ИЗВЪНРЕДНО: Самолет, пътуващ за София, се разби в Македония - има загинали българи (ОБНОВЕНА)

Инциденти

ИЗВЪНРЕДНО: Самолет, пътуващ за София, се разби в Македония - има загинали българи (ОБНОВЕНА)

123646
на 02.04.2019
ИЗВЪНРЕДНО: Самолет, пътуващ за София, се разби в Македония - има загинали българи (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Малък самолет Чесна П210Н, летящ от Охрид за София, в 16:18 часа (17:18 българско време) във вторник е изчезнал от радарите на системите за контрол на полетите в Македония. Контактът е загубен западно от Солунска Глава, на 34,55 км южно от Скопие.

препоръчано

Два полицейски хеликоптера са издирвали изчезналата Чесна, потвърдиха пред МИА властите за въздушен контрол на Северна Македония, предава електронното издание на вестник „Нова Македония“.

„В 16:18 е изгубен контакта с малкия самолет тип Чесна П210Н, който е летял от Охрид за София. Заради лошите метеорологични условия пилотът е решил да кацне в Скопие, а малко след това е поискал позволение да продължи за София“, заяви директорът на УО М-НАВ Николче Тасевски.
Той добави, че преди да изчезне самолета от радара, пилотът му е съобщил, че има силни турболенции.

В самолета, летящ от Охрид за София,който изчезна във вторник привечер в Македония, са пътували четирима българи, предава скопското електронно издание „Република“.

Според Гражданската въздухоплавателна администрация в малкия самолет е имало четирима пътници, всички български граждани.

Баща, майка и две деца са загинали в късния следобед в Македония при падането на Чесната. Техните тела, както и останките на самолета са открити в района на планина Якубица, съобщава скопското електронно издание „МКД“.

Самолетът е бил с германска регистрация.

ПРЕВОД: ПИК

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК!

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Хороскопът на Алена за петък: Трудности заради роднини за Близнаците, възможни измами за Лъвовете Хороскопът на Алена за петък: Трудности заради роднини за Близнаците, възможни измами за Лъвовете
ПИК TV x
Нидал Алгафари посочи пред ПИК TV коя ще е изненадата на изборите: ГЕРБ и ДПС ще могат сами да направят кабинет, но... (ВИДЕО) Нидал Алгафари посочи пред ПИК TV коя ще е изненадата на изборите: ГЕРБ и ДПС ще могат сами да направят кабинет, но... (ВИДЕО)
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК