ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК! Иван Гешев със сензационни новини за тайната акция, осуетила заговор срещу държавата. В заверата "Бърд" и Калин Едрев. Записка издала заподозрените: Имаме неограничено финансиране от Цецо за Каскета! Къро също е насреща. Тони Парфюма на Кокорчо ще събира компромати. Къро: "Идват моите хора ПП-ДБ" (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК! Иван Гешев със сензационни новини за тайната акция, осуетила заговор срещу държавата. В заверата "Бърд" и Калин Едрев. Записка издала заподозрените: Имаме неограничено финансиране от Цецо за Каскета! Къро също е насреща. Тони Парфюма на Кокорчо ще събира компромати. Къро: "Идват моите хора ПП-ДБ" (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

427673
на 16.03.2023
ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК! Иван Гешев със сензационни новини за тайната акция, осуетила заговор срещу държавата. В заверата Бърд и Калин Едрев. Записка издала заподозрените: Имаме неограничено финансиране от Цецо за Каскета! Къро също е насреща. Тони Парфюма на Кокорчо ще събира компромати. Къро: Идват моите хора ПП-ДБ (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Последвайте ни в Google News Showcase

Главният прокурор на Република България Иван Гешев и негови колеги, начело с Борислав Сарафов, съобщиха горещи подробности за тайната акция срещу организираната престъпна група на Антон Иванов-Тони Парфюма, и Дилян Георгиев.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Припомняме, че единствено ПИК разкри за операцията, провела се на 7 март. Тя е осуетила престъпен заговор срещу полицейски началници и висши магистрати. В домовете на двамата заподозрени са открити записки, уличаващи ги във връзка с избягалия подземен бос Красимир Каменов-Къро, банкерът беглец Цветан Василев и обвиняемите бизнесмени братя Бобокови.

"Защо сме в този формат, почти цялото ръководство на СГП? По важни дела трябва да се дава информация от главния прокурор. Прозрачността, като неразделна част от службата на прокурора, справедливостта трябва да възтържествува и това е целта на всички усилия“, започна Гешев.

"Няма да позволя, не само да се засягат интересите на сигурността на хората и народа, но и на магистрати и съдебни служители от организираната престъпност, върху тях да се оказва натиск, още повече върху дами и майки“, зарече се Иван Гешев.

"След малко ще видите това, което говоря от три години, как симбиозата между мафията, осъдени лица, известни на обществото лица и организации, заедно се борят срещу държавата. Това не го казвам аз вече, това ще го кажат доказателствата по делото, които ще видите“, продължи главният прокурор.

Прокурор Илияна Кирилова заяви, че към момента към служителите в СГП, няма такъв натиск.

“СГП ще търси съдействие от колегите магистрати и прокурори, които чувстват, че към тях е отправена заплаха по отношение на тяхното здраве и живот. Смея да твърдя, че в Софийска градска прокуратура не е оказвано влияние на никой следовател или прокурор. Ще подкрепяме това до края и ще извършваме всички действия за разкриване на обективната истина“, каза тя.

Досъдебното производство е образувано след доклад на службите за сигурност. Голяма част от материалите са класифицирана информация. Към обвинение са привлечени две лица. Освен това имало и заплахи към лице, което се занимава с издателска дейност. Иначе задържаните били част от ОПГ, която се занимавала и с търговия с наркотици. Единият от издирваните успял да избяга зад граница, след като му била наложена процесуална мярка "подписка“, а другарят му не успял да избяга и е арестуван.

Освен това били отправяни и заплахи срещу магистрат, който си направил отвод по дело. На магистрата е назначена и специална охрана.

"На 7 март бяха извършени действия по разследването. В жилище са намерени и иззети пластмасови контейнери, съдържащи бяло вещество - реагирало на кокаин, както и бял лист, с напечатано заглавие "Вредители за уволнение““, каза Сийка Милева. В този списък били имена на прокурори и съдии от закритата спецпрокуратура.

При претърсване на жилището на друг обвиняем с инициали Г.Д. също са намерени и иззети наркотични вещества и банкноти с номинал 50 100 евро. Намерен и иззет черен найлонов плик, който съдържа бял лист с текст на английски, един с текст на български, както и 2 флаш-памети. 

“Ние сме в непрестанна връзка с човека в Белград и скоро ще пием шампанско“, гласи част от текста на английски език.

"Имаме неограничено финансиране от Цецо срещу Каскета. Къро също е насреща. Тони Парфюма на Кокорчо ще събира компромати. После ще го дадем на нашите хора от Щатите. Търсим хора, които да викат срещу Каскета“, пише в другото писмо, което било на български език.

Бяха пуснати и 15 аудиозаписа между пет лица. Там е замесен и румънски гражданин - Овидиу Семенеску, съден за измами във Франция. Разговорите са между Красимир Каменов-Къро и неустановено лице, което вероятно е негов приближен. От записите изплува и името на скандалния Калин Едрев, който е описан като човек, прикрепен към "пепе“. В друг от записите се чува и името на Атанас Чобанов.

"Този път няма ги изпуснем, земи си пуканки и гледай“, казва Къро на свой събеседник, който му говори с криптиран глас. В друг запис той казва: "Идват моите хора ПП-ДБ“.

