ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК TV! Мистерия със самолета с бежанци от Австрия - пристига с час закъснение. Скандалът се разгаря - в 13.00 часа каца още един (СНИМКИ/ВИДЕО)

Акценти

ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК TV! Мистерия със самолета с бежанци от Австрия - пристига с час закъснение. Скандалът се разгаря - в 13.00 часа каца още един (СНИМКИ/ВИДЕО)

334729
на 13.02.2024
ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК TV! Мистерия със самолета с бежанци от Австрия - пристига с час закъснение. Скандалът се разгаря - в 13.00 часа каца още един (СНИМКИ/ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Чартърният полет от Виена до София, в който са натоварени депортирани бежанци, които трябва да прием обратно, излетя с повече от един час закъснение, установи проверка на агенция ПИК.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Въпреки че трябваше да кацне в 10:35 часа българско време, полетът на авиокомпанията "Смартуингс" излетя преди минути от Виена. 

Изключително странно номерът на полета изчезна от таблата на Летище София, както и от сайта, където може да се провери за всички кацащи и излитащи самолети.

ПИК научи, че днес в 13.00 часа още един самолет с депортирани бежанци ще кацне у нас. Той ще излети от Брюксел и ще мине през Загреб, преди да пристигне на Летище София.

"Все повече доказателства имаме, че гражданите сме изключени от случващото се в страната. Някакви политици решават вместо нас", обяви Николай Марков.

Собственикът на агенция ПИК Недялко Недялков разкри, че в 13.00 часа предстои да кацне втори самолет с депортиране бежанци.

"Вчера от Министерски съвет обявиха, че депортирането на бежанци било дезинформация, а после се опровергаха, като признаха, че ще дойдат 18 души. Само днес се очаква и втори самолет. Всичко това е заради така наречения въздушен Шенген, който ни договори Денков", обяви пред ПИК TV Страхил Ангелов.

"Ще трябва да приемем хиляди бежанци. Не знаем колко точно. Денков да дойде и да каже за каква бройка се е договорил", призова той.

"До вчера нямаше самолет. Снощи се разбра, че има самолет. Тази сутрин стана ясно, че има и втори самолет Добре, де, Денков, докога ще лъжеш, бе! Ние да не се бръснем с мотики, бе", възмути се Страхил Ангелов.

Журналистът Симеон Миланов също е сред възмутените граждани, събрали се на Терминал 2 в очакване на самолета с бежанци от Австрия.

"Българското правителство излъга всички граждани, че няма да се връщат мигранти. Сглобката незабавно трябва да си отиде, защото е вредна за България. Събрали сме се, за да изразим своето недоволство и да поискаме оставка на правителството. Българската държава няма капацитет да се справи с връщаните бежанци", сподели друг възмутен гражданин.

"Присъединяването на България във въздушен Шенген е пълен провал. Призоваваме за незабавна оставка на правителството. С лъжи не може повече да се управлява", категорични са гражданите, събрали се в знак на недоволство от решенията на управляващите.

"Научавам, че днес няма да е само един самолет, а ще са повече. Преди няколко дни се получи официално съобщение от БТА, че за три дни бежанският лагер на Военна рампа ще бъде затворен. Това обезпаразитяване, това регистриране ще продължи няколко дни. Това означава, че бройката ще е голяма. Очаквам да са хиляди", предупреди журналистът Николай Бареков.

По думите му това, което е направил Денков, е национално предателство.

"Тези хора са постигнали своята сделка. Свалили са гащите на българското правителство и сега ще се освободят от тези тълпи, които са залели държавите им", каза още Бареков.

"Тук ще дойдат предимно афганистанци, безработни, млади мъже. Ще ги вкарат във Военна рампа, после ще започнат да ги заселват из страната", предупреди бившият евродепутат.

"Ще идват няколко самолета на ден. Ако са само 18 мигранти, няма да затварят лагерана Военна рампа за 3 дни. Тук Денков и Габриел трябва да кажат колко бежанци са се съгласили да приемат. Къде е председателят на външна комисия г-н Борисов", попита той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Днес: 94
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК