Вход
София
Времето в София 0 o C

ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов с горещ коментар по актуални теми - ето кой ще предложи за социален министър (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов с горещ коментар по актуални теми - ето кой ще предложи за социален министър (ОБНОВЕНА)

на 01.12.2019
134287
37
ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов с горещ коментар по актуални теми - ето кой ще предложи за социален министър (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
01.12.2019
37
134287

Министър-председателят Бойко Борисов говори пред журналисти на Летище София, преди да отлети за Мадрид. Припомняме, че премиерът ще участва в 25-ата конференция по изменение на климата утре в испанската столица.

ПЪРВО В ПИК: Борисов заминава на конференция за изменение на климата в Мадрид

ПЪРВО В ПИК: Борисов заминава на конференция за изменение на климата в Мадрид

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в 25-ата...

на 01.12.2019

Очаква се Борисов да коментира голямата новина, че международната рейтингова агенция S&P Global Ratings повиши дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута до 'BBB/A-2' от 'BBB-/A-3.

"Кредитните агенции споделят оценките за макроикономическото развитие на страната до края на тази година. Оценяват се положително всички структурни реформи за присъединяването на ИЕРЕМ 2", обяви по време на брифинга министърът на финансите Владислав Горанов.

"С това повишаване на кредитния рейтинг достигаме най-високия кредитен рейтинг на Балканския полуостров", добави той.

"След голямата криза и фалита на КТБ ние успяхме не само да си върнем положителния кредитен рейтинг, но и да покажем на нашите партньори, че страната ни е стабилна в икономически план. Това дава и по-голяма сигурност за инвеститорите", коментира финансовият министър.

"Стандарт енд Пуърс е най-голямата международна рейтингова агенция. Този рейтинг отговаря на много атаки към на нас", обяви Бойко Борисов.

"Най-големите специалисти казват по тази тема, че сме с по-добър рейтинг от всички на Балканите. Те казват, че имаме: "Устойчиво икономическо развитие без макроикономически дисбаланс", "Стабилен напредък по присъединяването към ИЕРЕМ 2". Този напредък в ляво няма да го разберат, но това е посланието към нашите приятели в център-дясно", добави премиерът.

"Нетният държавен дълг е по-нисък с 6 процентни пункта по-малко. Разпространяваше се лъжа, че Бойко Методиев Борисов е загробил българите с дългове. Сега най-голямата агенция казва, че държавният дълг е по-нисък", каза още министър-председателят.

"Ниският дълг на държавния и частния център и излишъците осигуряват буфери на България при един външен финансов шок. Това показва, че сме едни добри стопани", разкри Борисов и допълни: "Фискалната позиция на България се е подобрила в последните няколко години. Затова когато се искаше оставката на Горанов, не се съгласих."

Премиерът каза още, че според рейтинговата агенция икономиката расте стабилно и се предвижда ръст от средно 3%. "Българският банков сектор е стабилен и печеливш. Това е по време на нашето управление, а по време на управление на БСП фалират банки", отсече министър-председателят.

Той цитира доклада на "Стандарт енд Пуърс", според който коалицията може да изкара пълен мандат.

"Очакванията са безработицата да спадне до историческо ниско ниво от 4,4% през 2019 г. Това не го казвам аз, а специалистите по света. На хората това им е работата и взимат сигурно по 20-30 хиляди евро на месец за тази работа", поясни Борисов.

"Ще изпълним и ще продължаваме да изпълняваме препоръките в докладите. Не планирах да ходя на колиматичната конференция, но тя се превърна в едно голямо и важно събитие. Наложи се да отида, защото утре сутрин Урсула фон дер Лайен ни събира всички премиери спешно. Аз ще се опитам да защитя нашите въглищни централи. Но те казват, че трябва да помислим за качеството на живота, защото за 5-6 хиляди души ще се намери работа, но ние сме на първо място по смъртност заради мръсния въздух", обясни премиерът.

"Старите автомобили бълват отрова. Това изисква един дебат. Европа дава едва 9% от вредните емисии. Европа иска да е водеща и да е най-зелена и най-активна. Ако не се съгласим, в един момент ще ни принудят", категоричен е министър-председателят.

"Отговорността за правителството е моя, а не тяхна. Само аз назначавам министрите. Патриотите могат да дават предложения, но аз ги избирам. Много организации се обърнаха към нас, че това е правилно решение", коментира Борисов по темата за оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. 

"Министрите в кабинета не искат да работят с него. Пет пъти съм му връщал оставката, но никой не иска да работи с него. Ако майките толкова си го харесват, като управляват да си го сложат за министър и готово", добави премиерът.

"Деница Сачева ще я предложим за министър във вторник", разкри министър-председателят.

Той добави, че правителството обмисля как да намерят допълнително водоснабдяване за Перник, ако и през зимата остане такава суша. "В сряда ще сменим и областната управителка на Перник", отсече Борисов.

Сподели:
Напиши коментар »
(37)
1
с кой самолет ще ходи ?
3
това Го очаква.
4
Направо прекалявате с издигането му в култ на този.. То не беше от кабинета, след това от джипа сега преди излитане очаквам и от самолета ''умните му'' лъжливи приказки с които се чуди как да манипулира залухавите дето му ги слушат
5
Лигльо стягай се като мъж,знай че за високата смъртност има вина ЧЕРНОБИЛ и никой друг
6
Да ви се§ра в тролските устенца да ви се§ра
8
1.Заплати – най-ниски; 2.Пенсии – най-ниски; 3.Средна продължителност на живота – най-ниска; 4.Застаряване на населението – най-бързо; 5.Намаляване на населението – най-бързо; 6.Състояние на здравеопазването – най-лошо; 7.Жизнен стандарт – най-нисък; 8.Брутен вътрешен продукт и потребление на човек от населението – най-ниско; 9.Състояние на пътищата – най-лошо; 10.Автомобилен парк – най-стар; 11.Брутен вътрешен продукт и потребление на човек от населението – най-ниско. 12.Индекс за върховенството на закона – най-нисък; 13. Индекс за възприятие на корупцията – най-висок; 14.Роми – завършена е интеграцията им в ГЕРБ. (В основните ромски секции в софийските квартали „Филиповци", „Факултета" и „Христо Ботев" на балотажа за г-жа Фандакова са гласували 85% от ромите.); 15.Шеф на БНР – главанак; 16.Шеф на БНТ – среден пръст; 15.Премиер – слънце; 16.Гешев – радост; 17.Цацаров – двойна радост и е новият шеф на КПКОНПИ (Борисов, Доган и Пеевски си го избраха).
9
САМО ПИТАМ ЩОТ АЗ СЪМ ИВА С ГОЛЕМИТЕ УШИ
10
DO 2 3 GODINI BEZRABOTICTA 6TE BADE 1 2 PROCENTA BRAvo na venetu
11
До № 8 Бравос ! Добре работиш ! Изпляскал си целия конспект! Малко тъпичко е така амаа...балъци бол.
12
„Докато Фандъкова в кампанията търсеше доверие от хората с аргумента, че 10 години не е вдигала данъците в София, през същото това време е подготвяла с екипа си повишението им с до 40%.“ ++ Слоганът на ГЕРБ след изборите стана: „Благодарим, че пак избрахте нас да крадем от вас.“
13
В ПИК не знаете ли,че се пише и казва>ето КОГО ще предложи за....Научете граматиката,защото влияе на младото поколение всяка тъпня и голям дял имат БКП ДС медиите у нас,а те са всички почти,особено бе видно в т.н.прас група Часовете,още от рано почнаха хората на ДС Тошо Лъжата да израждат езика български,това е голяма тяхна вина,всички имат статийки обаче и ще им се търси сметка...
14
Повервайте на Боко,защото е един...щастлив премиер.Ако някой не веерва,си е негова работа и няма да е...щастлифф.
15
и кое написано от 8 не е верно ?
16
Другите министри не могат да работят с него, защото са крадливи цървули и не мислят, а само слушкат. Когато някой прояви собствена мисъл, става лош. Ако всички останали министри бяха толкова кадърни, досега щяхме да сме значително по-напред, а ние сме на последно място в Европа. това е положението, драги ми смехурковци!
17
ФАКТЪТ , ЧЕ СМЕ С НАЙ - ВИСОКА СМЪРТНОСТ И С НАЙ - НИСКИ ДОХОДИ О Б Е З С М И С Л Я ВСИЧКО КАЗАНО !
18
Той пък намерил кого да прави социален министър - вечно чиновничка и на държавна ясла , подмолна и жадна за пари и власт , при това на светлинни години от обективния реален живот , гол според интереса си теоретик !
19
След като пробута джендър политиката на децата в образованието, сега ще уреди НПО-тата да изкарват пари от отчуждаване на децата от семействата им.
20
БОЙКО БОРИСОВ -- НЯМА ПРИЯТЕЛИ , НО ИМА ЗА ПРИЯТЕЛ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ! БОЙКО БОРИСОВ Е -- ОБИКНОВЕН ПОЖАРНИКАР , НО ГАСИ ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ И МЕЖДУЛИЧНОСТНИ ВОЙНИ В ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА ! БОЙКО БОРИСОВ ВИНАГИ Е НА РЪБА НА ОСТАВКАТА , НО ЩЕ Е В УПРАВЛЕНИЕТО -- ПОНЕ ДО 2027 ГОДИНА ! НАРОДЪТ КАЗА !
21
Уважаеми редактори,съобщавате нещо което е мислил Борисов,като изписвате:Ето КОЙ ще предложи за министър на соц. министерство. Според мен,по правилно е,да се изпише,ето КОГО държ. началник ще предложи за поста министър.Много пари издуха този човек премиерът.Утре лети за Мадрид,да умуват там,как и в каква посока да се движат облаците на небето.Бай Марине,стягай се брато и се оправяй през настъпващата зима.Няма кой да мисли за теб.Двеста лева пенсия,са си двеста лева. Не ти е за първа зима,дано да чуеш кукувицата напролет.Дано Бог да те опази!
22
КОГА ЩЕ АКТУАЛИЗИРАТ-ОСЪВРЕМЕНЯТ ВСИЧКИ СТАРИ ПЕНСИИ КАТО ГИ ПРЕИЗЧИСЛЯТ СЪС СРЕДНО ОСИГУРИТЕЛНИЯ ДОХОД ЗА 2018 ГОДИНА?!ДО КОГА ЩЕ ОБРИЧАТЕ СТАРИТЕ ХОРА С ТРУДОВ СТАЖ 40 И ПОВЕЧЕ ГОДИНИ ДА ЖИВЕЯТ В МИЗЕРИЯ И НИЩЕТА?!ЗАЩО Е ТОЗИ ГЕНОЦИД?!НАРОДА ЩЕ ВИ ГО ВЪРНЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ С ОТРИЦАТЕЛНИ Я СИ ВОТ!ТОВА ЩЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА ВСИЧКИ ПАРТИИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!ЗАСРАМЕТЕ СЕ!
23
отговор на коментар
Хубав, много хубав виц.......
24
ДЕНИЦА СВИРИ ЛИ НА...ЦИГУЛКА?
25
На Балканите сме най-оръфаните цървули.За ЕС да не говорим.Кухата Тиква,да ходи у Банкя в кръчмата да ги разправя тия лакардии.Но,понеже Ганьо е крадлив и страхлив се крие по дупките.
26
Боже,боже,колко се е взел на сериозно,Урсула викала вси4ки премиери и той на всяко гърне-мерудия. Какво разбира от световните проблеми?Ще умра от смех!
27
А АЗ КАЗВАМ ДА СИ Е П М!
29
Уважаеми господин Борисов, кой ти пробутва тази соросоидка и грантаджийка? Тя расипа децата ни с джендърските си проекти. Учителите произнасят името й с погнуса. Искат чрез избора й да те свалят. Това е най-мракобесната личност в МОН. За теб ще бъде като Пеевски за Орешарски.
30
След като рейтингът ни е толкова висок, причината инвеститорите не само да не идват, а и тези които са тук да бягат е невижданата и в големи размери корупция. Спрете да крадете и тогава се хвалете...
31
Имаме ли си най-божествената и интелектуална тиква от всички на света. Само където не става ясно защо е бил комунист ? Доброволно или насила се е случило с крехкото 19 годишно тогава момче ? Защо ли се срамува да отговори , а и защо никой не го пита ? Това сиво петно в биографията му ли е ? Ха де !
32
отговор на коментар
Ми ти защо слушаш - сложи си тапи и си трай, а като видиш комунист- сваляй тапите и слушай "умностоте им" ..Ха-ха-ха
33
отговор на коментар
Еее по тъпо не можеш да го напишеш...Ти от къде си взел тези данни ? От БСП само те са коне с капаци и слушат само себе си особено като не стана власт...Щото ако са сигурно ще оправят тези глупости с които промиват мозъците на такива като теб!!!
34
Електоратът остава с впечатление, че масончето Владко диктува положението, а защо ли шефа му Борисов го слуша и изпълнява....?!
35
Социалната система се пука по шевовете и Боко предприема логичен ход - пуска частни НПО-та та да спести държавни средства макар,че добре знае,че безплатен обяд няма и ,че тия εничаρи ще εбаτ μаμата точно на най-бедния народ.
36
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
37
отговор на коментар
ДРУГО "ГОЛЕМО" ИМАШ ЛИ, ЩОТО АЗ ИМАМ И ЧЕ ТИ ГО БОЦНЕМ
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
След като прокуратурата извади СРС с разговори на Румен Радев, смятате ли, че поведението му е укоримо и той трябва да бъде разследван?
Общо гласували: 3324
архив

- Отче, грешно ли е да се спи с чужди жени?

- Не е грешно, чадо, ама вие не спите!

няма нови новини
Днес: 269
hot
най-четени новини в момента
сега
3021
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Политологът Александър Владимиров с пълни разкрития за "Радев гейт" и политическия трус в държавата (ОБНОВЕНА)
x
Прекаленото внимание към партньора вреди на връзката
x