Вход
София
Времето в София 13 o C

ИЗВЪНРЕДНО: Нинова шашна съпартийците си с цинизъм: На изборите за председател вие не избрахте човек, а политика на чистота на идеите и неподкупност на хората (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО: Нинова шашна съпартийците си с цинизъм: На изборите за председател вие не избрахте човек, а политика на чистота на идеите и неподкупност на хората (ОБНОВЕНА)

на 26.09.2020
48232
0
ИЗВЪНРЕДНО: Нинова шашна съпартийците си с цинизъм: На изборите за председател вие не избрахте човек, а политика на чистота на идеите и неподкупност на хората (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
26.09.2020
0
48232

Отчет пред конгреса прави новоизбраната стара лидерката на БСП Корнелия Нинова. Както ПИК писа, от вътрешната опозиция в "столетницата" отново ще настояват за отчет от страната на Корнелия Нинова за потъналите милиони пред последните 4 години. Те ще искат за пореден път да се даде обяснение къде за какво са изхарчени близо 6 млн. лв. и защо левицата е фалирала и дори е натрупала задължения.

"Моралът в плитика диктува да не лъжеш избирателите си", каза в словото си Нинова. И се опита да разчувства делегатите с твърдения, "че социалистите са били бити с тояги", не са се поддали на купуване с пари, но не са се пречупили. Вместо овации за тези  думи тя получи вяли аплодисменти. 

"Прекият избор показа четири много неща, другари. Партията е била узряла. Активност от почти 80% е уникална. БСП показахме най-висока организационна култура. Шапка ви свалям. Вие проведохте чисти, прозрачни и подредени като аптека избори. С тях се наредихме до модерните европейски партии. Вие не избрахте човек, а политика - чистота на идеите, неподкупност на хората. Разбихте лъжата, че БСП е разединена", каза Нинова, с което шашна делегатите на конгреса. 

Вместо да обясни къде са парите на партията, Нинова каза, че нейната клика заварила "Дума" с над половин милион дългове, които тя изплатила и спасила вестника. 

Нинова превърна словото си в лично похвално слово. Делегатите слушаха думите й безучастно и без интерес. 

На терена на организационното състояние - ние сме единствената партия, която направи най-демократичната, най-модерната реформа - дадохме властта на народа, на членовете на партията. С високата мобилизация доказахме, че партията е активна и консолидирана", посочи още Нинова.

"Трето на терена на политиката ние сме единствената партия готова с план за управление на България", каза още Нинова.

"След четири години усилия и труд е време да получим този успех. Не за постове, а за лостове за промяна на България. Няма да е лесно, но ние доказахме, че трудните неща не ни стряскат. Ще завърша с една мисъл, която харесвам. "Никога не се предавайте, никога никога, никога. Нито за големи, нито за малки неща, нито за значимии, нито за незначителни. Никога не се предавайте, освен на убежденията си за чест, и здрав разум. Вярвам, че с вашата чест на почтени хора, с нашата чест на социалисти родолюбци и със здравия ни разум на държавници, ще управляваме България с грижа за хората", каза на делегатите на форума Корнелия Нинова.

Сподели:
свързани новини
БСП се събира на инфарктен конгрес, чакат отчет от Нинова за фалита на партията БСП се събира на инфарктен конгрес, чакат отчет от Нинова за фалита на партията
50-ият юбилеен конгрес на БСП ще се проведе в НДК....
на 26.09.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34823
архив

- Как можахте да се напиете така?
- Попаднах в лоша компания. Бяхме четирима души. Аз имах бутилка водка, а останалите не искаха да пият.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Астролог предупреждава: В никакъв случай не се женете този четвъртък - работата ще завърши с развод
x