската афера, мога да и простя и повярвам!!
17
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
18
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
19
Лъжи, лъжи и пак лъжи!!!! Тази превъртя централно!!! 1. Имекската да върне всичко заграбено!!! 2, Да прибере от САЩ сина си и да върнат до цент всички заплати, които сина и е получавал от "гадните мръсни американци"!!!! Веднага!!! Едва тогава има правото да се развява пред народа и да дрънка небивалици!!!
20
Лъжлива партия ,с лъжлив председател,с лъжливи принципи.
21
Че той и сега си оглавява БКП а БСП не може защото тя не е БКП !!!
22
Нинова,махай се от тази партия!Вземи с теб млади,неопетнени хора,има многл хора ,които виждат какво става. , Аз и не само ,сменят ли те БСП загива.Нещата стават ясни.Парите пак победиха.
23
отговор на коментар
Ако Корнелия Нинова не успее да ви ликвидира ще ви пратя Катето Михайлов или Надежда Нейнски
24
БРАВО , НАРОДЪТ ПРОГЛЕЖДА И ПРОЧУВА ! ТАЯ , ПАРТИЯ --- Б С П / Б К П Е РЕТРОГРАДНА ПИРАМИДА ОТ ТОТАЛНО ОТРЕЧЕНИ ЧЕРВЕНИ БЕТОННИ КРАТУНИ ! НИКОЙ ДО СЕГА НЕ Е ИЗБЯГАЛ ОТ МИНАЛОТО СИ ! КАКВОТО МИНАЛО СА ИМАЛИ ---- ТАКОВА БЪДЕЩЕ ГИ ОЧАКВА --- НАРОДЪТ НЯМА ДА ИМ ПРОСТИ !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 8485
архив

Пиян - това е, когато се чувстваш съвършен, но не можеш да го покажеш.

няма нови новини
Днес: 166
hot
най-четени новини в момента
сега
3397
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Проф. Антоанета Христова разнищи задкулисието на соросоидите и скандалите в предизборната кампания (ОБНОВЕНА)
x
ЗВЕЗДИТЕ ГОВОРЯТ: Днес бъдете много внимателни - зачестяват злополуките, има опасност и от терористични атаки
x