ИЗВЪНРЕДНО! Собственикът на Би Ай Ти Мирослав Янев пред ПИК: Работещите в телевизията ще си получат заплатите до 16 март, изчиствам задълженията на бившите собственици

Политика

ИЗВЪНРЕДНО! Собственикът на Би Ай Ти Мирослав Янев пред ПИК: Работещите в телевизията ще си получат заплатите до 16 март, изчиствам задълженията на бившите собственици

51523
на 13.03.2018
ИЗВЪНРЕДНО! Собственикът на Би Ай Ти Мирослав Янев пред ПИК: Работещите в телевизията ще си получат заплатите до 16 март, изчиствам задълженията на бившите собственици
Автор:   ПИК

"Заплатите за януари и до средата на февруари са задължения на бившите собственици. Преди 3 март изплатих половината от тях на работещите на трудов договор". Това заяви новият собственик на BiT Мирослав Янев пред ПИК веднага след репортажа за протеста на служителите на медията заради това, че не са получавали заплати от януари.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Янев обясни, че смята до края на тази седмица да изплати и другата част от заплатите, които е трябвало да бъдат дадени от Вълневи, но явно това не е направено. Самият той е влязъл във владение на медията от средата на февруари и в средата на март ще плати останалите заплата и половина на хората на трудови договори. Едва след това ще започне преструктурирането на програмната схема. Колкото до външните продуценти, те са работили на договори до 31 декември м.г., а някои от тях са продължили да работят без договори и през януари. Въпреки това обаче, Янев възнамерява да изплати и техните пари.

"Това не е бутикова телевизия. В нея работят 100 души, има и външни продукции. Разходите ѝ надвишават 25 пъти приходите. Това положение не може да остане такова за едно бизнес предприятие. Можеш да губиш пари само от хобито си, каквото е била тази телевизия за предишните собственици", заяви още Янев пред ПИК. И добави, че е обяснил всичко това на хората в телевизията с мейл преди 2 седмици.

Янев обясни и защо се е разделил със Сашо Диков. Бившият програмен директор е отказал да води само предаване и очевидно е искал да продължи да заема ръководния пост. Това обаче не е било приемливо за новия собственик. В момента той се занимава с делничната програма, а с програмата за уикенда щял да се заеме по-късно. Диков не бил склонен да чака, нито да се ориентира да води спортно предаване, както му предложил Янев. 

Той отрече, че умишлено не се среща с работещите в телевизията. "Днес не съм в София и не можах да се върна за уговорената среща заради здравословен проблем, но изпратих човек, който да обясни защо отлагам срещата. Тя ще се състои утре в 10.00 часа, а след като изчистя задълженията, ще започна и преструктурирането на програмната схема и всеки ще научи какво е бъдещето му", зарече се Янев пред ПИК.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
Соня Момчилова пред ПИК TV за закона за дезинформацията: Опасно е безогледно да се налага контрол и цензура. С каква експертиза министри и ДАНС ще преценяват кое е истина?! (ВИДЕО) Соня Момчилова пред ПИК TV за закона за дезинформацията: Опасно е безогледно да се налага контрол и цензура. С каква експертиза министри и ДАНС ще преценяват кое е истина?! (ВИДЕО)
ново
Днес: 113
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК