Вход
София
Времето в София -7 o C

ИЗВЪНРЕДНО: Нова студена война срещу Русия! Безпрецедентният удар е за 4 години

ИЗВЪНРЕДНО: Нова студена война срещу Русия! Безпрецедентният удар е за 4 години

на 09.12.2019
61139
30
ИЗВЪНРЕДНО: Нова студена война срещу Русия! Безпрецедентният удар е за 4 години
Автор: ПИК
09.12.2019
30
61139

Русия беше изхвърлена официално от спорта за 4 години. Шокиращото, но е и изненадващо решение, беше взето от единодушно на заседание в Париж от Изпълнителния комитет на Световната антидопингова агенция (УАДА) заради манипулациите на данните, извършвани от Московската антидопингова лаборатория (РУСАДА).

Това означава, че руските спортисти ще пропуснат всички големи международни състезания в този период, включително олимпийските игри в Токио догодина и световното първенство по футбол през 2022 година. Руски официални лица също нямат право да посещават спортни форуми.

В санкциите влиза и забрана за провеждане в страната на големи международни състезания. Това означава, че ще бъдат търсени нови домакини на световните първенства по волейбол и хокей на лед, както и финалът на Шампионската лига през 2021 година.

Засега санкцията не засяга провеждането на мачове от Евро 2020 и участието на Русия на форума, но ситуацията може рязко да се промени след 1 януари 2020 година, когато начело на УАДА застане полякът Витолд Банка.

Русия има триседмичен срок да обжалва решението, но шансове за отмяната му на практика няма.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19017
архив

На гроба на застреляна мутра издигнали паметник във формата на мобилен телефон. След ден на екрана било написано: “Абонатът е извън обхват”...

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
ПОДВИГ: Турците мъчили много свети Христо, но той не предал българската вяра
x