ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК! Борисов с горещ коментар за жертвите на комунизма! Ето какво написа във Фейсбук (СНИМКИ)

НАЙ-ВАЖНОТО

ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК! Борисов с горещ коментар за жертвите на комунизма! Ето какво написа във Фейсбук (СНИМКИ)

51108
на 01.02.2017
ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК! Борисов с горещ коментар за жертвите на комунизма! Ето какво написа във Фейсбук (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

"Днес отбелязваме Деня на признателност и почит към жертвите на комунизма в България. Покланяме се пред всички тези хора, които с цената на живота си са отстоявали достойнството и стремежа на българите към свобода. Като лидер на най-голямата проевропейска дясноцентристка партия в България моето отношение към комунизма и неговото наследство винаги е било ясно - за историческа справедливост и предаване на паметта за случилото се на младите поколения, за да не стават лесна жертва на политически играчи, които се опитват да налагат носталгия по това време", това написа във фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

препоръчано

"Престъпленията на комунизма трябва да се знаят и не мъст, а покаяние трябва да има", допълни той. Борисов подчертава, че по времето на управлението на ГЕРБ партията е демонстрирала, че има политическа воля да работи за справедливост и прозрачност, стремейки се винаги да води активен диалог с гражданското общество и да отговори на неговите очаквания. 

"Още през първия ни мандат бяха предприети стъпки, които имаха за цел да разширят обхвата на закона за досиетата и да ограничат възможностите бивши сътрудници и служители на Държавна сигурност да заемат висши ръководни длъжности. През 2011 г. приехме решение, с което 1 февруари официално бе обявен за Ден за признателност и почит към жертвите на комунистическия режим в България. В настоящото Народно събрание парламентарната група на ГЕРБ имаше водеща роля за приемането на законовите изменения, които премахват давността за преследване на престъпленията на комунистическия режим. Поклон пред всички жертви на тоталитарния режим", допълва Борисов. 

Цецка Цачева, Димитър Главчев и депутати от ГЕРБ пък поднесоха венец пред жертвите на комунизма. 

Сподели:
Бомба x
4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си 4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 135
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това