ИЗВЪНРЕДНО СТУДИО НА ПИК TV! Държавата се тресе от шантажа на Херо Мустафа и О'Брайън (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

АВТОРСКИ НОВИНИ

ИЗВЪНРЕДНО СТУДИО НА ПИК TV! Държавата се тресе от шантажа на Херо Мустафа и О'Брайън (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

287572
на 16.02.2023
ИЗВЪНРЕДНО СТУДИО НА ПИК TV! Държавата се тресе от шантажа на Херо Мустафа и ОБрайън (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Американската посланичка Херо Мустафа е най-активното лице на политическата сцена у нас през последни дни. След като преди две седмици тя покани на прощално парти първо политици и лидери на най-големите партии, а след това и кметовете на големите градове у нас, американската посланичка разходи из Триъгълника на властта и чиновника от Вашингтон Джеймс О'Брайън.

препоръчано

Оказва се, че след срещите с Радев и министри от служебния кабинет, в резиденцията на Херо Мустафа са се провели неформални разговори с участието на Бойко Борисов, лидерите на ПП и ДБ и Мустафа Карадайъ. На срещите е присъствал и Джеймс О'Брайън, който е настоявал следващият парламент да приеме закона за главния прокурор.

Днес ПИК разкри, че Херо Мустафа е организирала нова среща, този път в хотел "Шератон" в столицата. В една от залите на хотела американската посланичка проведе обучение на десетина български кметове как да се борят с корупцията.

Сред "учениците" на Херо бяха кметът на Бургас - Димитър Николов, на Стара Загора - Живко Тодоров, на Перник - Станислав Владимиров, на Кърджали - Хасан Азис.

На излизане екип на медията ни начело с гот-водещата Соня Колтуклиева направи сериозни опити да разговаря с Херо Мустафа, но бодигардове от Американското посолство я оградиха с телата си и изблъскаха колегите ни.

Георги Марков, бивш конституционен съдия и депутат от ГЕРБ, заяви пред ПИК, че искат да се овладее България и да бъде свален главния прокурор. Американците на Байдън имат опит от това. Те свалиха главния прокурор на Украйна. Те имат голям опит и от отглеждането на Кьовеши в Румъния, където разсипаха всичко, посочи той.

Извършва се безпрецедентен опит за неолиберален преврат в България, а нашите държавни мъже са си глътнали езика и имат основание, защото Байдън викаше, че ще бомбардира сърбите, докато не се научат на техните ценности - джендъри, миграция и т.н. , категоричен е Марков.

Много е зле положението в Америка, много хора напускат Ню Йорк и Калифорния, всички се изнасят към Флорида, където управляват републиканци, смята той.

Пак институтът за правни инициативи на Христо Иванов е поучил няколко стотин хиляди от САЩ и в България си тече този неолиберален преврат. Хората трябва да взеемат бюлетината и да гласуван за всичко друго не само за ПП и ДБ, които са партизаните на Сорос, отсече той.

Случващото се в България не може за стане в Унгария. Тук в прав текст казаха на американците: Не ни учете как да живеем, вие не можете да ни бъдете еталон за демокрация. Този господин О'Брайън бе посрещнат като държавен глава от Румен Радев, а той е просто един чиновник, отсече Георги Марков.

Г-н Брайън, за какъв независим главен прокурор говорите, когато за разлика от Америка, българският главен прокурор по дефиниция е независим и е част от независимата съдебна власт, той е независим по Конституция. Когато той повдига въпроса за отговорността на главния прокурор, веднага трябва да го затапят, че ние имаме Конституционен съд и той излезе с решение, че главният прокурор не е недосегаем. А законът Радев-Зарков е вкаран без да има Велико народно събрание, заяви още той.

А какво ще стане като не изпълним това, американците са способни на всичко, там има само един-единствен човек, който опонира и той се нарича Доналд Тръмп. Той заложи на Орбан, покани го миналата година и Орбан им откри форума на републиканците в Далас, отсече Марков. 

Сега всички мълчат, мълчим и ние като народ. Всички сега са уплашени, смята той.

Тече този либерален преврат, да бъде разрушена България и никой не каза на Брайън за прокурорите в Америка, че Сорос ви избира прокурорите и това трябвало да се продължи те да бъдат прогресивни. Никой не им каза в очите, че не могат да ни бъдат критерий за демокрация, та те изопачиха изборите, отсече той.

Вие сте свършила държава и латиноамерикански вариант, каза Марков по отношение на САЩ. 

Според Жоржета Пехливанова, която е дипломат, Херо Мустафа не е дипломат от кариерата, а е политически пратеник. 

Писателят и публицист Александър Урумов, който е защитник на християнските ценности и българското семейство, заяви пред ПИК заяви, че акцията на О'Брайън е агресивна срещу една суверенна страна. Не може да си и помисли никой, че между две суверенни страни, поне на книга, които са в партньорски отношения, могат да имат такова мутренско поведение. Това са глобални мутри, които дори вече не си правят труда да спазват някакво приличие или някаква вежливост, посочи той.

По времето на Тръмп такова нещо нямаше. За 4 години никакъв подобен прецедент не е имало, включително при предишните двама посланици по времето на Тръмп. След това поведението на Мустафа се промени по времето на Джо Байдън. Един посланик не се води от собствените си хрумване, а изпълнява определени политики по начина, по който им се казва, подчерта Урумов.

САЩ искат да се приключи със суверенната държава, факт е, че се случва. Това, което те искат е да се признае краят на България като национална държава, отсече Урумов.

Д-р Стоян Калоянов коментира пред ПИК TV, че Херо Мустафа се държи у нас като генерал-губернатор и решава кой да управлява България или не. 

Сега се появява някакъв чиновник и какво по дяволите става, нали не искахме да сме 16 република на СССР, защо сега трябва да сме щат на Америка. Расте недоволство и у хора като мен, които обичаме Америка, но не искаме да се държат с нас като с роб или подчинен, отсече Калоянов.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Хороскопът на Алена за петък: Трудности заради роднини за Близнаците, възможни измами за Лъвовете Хороскопът на Алена за петък: Трудности заради роднини за Близнаците, възможни измами за Лъвовете
ПИК TV x
Нидал Алгафари посочи пред ПИК TV коя ще е изненадата на изборите: ГЕРБ и ДПС ще могат сами да направят кабинет, но... (ВИДЕО) Нидал Алгафари посочи пред ПИК TV коя ще е изненадата на изборите: ГЕРБ и ДПС ще могат сами да направят кабинет, но... (ВИДЕО)
ново
Днес: 103
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК