ИЗВЪНРЕДНО! Съдружник на шеф в Главно мюфтийство е задържан с хероин за 5 милиона евро

Акценти

ИЗВЪНРЕДНО! Съдружник на шеф в Главно мюфтийство е задържан с хероин за 5 милиона евро

25796
на 13.01.2021
ИЗВЪНРЕДНО! Съдружник на шеф в Главно мюфтийство е задържан с хероин за 5 милиона евро
Автор:   ПИК

Съдружник на главния секретар на Главно мюфтийство Джелал Фаик е бил задържан с хероин за 5 милиона евро на граничния пункт „Хамзабейли“, съобщава 24rodopi.com. В тайници на автомобила на бившия турски дипломат в Брюксел Вейсел Филиз са били открити 100 килограма хероин. Полицейската акция била проведена след сигнал, че бившият съветник в посолството в белгийската столица пренася голямо количество наркотици. Автомобилът, с който пътували Вейсел Филиз и семейството му, бил щателно обискиран на „Хамзабейли“, малко преди да влезе в България през ГКПП „Лесово“.

препоръчано

Вейсел Филиз (вляво) често гостувал в България по покана на Фаик (вдясно)
Турски медии разкриват, че Вейсел и главният секретар на българското Главно мюфтийство Джелал Фаик имат обща фирма – „Левант груп“. Посочва се, че Вейсел Филиз често гостувал в България по покана на Фаик. Поместена е и снимка от ифтар, на която вечеря турският дипломат е седнал между главния мюфтия Мустафа Хаджъ и главния секретар Джелал Фаик. Ифтарът се състоял в селото на главния мюфтия Драгиново.

Вейсел Филиз е собственик на 90 % от фирмата, а делът на Фаик е 10 %.

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 282
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това