ИЗВЪНРЕДНО! Главният редактор на ПИК на разпит в КПКОНПИ за аферата "Ел Би Булгарикум" с Маринов и Копринков (ВИДЕО)

АВТОРСКИ НОВИНИ

ИЗВЪНРЕДНО! Главният редактор на ПИК на разпит в КПКОНПИ за аферата "Ел Би Булгарикум" с Маринов и Копринков (ВИДЕО)

150663
на 10.04.2023
ИЗВЪНРЕДНО! Главният редактор на ПИК на разпит в КПКОНПИ за аферата Ел Би Булгарикум с Маринов и Копринков (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Главният редактор на агенция ПИК Асен Рашков даде показаният в Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество. Поводът е сигналът на медията ни до главния прокурор на Република България Иван Гешев за аферата "Ел Би Булгарикум".

препоръчано

Припомняме, че в серия от публикации ПИК разкри за шокиращи далавери в дружеството, което е под шапката на Държавната консолидационна компания. Според докладна записка на един от служителите в "Ел Би Булгарикум", входирана в деловодството на ДКК, директорът Николай Маринов и членът на Съвета на директорите Невена Петрова са заплашвали служители, купували са сурово мляко на завишени цени, предлагали са подкупи, а в резултат на цялата тази порочна дейност на пазара са изкарвани партиди със съмнително качество.

Пред служител на КПКОНПИ главният редактор на ПИК Асен Рашков разясни описаните в докладната записка схеми и предоставените сметки, според които дружеството "Ел Би Булгарикум" е ощетявано с между 140 000 и 240 000 лв. на месец от покупката на сурово мляко.

Агенцията ни сигнализира КПКОНПИ и за злоупотребата с влияние на Николай Маринов и Невена Петрова. Припомняме, че двамата са упражнявали натиск и са заплашвали служители, твърдейки, че се ползват с протекциите на президентския съветник Николай Копринков.

Повече вижте във ВИДЕОТО и свързаните публикации!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Слави събра 1000 души на среща в Пловдив (ВИДЕО/СНИМКИ) ПЪРВО В ПИК! Слави събра 1000 души на среща в Пловдив (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК