ИЗВЪНРЕДНО: Правителството на Франция хвърли оставка (ОБНОВЕНА)

Европа

ИЗВЪНРЕДНО: Правителството на Франция хвърли оставка (ОБНОВЕНА)

24810
на 03.07.2020
ИЗВЪНРЕДНО: Правителството на Франция хвърли оставка (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Френското правителство е подало оставка, предадоха световни медии.

Причината за хода на премиера на западноевропейската държава на Едуар Филип все още не е била съобщена.

Министър-председателят на Франция Едуар Филип подаде оставка и тя бе приета незабавно от държавния глава Еманюел Макрон, съобщава Reuters.

Филип ще продължи да изпълнява задълженията си до назначаването на ново правителство.

Според анкета на социологическата агенция Ipsos, мнозинството от французите се обявяват за смяна на правителството. В същото време 43% от участниците в проучването биха искали Едуар Филип също да оглави новия кабинет. Подмяната на премиера се подкрепя от 33% от анкетираните, а 24% изобщо не искат промяна.

Еманюел Макрон отдавна реши да се кандидатира на президентските избори през 2022 година. Президентът се надява да се справи с текущите проблеми чрез „рестарт“. Един от компонентите на този „рестарт“ трябва да бъдат сериозни промени в правителството, което ни позволява да говорим за появата на нов кабинет. Президентът Макрон обяви „новия път“ през втората половина на президентския си мандат още на 14 юни.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо
ПИК TV x
СКАНДАЛ В ПИК TV! Свидетелят на Манолова неадекватен - искат му тест за наркотици! Тя незаконно иска да изгони Маноил Манев, цялата група на ГЕРБ го брани с гърди (НА ЖИВО) СКАНДАЛ В ПИК TV! "Свидетелят" на Манолова неадекватен - искат му тест за наркотици! Тя незаконно иска да изгони Маноил Манев, цялата група на ГЕРБ го брани с гърди (НА ЖИВО)
ново
Днес: 233
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това