ИЗВЪНРЕДНО! Ципрас и Йълдъръм се договориха за осемте военни, потърсили убежище в Гърция

Балкани

ИЗВЪНРЕДНО! Ципрас и Йълдъръм се договориха за осемте военни, потърсили убежище в Гърция

22173
на 18.07.2016
ИЗВЪНРЕДНО! Ципрас и Йълдъръм се договориха за осемте военни, потърсили убежище в Гърция
Автор:   ПИК

Атина настоява в този случай да се спазват международните договори и правата на човека

Последвайте ни в Google News Showcase

Телефонен разговор с турския премиер Бинали Йълдъръм е провел снощи гръцкият премиер Алексис Ципрас относно събитията, които се случиха в съседна Турция през последното денонощие, съобщи „Български новини”.

препоръчано

Според информация от кабинета на Премиера Ципрас, той е пожелал бързо възстановяване на нормалния процес на живот и работа в Турция, изразявайки подкрепата си за републиката. Освен това отбелязал, че молбите за убежище на турските военни, които пристигнаха в събота, ще бъдат разгледани възможно най-скоро, при пълно спазване на международните договори и право за правата на човека.

Комуникацията между двамата държавни мъже е станала по инициатива на министър-председателя на Турция, който благодари за гръцката подкрепа в трудните моменти, през които преминава страната му.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете
ПИК TV x
Георги Харизанов пред ПИК TV: Правителство е възможно само с мандата на ГЕРБ - ако не мине, отиваме отново на избори (ВИДЕО) Георги Харизанов пред ПИК TV: Правителство е възможно само с мандата на ГЕРБ - ако не мине, отиваме отново на избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 135
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК