ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: 9-ма министри отговарят на депутатите в деня за парламентарен контрол (ОБНОВЕНА)

Политика

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: 9-ма министри отговарят на депутатите в деня за парламентарен контрол (ОБНОВЕНА)

8678
на 30.11.2018
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: 9-ма министри отговарят на депутатите в деня за парламентарен контрол (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Антон Кутев от БСП се изказа остро срещу външната министърка Екатерина Захариева. "Втори пореден контрол тя липсва. Да, външният министър пътува, но трябва да съобразява пътуванията си с парламентарния контрол", каза той. Кутев поиска прилагането на чл. 106 от правилника на Народното събрание. Явор Нотев отговори, че министър Захариева е в Мароко, но по коректния начин това питане ще бъде предадено на премиера.

препоръчано

Чрез депутата Иван Иванов, БСП отправи питане към вътрешния министър Младен Маринов за предприетите действия на МВР по време на протестите и дали униформени служители са превишили своите права. "В медиите имаше информации за сблъсъци между протестиращи граждани и униформени. До нас също стигна такава информация", каза Иванов. 

"На територията на цялата страна имаше регламентирани и нерегламентирани протести. Общото ръководство се осъществява от директорите на областните дирекции по места. Там, където полицейските органи са констатирали нарушения на обществения ред, то са взети административни мерки спрямо нарушителите. Искам да уверя, че където са взети такива мерки, това е направено по всичко по закона. Полицейските служители осигуриха един добър обществен ред по време на тези мероприятия", отговори министър Маринов.

Иванов отправи и второ питане. То беше в тона на председателката на неговата партия Корнелия Нинова, която миналата седмица каза, че на партийна сбирка в село Малко Шарково, са били следени от полицейски патрули. "Кой орган и кой реши тези срещи да бъдат с интензивно полицейско присъствие?", разпали се червеният депутат.

"В ГД "Полиция" е получена справка за обезпечаване на обществения ред, гарантирана от РУ-Ямбол и РУ-Елхово. От поставени на видно място материали, полицията е разбрала за предстоящи събирания на хора. Те са взели мерки за обезпечаване на тези срещи. В хода на обезпечаване на мероприятията не са констатирани нарушения на обществения ред", отговори министър Маринов.

Днешният парламентарен контрол ще продължи до 14:30 часа, вместо до 14 часа. Забавянето дойде заради закъснението около дебатите за енергийната стратегия на България до 2020 г.

Деветима министри се изправят пред депутатите в деня за парламентарен контрол. Ето кой кого и за какво пита:

I. Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството ще отговори на: 

1. Въпрос от н.п. КОЛЬО ЙОРДАНОВ МИЛЕВ и ТАСКО МИХАЙЛОВ ЕРМЕНКОВ относно пречиствателна станция за питейни води - гр. Сливен, подновяване на изграждането на обекта.

II. Младен Маринов, министър на вътрешните работи ще отговори на: 

1. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ МИХАЙЛОВ относно пореден прецедент с нахапан човек от домашно куче.

2. Въпрос от н.п. ВАСИЛ МИЛАНОВ АНТОНОВ относно осигуряване на средства за възстановяване на пътно съоръжение от път PVN 1188, свързващ град Червен бряг със село Горник, област Плевен.

3. Въпрос от н.п. ИВАН ВАЛЕНТИНОВ ИВАНОВ относно действията на МВР по време на гражданските протести на територията на страната през м. ноември 2018 г.

4. Въпрос от н.п. ИВАН ВАЛЕНТИНОВ ИВАНОВ относно полицейско присъствие на мероприятията на ПГ "БСП за България" в област Ямбол.

5. Въпрос от н.п. КРАСИМИР ХРИСТОВ ЯНКОВ, ДИМИТЪР СТОЯНОВ СТОЯНОВ относно състоянието на инжинерно-възпрепятстващото съоръжение по границата с Република Турция.

6. Въпрос от н.п. КРАСИМИР ХРИСТОВ ЯНКОВ относно интегрирана система за охрана на границата с Република Турция.

III. Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите ще отговори на: 

1. Въпрос от н.п. РУМЕН НИКОЛОВ ГЕОРГИЕВ относно развитието на сектор "Свиневъдство" в България.

2. Питане от н.п. ИВАН ВАЛЕНТИНОВ ИВАНОВ и СТОЯН МИХАЙЛОВ МИРЧЕВ относно политиката по превенция и преодоляване на африканска чума и други болести, пренасяни от диви животни.

IV. Кирил Ананиев, министър на здравеопазването ще отговори на: 

1. Въпрос от н.п. АЛЕКСАНДЪР ПЕТРОВ АЛЕКСАНДРОВ относно Отчета за контролната дейност на НЗОК за деветмесечието на 2018 г.

2. Въпрос от н.п. ВЕНКА КОНСТАНТИНОВА СТОЯНОВА относно политики за интервенции в ранно детско развитие.

3. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ МИХАЙЛОВ относно построяването на национална педиатрична болница.

4. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ЙОРДАНОВ и ИЛИЯН АНГЕЛОВ ТИМЧЕВ относно продължаващото нарастване на дълговете на българските болници.

5. Въпрос от н.п. СТАНИСЛАВ ИВАНОВ ВЛАДИМИРОВ относно състояние на Центровете за спешна помощ в общините от област Перник.

V. Цецка Цачева, министър на правосъдието ще отговори на: 

1. Въпрос от н.п. ИГЛИКА ИВАНОВА ИВАНОВА-СЪБЕВА относно проект "Укрепване на правния и институционалния капацитет на съдебната система в сферата на правосъдието за деца".

VI. Красимир Вълчев, министър на образованието и науката ще отговори на: 

1. Въпрос от н.п. РАДОСТИН РАДОСЛАВОВ ТАНЕВ и ГАЛЯ СТОЯНОВА ЖЕЛЯЗКОВА относно насърчаване на дигитализацията в българските училища.

2. Въпрос от н.п. СТАНИСЛАВА КРАСИМИРОВА СТОЯНОВА и ТАНЯ ТОДОРОВА ПЕТРОВА относно промяна в Наредбата за приобщаващо образование.

VII. Красен Кралев, министър на младежта и спорта ще отговори на: 

1. Въпрос от н.п. АДЛЕН ШУКРИ ШЕВКЕД относно строеж на нова спортна зала в гр. Кърджали.

VIII. Боил Банов, министър на културата ще отговори на: 

1. Въпрос от н.п. ЕВГЕНИ ГЕНЧЕВ БУДИНОВ относно предоставяне на статут на недвижими културни ценности.

2. Въпрос от н.п. ЕВГЕНИ ГЕНЧЕВ БУДИНОВ относно напредъка на България в областта на защитата на интелектуалната собственост.

3. Въпрос от н.п. СТОЯН МИХАЙЛОВ МИРЧЕВ относно проблеми със съгласувателния режим в Националния археологически резерват "Античен и средновековен град Дуросторум - Дръстър", област Силистра.

4. Въпрос от н.п. АЛЕКСАНДЪР ТИХОМИРОВ СИМОВ и НОНА КРЪСТЕВА ЙОТОВА относно скандален пърформанс в Националната художествена галерия.

IX. Нено Димов, министър на околната среда и водите ще отговори на: 

1. Въпрос от н.п. СТЕФАН ИВАНОВ БУРДЖЕВ относно изпускането на отпадъчни води от промишлената инсталация на фирма "Клеърс" ЕООД.

Сподели:
Бомба x
ПРОБИВ: Коктейл от антитела намалява риска от COVID-19 ПРОБИВ: Коктейл от антитела намалява риска от COVID-19
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 206
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това