Вход
София
Времето в София 19 o C

ИЗВЪНРЕДНО! Скандал с биографията на Румен Радев в сайта на президентството - кой произведе президента в "доктор на военните науки"?

ИЗВЪНРЕДНО! Скандал с биографията на Румен Радев в сайта на президентството - кой произведе президента в "доктор на военните науки"?

на 18.04.2019
53821
47
ИЗВЪНРЕДНО! Скандал с биографията на Румен Радев в сайта на президентството - кой произведе президента в "доктор на военните науки"?
Автор: ПИК
18.04.2019
47
53821

Скандална подробност в биографична справка за Румен Радев е на път да взриви академичната общност. На сайта на президентската институция, в информацията за държавния глава пише, че през 2000 г. става доктор на военните науки в областта на усъвършенстването на тактическата подготовка на летателния състав и симулиране на въздушния бой.   

Справка в Регистъра за академични длъжности и дисертации към Националния център за информация и документация (НАЦИД) обаче показва, че президентът има обикновена докторска степен в направление “Организация и управление на въоръжените сили”. Темата на дисертационния труд на Радев е “Създаване и използване на системи за тактическа подготовка на авиационните екипажи и подразделения”, информира topnovini.

Макар темата да е близка до дефинираната в биографичната справка има съществена разлика между това Румен Радев да е получил образователна и научна степен “доктор” и да е получил научната степен “доктор на военните науки”. 

В класификацията на научните степени “доктор на военните науки” стои много по-високо от степента “доктор” и много по-малко хора, с доста натрупан опит, сериозна академична кариера и значителен научен принос стигат до нея. На практика, отбелязването в биографичната справка, че Радев е “доктор на военните науки” не отговаря на истината и приписва на президента много по-висока научна степен от тази, която реално има.

Не е възможно грешката да е и в регистрите на НАЦИД, тъй като там се съхранява цялостна и актуална информация, а отразяването на промяна в получена степен от някого става в реално време след издаването на съответната диплома.

До момента не е ясно дали грешката в президентската биография е случайна или не, както и кой е отговорен за качването на тази информация в сайта на институцията.

Сподели:
Напиши коментар »
(47)
1
2
Макрон току що ни открадна 15 млрд. лв., защо ние ще му възстановяваме църквата?! Публикувано на 17.04.2019 в България Бойко ще дава пари за “Нотр Дам”? Знаете ли колко църкви се рушат у нас? Но като е чужда, западна, френска – веднага… Безродник! Не ги жалете! Господ ги наказа за наглостта да откраднат 15 млрд. от нас, и 50 млрд. от цяла Източна Европа! Само преди седмица, забравихте ли… Чуждопоклонническото западнофилско чувство отново унижи България. Отново правителство, политици, и кастата на хората, които се срамуват да се нарекат “българи”, се надпреварват да изразяват съпричастие към Франция. Все едно в Украйна фашистите не горят по няколко църкви всеки ден. Фашисти, поддържани от същата тази Франция. Но да оставим Украйна. Нека погледнем България. Само преди седмица наглецът Макрон буквално открадна 15 милиарда лева от нашия БВП. Ей така – щракване на пръст, нова регулация, край с транспортния ни бизнес. И нямаше никаква милост. За тях ние – българите, не сме хора. И сега – ще бъдем съпричастни. Та освен реставратори, и пари ще даваме! Знаете ли колко църкви се рушат в България? Само в Софийското поле са няколко десетки. Аз нали съм нещо като православен, та обикалям по тия църкви и манастири. Навсякъде има нужда от пари, но на някои места е пълен погром! И ние ще възстановяваме “Нотр Дам”! Защото не щем православните манастири, искаме да сме франсета. Ама да ви река – може и Господ да ги наказа французите. Да им показа, че може да имат лъскава църква, ама не са съвсем християни, след като така крадат от бедните народи. От българи, поляци, румънци. Точно това правят, за да охранват дебелите си шкембета. И хич, ама хич не им дреме за нас… Само на нас ни дреме за тях. Но мен не ме бройте между нихилистите и безродниците. Аз не съм франкофон…
3
https://www.youtube.com/watch?v=UlcUGGAiLcA
4
Е ся друго си е да си ДОЦЕНТ на пожарникарските науки с научния труд "Психологически аспекти при развръщане на маркуч в гориста местност".....нали така ве ШАЙКАДЖИИ
5
отговор на коментар
АЛОООО АЛИ БАБА - ЗАЩО ПИШЕШ ЗА ФРАНЦИЯ А НЕ ЗА БЪЛГАРИЯ И ДИПЛОМИТЕ МА ПРЕЗИДЕНТА
6
A какво да каже генерал- парашутиста, пишман каратиста,бодигарда на бай Тошо , бай ви Бойко Борисов...
7
Абе ЗАЩО КРИЕТЕ БИОГРАФИЯТА на Цецо ПИПОНЯ?!Нека видим как на 19 години завършва 8-ми клас.Покажете и биографията на ТИКВАТА...на СТРУГАРКАТА Цуци също.Давайте бе ГЪ30ВЕ, КАРАЙТЕ НАРЕД.
8
какъв чужд език е имал на изпита?
9
Друго си е "доктор по симулиране на въздушен бой" ! Така навъртяха и летателни часове и офицерски звания и любовници! Симулират и президенство! Но на тъпаците, дето пишат, не е якно и какво значи "симулация". Прости им народе, те не знаят какво пишат и вършат!
10
Нека всички Български родолюбци на 26 май да гласуваме за кандидатите на коалиция " ПAТРИOТИ ЗА ВAЛЕРИ СИМЕOНОВ"! Всички пaтриoти да гласуваме за него доказал се като единствения от ПФ който честен политик! И защото единствено той от коалицията има шанс да влезе в ЕП. Избирателите на ВМРO са около 30 хил.човека тоест 1%! Сидерoв и АТAКА вече нямат избиратели след предaтелството,Джaмбaзки 5 ГОД.прибираше по 20 хил.евро и не свърши нищо за България! Няма никакъв шанс на идните избори! Затова нека не пилеем пaтриoтичните гласове за кандидати без дори и минимален шанс а да гласуваме всички за " ПAТРИOTИ ЗА ВAЛЕРИ СИМЕOНОВ"
11
Прав си! В коалицията на Вaлeри влиза и ПП СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА КЛАСА! Това сме всички ние предприемачи които имаме дребен и среден бизнес и сме също работодатели! Нашата партия има 80 хил.членове! За 1 евродепутат са необходими около 160 хил.гласа тоест 5.88%. Само от ПП СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА КЛАСА Валъо има сигурни над 120 хил.заедно с нашите семейства и отделно от НФСБ. Влиза със сигурност! А ВМРO на всички избори когато е участвал самостоятелно е имал 1% тоест максимума им е 30 хил.гласа! Така че наистина няма смисъл да се разпиляват патриoтичните гласове а да гласуваме всички за коалицията - ПATРИOTИ ЗА ВAЛEРИ СИМEOНOВ
12
и при президента където бутнеш и хоп лъжа.и тоя се пише морален!?да си подава оставката!не може президентът да е лъжец.
13
ЧЕТЕТЕ БЕ ГЪ30ВЕ........Справка в Регистъра за академични длъжности и дисертации към Националния център за информация и документация (НАЦИД)показва, че президентът има докторска степен в направление “Организация и управление на въоръжените сили”. Темата на дисертационния труд на Радев е “Създаване и използване на системи за тактическа подготовка на авиационните екипажи и подразделения”.......ЧЕТЕТЕ БЕ ГЪ30ВЕ......
14
Разбира се че ще гласуваме всички ние избирателите на Патриотичния фронт за Валери! За кого да гласуваме за Агент Иван( Каракачанов) ли ? Който се прави на защитник на Българите а вижте снимките му в интернет прегърнат с роми и се целува с тях! Патриотичния фронт на последните парламентарни избори имаше 315 хил.гласа. Според социологическите проучвания след като влезе в коалиция с ГЕРБ са загубили половината от избирателите си. Остават 150 хил.души избиратели на ПФ. От тях са 100 хил.привърженици на Валери ,30 хиляди на ВМРО и 20 хиляди на АТАКА предимно такива на държавни и общински служби и техните семейства! Така че всеки останал привърженик на ПФ би трябвало да гласува за Валери защото единствено той има някакъв шанс! Глас за останалите е загубен и напразно!
15
Прекрасна новина от последните минути! Партия "Българска домашна ракия" също застава зад Валери Симеонов за Евродепутат! Партията е учредена от 200 собственици на казани за ракия като има структури почти в цялата страна! Членовете на организацията по селата са над 50 хиляди! От партията призовават всички свои структури да се включат в кампанията за Валери! Е вече е сигурно не само че Симеонов влиза а и следващия в листата!!!! ПОБЕДА
16
С МИГ 29 И РЕКЛАМА СТАНА ПРОПАГАНДАТА И ЕТО ТИ НА ...ЗА ЛЕТЕЦ МОЖЕ И ДА СТАВА ..НО НЕ ОТ ВСЕКИ ЛЕТЕЦ СТАВА ПРЕЗИДЕНТ ..АКО СЕ ДЪРЖИ НОРМАЛНО НИКОЙ НИЩО НЯМА ДА МУ КАЖЕ ..ДОРИ ЩЕ ГО ПОХВАЛИМ ..ПРИ ТОВА Е ЛЕТЕЦ.....ТРЯБВА ДА СЕ ДЪРЖИ ПОДОБАВАЩО..А ТОЙ ПРАВИ ПОД ДИКТАТА НА НЕГОВИТЕ КОПОИ ЧЕРВЕНИ АГЕНТИ ,ПРАВИ КОНТРАПУНКТ -ЦИТАДЕЛА , ПОДМЕНЯ ДЕМОКРАЦИЯТА С НАЦИОНАЛ ПОПУЛИЗЪМ И СЕ КИЧИ С ФРАЗИ ИЗРЕЧЕНИ ОТ НАЦИОНАЛНИ ГЕРОИ И СИ ПРИПИСВА ИСТОРИЯТА ..ЕТО ТОВА Е НАЦИОНАЛ ПОПУЛИЗЪМ - БОЛШЕВИЗЪМ ..
17
Ей, аз пък мислех, че Зеления чорап е академик...
18
Като Тодор Живков -Висше незавършено. И Радев пропуснали са тире незавършено
19
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
20
ЦВЕТАНОВ е ГОТОВ да купи нотре дам,а тея franseta се лигавят с помощи.
21
А кой произведе един пож@рникар, простак за ЦОЦЕНТ И ДОКТОР НА НАУКИТЕ?
22
На моменти го съжелявам този човечец. Не е лесно да те командорят 3 дебели женища и на пиян морков да , наистина е нещастен смешник с манталитет махленски, но претенции вселенски!Разбра се какво му трябва, две чинии боб с джолан и след 2-рата ракия е готов! Защо си мъчи пъпчивата главица с политика,когато цял живот само е пълзял и заповеди изпълнявал?
23
СВЕТУЛКИ В ПОЛУМРАКА ...а щях да забравя ...по БСТ - червената болшевишка ТВ Нора Стоичкова от БСП “ водеща журналистка “ бе поканила Иванчева през март месец и направо я Оневини ..гледайте в ютюб ..! мерси.
24
Пожарникарският доцент що не ИЗГАСИ оная колиба на франсетата.....нале БАЦЕ е международник....нали бонжуар....нали всички сме парле ву франсе.....Ъ
25
Това е нищо. Ако прочетете биографията на съпругата му в Уикипедия, свят ще Ви се завие.
26
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви на висок тон в кулоарите на НС, че докато той е доктор на науките, настоящият премиер Пламен Орешарски не може да чете. Коментарът на Борисов бе по повод признанието на Орешарски, че не е чел сключеното за "Южен поток" споразумение, направено на последното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС). "А на мен ми се подиграваха, който съм доктор на науките", заяви Борисов. За пореден път той нарече Орешарски "псевдопремиер". Лидерът на ГЕРБ каза още, че все пак ще отиде на консултациите между партиите, които се очаква да бъдат в петък, "за да се умири държавата, за да не кажат, че Борисов се инати". Той обяви, че има промяна в мнението му относно датата на предсрочните избори, които според него трябва да са в средата на септември. На Консултативния съвет по национална сигурност парламентарните партии се договориха датата на вота да бъде между 28 септември и 12 октомври. "Вместо държавата да катастрофира плавно катастрофата се превърна в бедствие", обясни лидерът на ГЕРБ. Според него ако управляващите останат по-дълго на власт, могат да съборят и други банки, освен КТБ. "Те дори не могат да се съберат да освободят Сергей Станишев да отиде да си върши работата в Брюксел", добави Борисов. Така той коментира проваленото днес заседание на Народното събрание заради липса на кворум. Бившият премиер добави, че ще подкрепи оставката на Сергей Станишев като депутат при гласуването в парламента.
27
Даааа, има нещо съмнително в докторатурата на президента и това е, че е учил сериозно. Темата е описана по-горе. Нека сравним докторатурата на президента с тази на премиера. Темата на премиера е била:"Дължината на маркуча и нейната съотносимост към ботушите на пожарникаря и влиянието й на водното налягане". Но премиера има опит от Подземния свят, като шофьор на известни знакови лица, на които е раздал парчета от Черноморието, както и опит в пребиването с бухалки на длъжници. Е, кой е по-добър, премиера, наши?
28
Доктор на военните науки, да, като защитава дисертация през 2000 г. - През 2000 г. става доктор на военните науки в областта на усъвършенстването на тактическата подготовка на летателния състав и симулиране на въздушния бой.
29
ПИТА РАДЕВ КАТО МАЛЪК -КАКЪВ ДА СТАНА? БАЩА МУ ПИШМАН ШОФЬОР ГО СЪВЕТВА-СТАНИ СИНЕ ВОЕНЕН ДОКАТО РАЗБИРАТ ЧЕ СИ ИДИОТ И ХОП ---ГЕНЕРАЛ И ДОКАТО СЕ ЧУДЯТ КАК ДА СЕ СПАСЯТ ОТ КОНФУЗНАТА СИТУАЦИЯ И ХОП ПРЕЗИДЕНТ!!!!!!!!!!!!
30
При чугуноглавите нещата се развиват светкавично,комуниста не спи той чете и се развива върви към върховете-не напразно се събират на Бузлуджа там във весините,където за нас простосмъртните е недостижимо-и резултата го виждаме от съборите им буклук изпражнения и пак буклук
31
Като видя снимка на този човек , очаквам статия в която е поредната излагация . Но , пък ми липсва съпругата му . Скоро не е правила поразии .
32
отговор на коментар
Стана любимец на всички мъже, които са били в казармата. Не е любимец на бабите. Бабите от изтребители не разбират. Оня, дето играе мачлета е любимец на бабите, на самотните жени и на разни джендъри.
33
Има и свидетелство че му е правил СОНЕТ ходжата.
34
Няма да си спрете с манипулациите и лъжите, ей! НАЦИД - Румен Георгиев Радев - Диплома No/дата: 27021 / 04.12.2000, утвърдена с Протокол No/дата: 10 / 27.09.2000 Тема: Създаване и използване на системи за тактическа подготовка на авиационните екипажи и подразделения Смири се, бе! Нали на голям христиЕнин се драскаш! Ш, та грухат всички останали медии за лъжите ти.
35
отговор на коментар
Другарю,ти да не си бил влюбен в ЗКПЧ-то?Фатмачко говори като Тодор Живков на Юлския пленум на ЦК на БКП.Някога военното беше полувисше образование,после комуняците го направихте висше полуобразование.
36
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
37
ЖЗАЩО НЕ И ЗЕЛЕНИЯ МИРИЗЛИВ ЧОРАП ДА НЕ СТАНЕ ПРОФЕСОР, Я ВИЖТЕ ХИДРОИНЖИНЕРА, КОЛКО ТИТЛИ ИМА .
38
Много ви е ниско нивото, ПИК.
39
Интересно ще е да се видят и автобиографиите на кандидатите за евродепутати...
40
Ya daite diplomite na chaikata.
41
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
42
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
43
Не-до-дял-ко ооооооо, голямо ла'йно си.
44
Как доктор това червено говедо ве!!!
45
отговор на коментар
Прочетох биографията на Радева в Уикипедия, изпаднах в потрес и съм сигурен, че тя си е писала текста, стилистикста си е нейната, доста неграмотно творение. Има "леки" разминавания с факти.... Значи с това се занимава президентшата, оставя диря в историята.... Комплексарски тъпотии
46
Пак налазихте сайта гадни болшевишки мишки,браните мунчо-галоша да не би да излети от президентвото жалки креатури сте също като правешкия каскет и близнака му хвърчилков!
47
Доктор е с научния труд как шебеците въртят коремни и набиват на аванта джоланчета по цял ден
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 11392
архив

Двама английски джентълмени седят в клуба на следобедна пура.
- Кажете, Джеймс, какво мислите за бягането за здраве?
- Аз смятам, Арчибалд, че това е една голяма глупост!
- Защо смятате така, Джеймс? Всички казват, че е полезно...
- Виждате ли, Арчибалд, когато тичам за здраве, винаги ми се разлива уискито от чашата...

няма нови новини
Днес: 214
hot
най-четени новини в момента
сега
2506
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Парламентът отмени машинното гласуване на първо четене
x
Ето 7 причини да изберете развода пред нещастния брак
x