Вход
София
Времето в София 16 o C

ИЗВЪНРЕДНО: Мария Габриел получава ресор "Иновации и младежи" (НА ЖИВО)

ИЗВЪНРЕДНО: Мария Габриел получава ресор "Иновации и младежи" (НА ЖИВО)

на 10.09.2019
87881
46
ИЗВЪНРЕДНО: Мария Габриел получава ресор "Иновации и младежи" (НА ЖИВО)
Автор: ПИК
10.09.2019
46
87881

Българският еврокомисар Мария Габриел получи своя ресор. Това стана ясно, след като днес шефката на ЕК обяви ресорите на еврокомисарите, а за Габриел е отреден този за "Иновации и младежи"

Преди минути Урсула ван дер Лайен обяви официално ресорите на новинте еврокомисари. 

"Досега Мария Габриел работи с всеотдайност в ресора на цифровите технологии, а отсега нататък ще създава перспективи за новите поколения", заяви ван дер Лайен.

В настоящия състав на ЕК българката отговаря за „Цифрова икономика и цифрово общество“. Вчера Еврокомисията разпространи списък с 27-те еврокомисари, които ще са част от новия състав на институцията. В него липсва еврокомисар от Великобритания, тъй като Комисията работи с презумпцията, че Обединеното кралство се оттегля от ЕС на 31-ви октомври.

В новата Комисия румънката Рована Плумб получава портфейл „Транспорт“. Гъркът Маргаритис Схинас е ще има ресор „Защита на нашия европейски начин на живот“. Фон дер Лайен уточни, че там влиза миграция и отговорности за защита – т.е. сигурност.

Хърватката Дубравка Шуица ще бъде зам.-председател за демокрация и демография. Както се очакваше ирландският комисар Фил Хоган ще поеме търговията.

Портфейлът на французойката Силви Гулар – „Вътрешен пазар“ ще включва част от задълженията на бившия зам.-председател Андрус Ансип и на Мария Габриел като комисар за дигиталните въпроси. 

След разпределението на ресорите Европейският парламент трябва да даде съгласието си за целия състав, в т.ч. за председателя и върховния представител за външната политика. Преди това всеки от новите еврокомисари ще бъде изслушан в съответната парламентарна комисия и ако няма възражения, Европейският съвет ще може официално да назначи новата Европейска комисия. 

Сподели:
Напиши коментар »
(46)
1
Страхотно унижение аз герберастка България!Нечувано унижение и за Марийка Неделчева! Срам!
2
Трета глуха.
3
Браво! Тиквите получиха страхотен оглушителен юмрук по дзурлата от Yрсула!
4
ПО ГОЛЯМО УНИЖЕНИЕ НЯМА. ТОЯ КЪДЕ Е? НЯМА ЛИ ДА УРИГНЕ ПО ВЪПРОСА? ИНОВАЦИИ И МЛАДЕЖ. НЯКОЙ НЕЩО ЗНАЕ ЛИ ПО ТОЗИ ВЪПРОС?
5
НА ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ ВСЧКО ИМ Е КРИВО
6
Смех.Пълен смех.
7
БРАВО, кучката Йо на кого ще го държи там. За нея нямали нещо като, как да задоволим нагона на Сомалийските пирати, с уста!!
8
Тръгнаха като аслани ,а се върнаха наср@ни.Та и нашите така.
9
добре е, този ресор е много важен, макар и подценяван от мнозина. Да не забравяме, че българката Кристалина е част от пакетната сделка в Брюксел, така че не може да се очаква двама българи да заемат тежки позиции. Така че позицията е много добра и приляга на Габриел.
10
Hай доброто БРАВО, сега СС Момата и неговата бивша крадлива кучка Йо, какво ще се изпърдят по въпроса. ха ха ха.Да!!!!!
11
Иновации и прости.туция!
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
с България! Трудно може да се измисли по-голяма подигравка със страната ни!8
14
На Лена ресор мигранти, че имала сърбел.....
15
На Лена ресор мигранти, че имала сърбел.....
16
БРАВОС! КЕ ОТГОВАРЯ ЗА ДЖЕНДЪРЯТА НАЧИ!
17
Гъбаркат ни.
18
Я пък! Да не би ресорът "Директор на водопад" вече да е бил зает?
19
ново 20 , пакетна сделка , дрън-дрън,на Румъния -Транспорт, на нас пакетна сделка, що целувки,що чудо за иновации и игра на народна топка
20
Това е ресорът с най-мизерно финансиране. Европейските политици изглежда считат, че що е българин, все е крадливо.
21
Ресор - мангитата !
22
И това е много за тъпата патка Марийка
23
светло бъдеще
24
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
25
получава к.р в г.за . Тоя ресор е най-бедният!
26
Как може гражданите на ЕС да плащат на месец по 200000 евро на Мария Гаргамел за този безмислен пост, това дори не е образование както Боко снощи се хвали! Срам !
27
Пи.ялко , убичам тъ!
28
Ами aз за квo се прaих на ekскурзoвод кат тaя бeшe у нac? Пpeпoтих се pъкaвите на pизaта нaвих и време за фaш фaш нямах. Сърдя се БГЗИT скoрро вpeме мiсля да правя. На нащo мoмиче Нeдeeeлчeвa ли как беше тааа глупoст да дaдът. Ами не стаа така. Маладежи иновации. Тук пари нема за кpaдене... Тук пари нямаа еми кво да правим с тея младежи освен eл трoтинeтки да карат в Бpюксeл с тях друго не виждам.. В дeветa глуxa ни прати тая Уpуслa. Уpcуз бе уpcуз човек!! И тя и Heдeлчeeвaa се нaдявaшe мoмиeтo на нещо по така кибep мибep знaeетe cупep koмютъp имаме тва не е за пoдцeнявaнe. Много съм paзочаpoван че тез неща не се виждат. Просто не се виждат. Стpaнaтa poдилаa Жoн Атaнacoв да не получи рecоpa с kумпютpитиии как може? Бeсeн съм и дpугия път ще си пoмиcля мнoгo дoбpe kaто пoиckaт нeщо oт нас. Ама мнoгo дoбрe ще си пoмиcля.
29
На този ли ресор бюджетътtcе е 45 милиарда евро, както се похвали Г-н Бойко. Чудно е за какво ли шъ ги харчи Марийка и как шъ прехвърли някой и друг милиард където требе. И от другата ни международна звезда Сталинка като капнят още някой и друг милиард виж шо става с родината , шъ цъфне. Пенсииите шъ станат двойно, та даже тройно по-големи, шъ купим още една-две ескадрили ефчета и някой и друг палат на френската ривиера. Давай Марийке, на портрет с га--зо напред.
30
Как всяка от последните 10 години правя изкуствен бюджетен излишък и си крадем по 2-3 завода на VW годишно. Трябва и Нобелова награда да Ми дадат. Е, добре, че вместо народ има овце. Да пасат....
31
Май не ни е--ба--ват и за сливка вече. По-точно прее--ба--ват ни. Що за ресор е това? Комсомол ли ще изграждаме в Европа? България и иновации!!! Звучи доста причудливо. Иновирахме себе си, сега ще иновираме и Европа т.е. ще го върнем с век назад по нашенски стандарти.
32
ИНОВАЦИИТЕ И МЛАДИТЕ СА БЪДЕЩЕТО НА ЕВРОПА.... ТУКА ИМА ТОЛКОВА МНОГО ПРОЕКТИ И МЛАДЕЖКИ ПРОГРАМИ,ЧЕ НЕГРАМОТНИТЕ КОМУНИСТИ НЕ МОГАТ ДА ВДЯНАТ...
33
СИНА МИ РАБОТИ ОТ 6год. В ТАЗИ ОБЛАСТ И ПО ПРИНЦИП НА МАРИЯ ГАБРИЕЛ В МОМЕНТА И РАЗШИРЯВАТ РЕСОРА И ЗА НАУЧНИ ПРОГРАМИ... ПРОСТИ ВАТЕНКИ ЕЙ,ПРОСТИ.
34
Жална й майка марийкина на европейската младеж!
35
БТВ нали имаха информация че ресора ще бъде Образование - преди това Земеделие.Май инфирматорите са същите дето информират Решетников......
36
trqbva da se otkaje,tova e pozor za bg
37
Иновации в смесените райони!?Само за информация-Борисов каза,че парите по ресора,който ще заеме Неделчева,щели да бъдат три пъти повече,от какво, незнам!В Англия и Гърция не им трябват високо квалифицирани и иновативни младежи за берачи на ягоди и гъби или каквото и да е там!?
38
Като се има в предвид че европа изостава в иновациите от китаи и америка този ресор показва доверие към България .За червената чума само да кажа че без иновации и млади можещи хора влака на еволюцията те подминава .Така че незнам какво не му харесвате на ресора
39
Много голямо хвалене и накрая нищо!
40
То бяха вояжи,тупордия до Господа,посрещане на Урсула,целувки,накрая нашата мома,ще е със статут на нашенската слаба ракия,да не кажа пърцуца.Тук в България,ние наричаме посредствените люде незаобиколими фактори с "перфектно" мислене,но в Брюксел електронната везна тегли леко.
41
Глупости на търкалета! Няма нито иновации, нито младежи.Пак се наредиха на нашта хранилка.Бюрокрация и в новия ЕП.
42
Баце и микрофоните изключи и пак му показаха, че е трета глуха и никой не го бръсне за слива. Ако можеше и ресор нямаше да ни дадат с тези скандални афери, които засягат целия ЕС, особено с НАП. Всички експерти казват, че това е понижение за умната и красива Габриел, само тук отчитат, че това било надграждане....голям резил
43
ДК МС+ ГЕРБ ОПГ =0+МНОГО €
44
Габриел ще управлява Програма "Еразъм+" на европейско ниво, а България НЕ МОЖЕ да се оправи с нея на национално дори - Центърът за развитие на човешките ресурси, който я управлява в България, се тресе от КОРУПЦИОННИ СКАНДАЛИ и до ден днешен! https://capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/07/30/3944948_ministerstvo_za_osvobojdavane_na_neudobnite/
45
всички тези програми и финансиране са за малцинства и джендъри - спорт джендъри, филми, фестивали, стипендии на малцинства, предимства в училища, униврситети малцинства и джендъри и мигранти, работни места за тях - хубавите, платените места.Цяла европа ще бъде облъчена с тези "ценности" и програми. чудесно, вместо държава по държава, сега колко е лесно в ЕС с цял "обединен" съюз да се "приемат" тези програми!да не забравяме че според лисабонското споразумение дори не е нужно всички да са съгласни, достатъчно е "мнозинството"(само германия и франция са достатъчно мнозинство) да приеме програмите.
46
айде пак се доредиха всички нпо-та, бхк, мигранти, до 100-те млд парички, които ние наливаме послушно на ЕС а той ги раздава на малцинства, джендъри, мигранти.Раздава яко на тях, защото всички програми са за тях, а срещу това властта в цяла европа си осигурява твърд електорат на избори или партийките им да подкрепят да минат антинародни закончета в парламентите. Изпускаме децата си, след 20г около нас ще щъкат само джендъри, мигранти, малцинствата ще управляват, а ние в 3-та глуха, нека е, щото сме умници.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 23268
архив

- Тате, тате, циркът дойде!
- Не, тати, не. Това са абитуриентки.

няма нови новини
Днес: 209
hot
най-четени новини в момента
сега
2712
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
МВР с горещи подробности пред ПИК за случващото се под моста "Чавдар" в София (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
x
Пръстен доказва, че Тутанкамон е управлявал заедно с извънземни
x