ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК TV: Иван Гешев със сензационна новина: Васил Божков е арестуван! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

Крими

ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК TV: Иван Гешев със сензационна новина: Васил Божков е арестуван! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

330212
на 31.01.2020
ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК TV: Иван Гешев със сензационна новина: Васил Божков е арестуван! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

Последвайте ни в Google News Showcase

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков е арестуван в Обединените арабски емирства. Това заяви ексклузивно главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг в столичния квартал "Слатина", където тече мощна акция на МВР и прокуратурата.

препоръчано

Припомняме, че по първоначална информация акцията е по повод борбата срещу наркоразпространението.

Източници на ПИК в МВР твърдят, че е заловено огромно количество кокаин. По непотвърдена информация става въпрос за пратка от около 100 кг. 

"Заловен е камион с кашони с цитрусови плодове, от които кашони се извлича кокаин. Колегите работят много сериозни. Става въпрос за стотици килограми. На друго място е заловен още един камион", обяви Иван Гешев.

"Това е пореден успех на службите за сигурност и прокуратурата", добави тя.

"Очакваме стотици килограми наркотици. Самият наркотик е импрегниран в кашоните с цитрусови плодове и е много трудно да бъде хванат на митниците. Плодовете са извън страна от Европейския съюз", коментира главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Равностойността на този камион е равен на милиони евро", добави Иван Гешев.

Ивайло Иванов разкри, че са задържани три лица, като единият е бивш шеф на Агенция Митници.

"Последните три дни работихме усилено по издирването на Васил Божков. Истината е, че без да е категорично потвърдено писмено, Васил Божков е задържан на територията на ОАЕ", заяви сензационно Иван Гешев.

"Доколкото си спомням, Васил Божков казваше, че е на Балканите. Явно не е добре с географията. Благодаря на Обединените арабски емирства. Не знам колко време ще трае екстрадиционната процедура. Те свършиха това, за което ги помоли българската държава, българската прокуратура и българските служби за сигурност", добави главният прокурор.

"Има задържано още едно лице с Васил Божков, но не е потвърдено кое е то. Има и трето задържано лице", разкри още Иван Гешев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден на май - възможни непредвидени разходи за Скорпионите, новина ще изнерви Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден на май - възможни непредвидени разходи за Скорпионите, новина ще изнерви Стрелците
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Нинова разкри целите на БСП - защо Григорова и Йончева предадоха партията (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Нинова разкри целите на БСП - защо Григорова и Йончева предадоха партията (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК