ИЗВЪНРЕДНО! Гриша Ганчев върви към фалит? ЕС спира завода му за коли

ЧАС ПИК

ИЗВЪНРЕДНО! Гриша Ганчев върви към фалит? ЕС спира завода му за коли

58338
на 13.01.2016
ИЗВЪНРЕДНО! Гриша Ганчев върви към фалит? ЕС спира завода му за коли
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Заводър за автомобили на Гриша Ганчев, един оъ най-верните авери на забегналия банкер Цветан Василев, спря сглобяването на возила.

препоръчано

Причините за това са две - китайските коли, излизащи от дабриката в ловешкото село Баховица, не покриват стандарта за вредни емисии ЕВРО 6, който ЕС въведе като задължителен за произвежданите през 2016 г. возила, а във фабриката разполагат само с агрегати по Евро 5. 

В същото време големи количества произведени автомобили прашасват на склад, поради което ръководството е взело решение, че производството ще спре, а в края на октомври около 60 души, съставляващи половината от реално заетите в производството, били освободени.

Това съобщава в. "Телеграф", позовавайки се на свои източници. Първите признаци за влошената ситуация се появили още в началото на 2015 г., когато работата драстично нмамаляла. Ако в най-силните дни от петте поточни линии слизали по 20 автомобила на смяна, то накрая се сглобявали само едва по 3 возила.

В същото време, както ПИК съобщи преди всички още един удар грози Ганчев. След като почти сигурно отборът на Литекс ще бъде изхвърлен от "А" група, това ще се случи и с втория отбор на "оранжевите", който досега се подвизаваше в "Б" група (Виж в Още по темата).

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 21
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК