ИЗВЪНРЕДНО! Ново огнище на птичи грип пламна в Добричко

Региони

ИЗВЪНРЕДНО! Ново огнище на птичи грип пламна в Добричко

16611
на 15.07.2018
ИЗВЪНРЕДНО! Ново огнище на птичи грип пламна в Добричко
Автор:   ПИК

Ново огнище на птичи грип пламна в Добричко. Това става ясно от заповед за хуманно умъртвяване на животните, разписана от изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев след получаване на лабораторен резултат за наличие на инфлуенца тип „А“.

В животновъдния обект в село Миладиновци се отглеждат бройлери, като заповедта е да се унищожат всички засегнати и контактни птици. Те са 50 и предстои да бъде извършено умъртвяването им, а обектът е дезинфекциран, посочиха от БАБХ, цитирана от Нова Варна.

Стопанството е тип “заден двор” и в определена 3-километрова предпазна зона, в която влизат селата Миладиновци и Ловчанци, няма промишлени стопанства. Т.е. няма опасност от бързо разпространение на болестта. В 10-километровата наблюдавана зона попадат селата Карапелит, Полковник Иваново, Смолница, Малка Смолница, Самуилово, Златия, Козлодуйци, Медово, Гешаново, Енево, Орлова могила, Долина и Тяново.

От началото на годината у нас са потвърдени 12 огнища на птичи грип – две във ферми за кокошки носачки и девет във ферми за патици.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
Най-опасните дни през февруари, в които трябва да сте много внимателни Най-опасните дни през февруари, в които трябва да сте много внимателни
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доведоха двойния убиец Викторио Александров в съда - магистратите определят присъдата му (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доведоха двойния убиец Викторио Александров в съда - магистратите определят присъдата му (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това