Прокуратурата все още не е установила кой е въпросният журналист, който участва в разговорите с Овидиу Семенеску, вероятно Къро и задържания Д.Г.

Друг запис, реализиран в столичен ресторант, е между Митко BIRD и Къро. Там се говори как Иван Гешев бил на крачка да арестува Бойко Борисов, който пък го бил обещал на американците.

"Може би виждате това, което вие медиите наричате завладяна държава. У мен възникват много въпроси. Първият е едни милиони в цифри с ВТБ, сътрудник в КТБ и как това кореспондира, за плащането на лобисти? Тук е въпросът, на който трябва да отговори ДАНС и се надявам да отговори дали това е така, какви действия ще предприемат? Става въпрос, явно, за организирана атака на олигарси, мафията и кой ли още не, срещу интересите и сигурността на българските граждани. Надявам се ДАНС да даде съответните отговори. Сигурен съм, че министър Демерджиев и МВР ще извършат съответните проверки, за да се установи как кореспондира със събраните данни? Чух и още едно малко име, за мен е безспорно кой е Борислав от "Икономическа полиция“. Тези въпроси стоят и пред служебното правителство, пред което и да е правителство и пред Народното събрание, какво ще направят те, за да защитят законността? Събират 400 000 за отстраняването на висш полицейски служител. Оценен съм подобаващо, няма да говоря нас. Теоретично питам - какво би струвал един закон за закриване на специализираните структури? Г-н Зарков трябва да отговори дали някои закони, които са антиконституционни, са писани някъде другаде и дали тези закони не са подавани на задната седалка на някой джип пред Народното събрание? Възникват такива въпроси... По какъв начин държавата ще защити гражданите си, след като се атакуват полицаи и магистрати? От своя страна мога да кажа, че в партньорство с МВР и всички структури, които ги интересуват интересите на хората, колегите ще си свършат работата кой, кого и колко плаща. Искам да попитам - това тайна ли е за някого, което чухте? Ние от 3 години го говорим. Искаме ли да живеем в такава държава?“, каза накрая Иван Гешев.

Шефът на ГДНП Атанас Илков се спря на, по думите му, чисто криминалния елемент, в представеното от прокуратурата. "Ние ще бъдем нетърпими към всеки един от тях и няма да позволим със средствата си, които те получават от престъпната си дейност, да ги влагат в отстраняването на служители“, закани се Илков.

"Кой е общият интерес, който свързва тези лица? Това ми е много интересно... Същият този човек, наречен Къро, е имало данни, че през 2019 г. подготвя убийството на един известен медиен издател. Необяснимо е какво ги свързва... от разговорите става ясно, че те са в доста дружески отношения. Това е една загадка, на която всички трябва да си отговорим“, взе думата Борислав Сарафов.

Сийка Милева уточни, че финансовият ресурс за отстраняването на Иван Гешев, е бил неограничен. Той е бил осигуряван от издирвани лица от чужбина. 

"Говорим за подготовка за убийство и заплаха през 2019 г. За щастие не се се стигнало дотам“, отговори Сарафов на въпрос на ПИК TV кой е този медиен издател, който е получил заплахи за живота си от Къро.

"Не можем да обясним как и кой е правил тези записи. Намерени са в жилището на един от обвиняемите, заедно с черен плик с лист“, обясни още Милева. 

"Целта тук е различна. Дали е интерес на мафията, но целта не е в интерес на българските граждани. Това, което те правят, не го твърдим ние, а доказателствата, причините са правоохранителните органи. Сега вече не е само прокуратурата, вече и МВР, утре може да са ДАНС. Какво е това бързане? ОК, решил си да закриеш специализираната прокуратура, но защо е това бързане? В рамките на 9 месеца само, спадът на досъдебни производства за ОПГ, е 50%. На годишна база съм сигурен, че ще е по-голям. Ние може би сме единствената страна в ЕС, в която няма организирана престъпност, нека гражданите си отговорят дали това е така. Българските правоохранителни органи правят всичко възможно да се борят с престъпността, но отговорността е и на работещата власт и Народното събрание“, отново взе думата Иван Гешев.

"От изключенията правите правило ли? Да, благодаря ви!", отговори Гешев на напористата журналистка от БНР Силвия Великова, известен флагман за смяната на главния прокурор.

"Не знам какво означава този прякор. Не чух името на Асен Василев. Голяма част от материалите са класифицирана информация“, продължи Гешев.

"Не знам какво означават тези инициали. Това са доказателства по делото. Това, което твърдите не мисля, че отговаря на обективната истина“, засече Гешев напорист репортер, който го запита, дали със съобщаването инициалите на две партии, които участват заедно на изборите, не означава намеса на прокуратурата в изборния процес.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Ядосаха Борисов заради служебното правителство: Защо не питате как Гвоздейков и Вътев са министри? Радев и Денков не приеха идеята ни за стратегически енергийни доставки (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Ядосаха Борисов заради служебното правителство: Защо не питате как Гвоздейков и Вътев са министри? Радев и Денков не приеха идеята ни за стратегически енергийни доставки (ВИДЕО)
ново
Днес: 62
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК