Вход
София
Времето в София 13 o C

ИЗВЪНРЕДНО СТУДИО НА ПИК TV! Цялата истина за убитата Виктория - от касиерка и манекенка до тв водеща! Валери Симеонов избухна: Съпругът й е олицетворение на нечистоплътност и беззаконие (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО СТУДИО НА ПИК TV! Цялата истина за убитата Виктория - от касиерка и манекенка до тв водеща! Валери Симеонов избухна: Съпругът й е олицетворение на нечистоплътност и беззаконие (ОБНОВЕНА)

на 08.10.2018
477227
0
ИЗВЪНРЕДНО СТУДИО НА ПИК TV! Цялата истина за убитата Виктория - от касиерка и манекенка до тв водеща! Валери Симеонов избухна: Съпругът й е олицетворение на нечистоплътност и беззаконие (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
08.10.2018
0
477227

Разследваща журналистка ли е убитата в Русе Виктория Маринова и защо жестоката й смърт стана повод за политически спекулации и поредно яхане на човешката трагедия за черен пиар? 30-годишната майка на 7-годишно момиченце всъщност е една красива българка, коят ос нищо не е заслужила жестоката си съдба, но и не я е предизвикала с работата си. В това са категорични пред специалния екип на ПИК TV на място в Русе близки и колеги на жертвата, както и запознати с разследването на смъртта й. 

Преди да бъде убита Виктория е била просто водеща на магазинно предаване в телевизията на мъжа си, с когото се е развела преди няколко месеца. В действителност младата жена не е била журналистка, нито пък е имала амбиции да се прави на такава. Включително и не е взимала интервюта с подобна насоченост - те са взимани от неин колега, а тя само е била лице на предаването. 

Виктория е била фризьорка и манекенка, по-късно и касиерка в компанията, собственост на мъжа й Свилен Максимов - мастит бизнесмен от Русе. В ролята си на такава го среща преди 8 години и след като се влюбват и женят, той създава телевизията ТВН, на която я слага на поста административен директор. Като бивша манекенка Виктория решава да води магазинно предаване, на което е лице от няколко месеца, проучи на място водещата на ПИК TV Ива Николова. 

"Първо да изкажем съболезнования за ужасното убийство на семейството и на Русе, потресени сме. В мислите си сме с нейната дъщеря", каза собственикът на ПИК Недялко Недялков. Той зададе въпроса кой злоупотребява с паметта на Виктория Маринова.

Информацията, която събрахме за Виктория Маринова, е, че освен че се е разделила със своя съпруг Свилен Максимов, тя е пожелала да остане да работи в телевизията, собственост на екссъпруга й. Тя не е участвала в преки репортажи, не е ходила на събития, не е имала отношение към събития в града и страната, заяви от Русе журналистката Ива Николова. 

Преди две години телевизията е била спряна, тогава Максимов е пожелал да се откаже от медията. Но след 2 години е започнал рестарт по желание на Виктория, като тя и семейството й желаели телевизията да стане кореспондентска за бТВ и Нова тв. Тогава тя е започнала да води предавания - едното е светското "Подиум", а другото е на друг колега - "Детектор". Колегите от Русе казват, че Виктория не се е занимавала с разследвания. Сглобявала е предавания от вече отминали събития. Колегите са категорични, че за разследваща журналистика и дума не може да става, коментира още Ива Николова. По думите й Максимов е опитвал да бори конкуренцията със силови методи. 

Виктория е работила като манекенка и фризьорка, вероятно към Визаж.  Никой от колегите в Русе, които се движат заедно по събитията, не е виждал Маринова там, допълни тя. 

Юристът на семейството строго е забранил и на хората от телевизията, и на бившия й съпруг, да дават каквито и да е изявления пред медиите.

Семейството и Свилен Максимов не са били в добри отношения с журналистическата колегия. Максимов е търсил стари кадри, за да стартира телевизията, но те работили месец и половина-два и са се отказали, тъй като не са искали човек, който не разбира нищо от медии, да им дава акъл, нито пък да ги командва Виктория Маринова.

Никой от колегите в Русе не каза нито лоша, нито добра дума за семейството. Журналистите в Русе заявяват, че смъртта е ужасна, но Маринова не е била нито журналистка, нито разследваща журналистка, посочва Ива Николова от ПИК TV.

Съпругът на Маринова, след развода, окончателно се е оттеглил от този бизнес и е оставил медията изцяло в нейни ръце. Малко преди да се случи ужасното нещастие, тя е пила кафе с едри бизнесмени от местен клуб и може би е водила разговори за финансирането на телевизията, по данни на екипа на ПИК TV в Русе.

"В Русе за първи път става такова нещо. Притеснени сме, деца имаме", отсича местен жител пред камерата на ПИК TV.

Ужасяващи са манипулацията и преексплоатацията на обществения интерес, използването на престъплението за рекламни цели. От всички протестъри, целия кръг "Капитал", от "Да, България" се внушава, че Виктория е била убита заради това, че са били поканени в нейното предаване уж арестуваните на нивата Димитър Стоянов и един румънец. Внушението е, че са я убили заради разследването. Наводняват се източниците в Брюксел с партенки, че Виктория е убита, защото е свързана с разследването. И Си Ен Ен и Би Би Си предават фейк новини. Ужасно е, че ровим костите на Виктория, но има морална спекула, която е по-ужасна от смъртта. Това е лешоядстване върху още неизстиналото тяло на жената. Ами, ако е толкова ужасяващо разследването, защо не убиха тях, а убиха дръжката на микрофон. БСП също. Кутев излезе и казва такава мерзост, такава политизация на смърт, че Виктория е убита, защото носила фанелка "Системата ги убива"!, възмути се Недялко Недялков.

Той припомни случая от времето на кабинета "Костов", когато медии написаха "България уби дете", а ставаше дума за дете, убито от психично болната си майка. 

Тази вечер между 50 и 100 човека щели да правят бдение. Това са същите онези хора, които бяха пред общината да протестират срещу плочките на Графа. Там ще са Прокопиев, Христо Иванов, Манол Глишев, грантоядите, Тома Белев, същите доносници, които в момента видоизменят образа на България пред света и клеветят държавата, че убила журналистка в Русе. Истината е, че там се разхожда убиец, психопат, жените са в опасност, но не и друго, допълни той.

Полицията в момента работи под преса на Брюксел, на "Репортери без граници", на "Ню Йорк Таймс", на "Гардиън". Изключително мерзка спекулация със смъртта, отсече още собственикът на ПИК. 

Вицепремиерът Валери Симеонов коментира по време на студиото на ПИК TV на живо, че съпругът на убитата Свилен Максимов е отлично известен на бранша като кабелен оператор. Той може да бъде някакъв събирателен образ на завършения бизнеснарушител на прехода. Нарушител на законите, имам предвид. Човек, който по най-безпардонен начин гази нормативи и закони. Той е много добре познат на бранша, посочи вицепремиерът и допълни, че човекът е олицетворение на беззаконието и нечистоплътността. 

Имахме дела за незаконно излъчване на тв Скат в Исперих. Съдружникът на жена му в телевизията е неговият адвокат, който успява да намери пропуските в нашата правосъдна система и успява да го измъкне от всякакви ситуация. Има нарушения на територията на Русенско, Търговищко, Разград и Попово. Където мине, този човек е синоним на точно обратното на законността. В цялата си дейност той прави нарушение след нарушение. С незаконните си мрежи, имам информация, че той е стигнал до София, разкри Валери Симеонов. Той изтъкна, че е сезирал органите на реда и че има дела с Максимов. 

България е оклеветена пред света, като гледам заглавията в медиите в чужбина, възмути се Симеонов. 

Източници на ПИК намекват за връзки на съпруга на Виктория с хора от подземния свят. Твърди се, че бракът между двамата е рухнал заради манекенка от Варна. Според журналистката от ПИК TV Ива Николова, която предава от Русе, се твърди, че истината за смъртта на Маринова трябва да се търси около семейството. 

Изглежда сякаш журналистката приживе е попаднала в една голяма игра. А след смъртта й е попаднала в още по-мръсна игра, коментира главният редактор на ПИК Звездомира Мастагаркова. 

В пряка телефонна връзка в ефир политическият анализатор Георги Харизанов заяви, че всички са потресени от този жесток акт. Познаваме се от известно време с Виктория, запознавали сме се чрез колеги от тв бранш, като разговорът ни е бил да ползваме хора и техника от телевизията им в Русе, където те имат мрежа. Само това са били разговорите ни, като от разговорите ни съм с убеждението, че срещу мен седи човек мениджър, управител, който се интересува от финансовите резултати, а не и от журналистическата професия, разказа Харизанов за познанството си с Виктория Маринова.

Аз никога не съм се титулувал журналист, въпреки че съм учил журналистика и водя политическо студио. Разследващ журналист е изключително отговорна професия. А това, което се твърди, е неуважение и към паметта на г-жа Маринова, и към разследващите журналисти. Тя беше очевидно навлязла в материята, но от чисто административна гледна точка, посочи Харизанов.

Не можете да се преборите с човек без съвест. Ако някой нарочно е решил да тръби, че в България е убит разследващ журналист и то заради разкритие, не виждам как ние можем да предотвратим това нещо. Можем само да призовем към национално достойнство, защото си оплюваме държавата, отсече Харизанов. 

Не разбрах смисъла на това бдение, не виждам мястото си на това бдение и не виждам за какво точно трябва да сме солидарни. Ние имахме човешки отношения с Виктория, за мен е потресаващо, но да се превръща това в символ на посегателството на журналистиката, не съм съгласен, отсече политическият анализатор.

Няма какво да се лъжем, става въпрос за подмяна на обществения дневен ред. Както е логично цяла България да се притеснява, че сред нас има ,убиец, в същото време едни кресливи граждани подменят този обществен страх с фалшивата теза, че в България се убиват разследващи журналисти. Заради това, че Вики е убита като журналист, а не като хубава млада жена, обобщи Недялко Недялков. 

Темата не е, че са посегнали на някого заради Джи Пи Гейт, отсече той. А обвиняеми, подсъдими за усвояване на ДДС, за неплащане на данъци за десетки милиони, като Прокопиев или Огнян Донев, чийто сайт също тръби подобни неща, подменят темата за сигурността на българина, заяви Недялков. Джи Пи Гейт ли е виновен на някого, че му е мръсна тоалетната, запита риторично той. Голямата тема е как така убиваш млада жена на публично място. Но цялата грантаджийска паплач обръща обратно нещата. От чумата в Странджа, през плочките на Графа до убийството на Виктория, тези хора разбират от всичко, възмути се собственикът на ПИК TV.

Надяваме се МВР да бъде оставено да си свърши работата, за да разберем истината за убийството на младата майка, посочи Мастагаркова.

В заключение да кажем, че има благодатна почва за подобни версии и мантри, тъй като хората не вярват на полицията. Сега е моментът вътрешният министър Младен Маринов да докаже става ли за този пост. Всички сме гледали "От местопрестъплението", хайде да не е това, а да е някой руски филм, и те са по-бързи, а тук все още правят профил на убиеца, трети ден...., посочи Недялко Недялков. 

ПИК TV за първи път показа в ефир офисът на русенската телевизия TVN, която е била ръководена от Виктория Маринова. Колегите й отказват коментар по случая. 

Червеният депутат Александър Симов заяви по телефона пред ПИК TV, че ситуацията се пресилва към настоящия момент. "Ние нямаме достоверно криминално мнение какво точно се случва. Предлагам да не засилваме мрачните краски, защото това няма да ни позволи да разберем истината. В България всеки журналист се води за разследващ и скандален, но с този термин се закичиха твърде много хора, и такива на елементарни политически поръчки. Дори "Господари на ефира" се кичат с този термин. Това не бих го приписал към Виктория Маринова, но смятам, че все пак, като журналист, независимо че няма такова образование, е вървяла по пътя да се развие", заяви Симов.

Нека първо стане ясно какво се е случило и тогава може да се правят изводи. Много хора видяха шанс да блеснат покрай този случай. Особено "умните и красивите", които имат страшни грехове към свободата на словото, посочи Симов, който изтъкна, че ще отиде на бдението, за да покаже, че е част от общност, която може и трябва да се подкрепя. Отивам, за да не оставя аматьори да приватизират каузи. Това не трябва да се позволява. Не  може с три статуса във Фейсбук да се правиш на блогър и да задаваш тона в българското общество, смята Симов.   

Не съм очаквал такова нещо, такова връщане към началото на прехода, хващане гуша за гуша по всякакъв повод, коментира собственикът на ПИК TV. 

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за президент на България?
Общо гласували: 13730
архив

Две бабки пият кафенце на припек. Едната казва на другата:
- Мила, знам, че се познаваме от 100 години, ама съм стара вече и забравям. Ще ми кажеш ли как ти беше името?
Другата бабка продължила бавно да си бърка кафето, свела поглед, и след 5 минути отговаря:
- Спешно ли ти е?

няма нови новини
Днес: 26
hot
най-четени новини в момента
сега
1627
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Спецпрокуратурата с разкрития за корупционните далавери на червения кмет на Костенец - предлагали пари на общинари срещу гласуване за определени фирми (ОБНОВЕНА)
x
Женският оргазъм помага за зачеване
x