ИЗВЪНРЕДНО! Министър Ангелов: Не се поддавам на натиск, постепенно разхлабваме мерките

Епицентър

ИЗВЪНРЕДНО! Министър Ангелов: Не се поддавам на натиск, постепенно разхлабваме мерките

26501
на 23.01.2021
ИЗВЪНРЕДНО! Министър Ангелов: Не се поддавам на натиск, постепенно разхлабваме мерките
Автор:   ПИК

Предлагаме постепенно разхлабване на мерките по сектори. Сега ще разхлабим мерките в секторите „Култура” и „Спорт”. Ще си дадем 14 дни да наблюдаваме, преди още разхлабваме. Връщаме си живота такъв какъвто беше. Това коментира във Варна здравният министър Костадин Ангелов.

препоръчано

"Никога не очаквайте от мен да взема решение под натиск. Мисля, че съм доказал съм две неща. Първото е, че съм последователен в думите и действията си. И второто е, че всичко онова, което сме казали, се е случило. Така че нямам притеснения, разговорите продължават. Това е изключително важен бранш. Разговорите, които проведохме с тях, бяха изключително плодотворни. Те ще продължат, но основната ни цел е да преведем нашия народ през тази криза и мисля, че резултатът, който постигнахме, ясно показва, че сме постъпили правилно", отбеляза Ангелов, коментирайки настояването на ресторантьорския бранш заведенията да бъдат отворени от 1 февруари.

Проф. Ангелов се срещна с директорите на регионалните здравни инспекции на областите от Район 3 според Националния план за ваксиниране срещу COVID-19.

Министър Ангелов отбеляза, че расте броят на желаещите да се ваксинират учители - процентът е вече над 30. Същите тенденции се наблюдават в системата на социалното подпомагане.

Във Варна втора фаза на ваксинирането ще стартира най-късно в началото на февруари. 

Здравният министър бе категоричен, че има поръчани от двете фирми-производителки 3 млн. антигенни ваксини. "Дори 2 млн. да бъдат доставени, това е абсолютно достатъчно аз нашата държава", подчерта той и изтъкна, че в решенията за ваксините е отчетена всяка хипотеза, всеки риск. 

Относно заболелите с новия щам той заяви: "От 48 проби 43 вече са готови. То тях 8 са с доказан вид, който е идентичен с вируса, който е в Англия. Хубавото за този нов щам е, че той се повлиява от ваксините, които към момента са налични на пазара и второ - че лечението, което е до момента, е същото без промяна и за този щам".

Сподели:
Бомба x
9 заблуди за развода 9 заблуди за развода
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 119
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това