ИЗВЪНРЕДНО: Проф. Иво Христов, доц. Вацев, журналистката Диляна Гайтанджиева в черен списък за убийства на украинските служби

Епицентър

ИЗВЪНРЕДНО: Проф. Иво Христов, доц. Вацев, журналистката Диляна Гайтанджиева в черен списък за убийства на украинските служби

341760
на 17.07.2023
ИЗВЪНРЕДНО: Проф. Иво Христов, доц. Вацев, журналистката Диляна Гайтанджиева в черен списък за убийства на украинските служби

Последвайте ни в Google News Showcase

Сега да ви видя колко сте обективни.

препоръчано

От интервюто на Мартин Карбовски с Мария Захарова разбрах, че има сайт "Миротворец". В БГ медиите - ни дума, ни вопъл, ни стон. (Апропо, след началото на войната в Украйна - нищичко за този сайт и в западните медии, проверих.)

Потърсих го и се оказа, че това е подкрепян от украинските тайни служби сайт, който западните медии определят като нещо като kill list. В него е била и Даря Дугина, взривена в колата си, както и други убити врагове на Украйна. Когато се случи нещо подобно, на този сайт срещу ентрито на въпросния човек, се появява знак "ликвидиран". И призивите са - ако видите тези хора, убийте ги. Украинското правителство толерира този сайт. Множество призиви на ЕС, ООН и прочее да се свали този сайт, не срещат разбиране у украинското правителство.

Дотук - достатъчно противно. Но още по-противно е, че там има и българи. Проф. Иво Христов и доц. Валентин Вацев са там. Но това, което мен ме бъгна, е включването в този списък на журналистката Диляна Гайтанджиева.

Диляна я познавам от времето на работата ми в Мониторската група - тя работеше за "Монитор", аз за "Политика".

Тя е изключително отдаден на професията си човек. Направи някои грешки от амбиция, ОК, на всеки се случва. В момента е напълно остракирана от БГ медиите и си прави собствена, в която си пише. Грехът й, за да влезе в кил листата на украинските тайни служби, е, че е направила разследване за биолабораториите в Украйна, нещо, което Виктория Нюланд потвърди. И че е казала, че България изнася оръжия за Украйна през трети страни (нещо, с което Кирил Петков се похвали пред западните медии).

Та тази малка, фина, беззащитна Диляна е включена в кил лист. Българска гражданка. Там са представени нейни лични данни и указания как да бъде намерена. Идва президентът Зеленски в България и не се намира един човек да го пита: "Защо, г-н Зеленски, в кил листата на украинските тайни служби има български граждани?" То никой не го попита и защо даде украинско гражданство на Брендо, но това е друг разговор.

Та! Българските журналисти интересуват ли се, че в кил листата на украинските тайни служби има българска журналистка, която е напълно беззащитна, защото няма голяма медия зад гърба си?

Та както попитах в началото - я сега да ви видя колко сте обективни и колко ви пука за свободата на словото."

Елена Кодинова

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден от новата седмица - понеделникът е труден за Лъвовете и носи проблеми на Водолеите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден от новата седмица - понеделникът е труден за Лъвовете и носи проблеми на Водолеите
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Проф. Мермерски с ТОП АНАЛИЗ ще спре ли Тръмп войната в Украйна (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Проф. Мермерски с ТОП АНАЛИЗ ще спре ли Тръмп войната в Украйна (ВИДЕО)
ново
Днес: 68
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК