ИЗВЪНРЕДНО! Екзекутираха прокурора по "Барселонагейт"

Епицентър

ИЗВЪНРЕДНО! Екзекутираха прокурора по "Барселонагейт"

298312
на 26.07.2023
ИЗВЪНРЕДНО! Екзекутираха прокурора по Барселонагейт
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Двама прокурори от Софийска градска прокуратура (СГП) са отведени от наблюдаваните от тях досъдебни производства заради нарушения, съобщиха от прокуратурата. Става дума за прокурора по "Барселонагейт" Стефан Христов и колегата му Иван Първанов.

препоръчано

Припомняме, че след отстраняването на Иван Гешев като главен прокурор неговият наследник Борислав Сарафов разпореди проверка срещу Стефан Христов. По-късно беше съобщено, че се образува дисциплинарно производство срещу Христов, защото е работил извънредно по "Барселонагейт".

Отстраняването му по делото става с постановления на петима прокурори от Апелативна прокуратура - София (АП - София).

"По делата са установени нарушения – действие или бездействие, довело до забавяне на досъдебните производства. На административния ръководител на Софийска градска прокуратура е указано да се определят нови екипи от прокурори на принципа на случайния подбор. След запознаване със събраните до момента доказателства те следва да изготвят следствено-календарен план за предстоящите процесуално-следствени действия по всяко едно от делата с оглед срочното им приключване", посочиха от прокуратурата. 

Във връзка с установените нарушения в срочността и ритмичността на извършените процесуално-следствени действия предстои новоизбраните наблюдаващи прокурори да извършат преценка относно наличие на основания за отвод на разследващите органи по всяко едно от делата. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 46
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК