Вход
София
Времето в София 15 o C

ИЗВЪНРЕДНО - Представляващият ВСС Боян Магдалинчев изригна срещу Лозан Панов: Защо шефът на ВКС бяга от НАП и се крие от Висшия съдебен съвет?!

ИЗВЪНРЕДНО - Представляващият ВСС Боян Магдалинчев изригна срещу Лозан Панов: Защо шефът на ВКС бяга от НАП и се крие от Висшия съдебен съвет?!

на 28.11.2018
23538
9
ИЗВЪНРЕДНО - Представляващият ВСС Боян Магдалинчев изригна срещу Лозан Панов: Защо шефът на ВКС бяга от НАП и се крие от Висшия съдебен съвет?!
Автор: ПИК
28.11.2018
9
23538

Срамното укритие на шефа на ВКС Лозан Панов, който бяга от ВСС и се крие от НАП, както и скандалното му изказване за доклада на ЕК коментира пред БНТ Боян Магдалинчев, представляващ ВСС.

Бюджетът е повече за ВСС. И при нас има ръст от 10 процента на работната заплата. Имаше проблем и той отпадна, имаше предложение за изменение на едни рапоредби в закона за съдебната власт относно работното облекло на служителите, посочи Магдалинчев.

На въпрос за отпадането на критериите от мониторинговия доклад той изтъкна, че това е факт заради постиженията и напредъка на българската страна. Последният доклад каза, че сме изпълнили три показателя и те отпадат, посочи гостът в студиото.

Запитан за доклада на Лозан Панов на международен форум, на който той казва, че се е почувствал като съпруг, който е хванал жена си в изневяра, а тя го запитала на мръсните ли очи ли ще вярва или на нея по повод доклада на ЕК и признанието за напредъка 

Не е ли грозно един от тримата големи в правосъдието да говори така за европейската комисия, попита водещият. Да ви кажа честно нямам представа за какво Панов се ядосва, но един от аргументите може би е нежеланието България да бъде извадена от мониторинговото наблюдение. Очевидно Панов е от тези, които не желаят, а желаят България да бъде още време под наблюдение, отсече Магдалинчев. 

Много странно е, че цялата ЕК казва, че България има голям напредък, посочи той. Г-н Панов обикновено има навика да говори извън ВСС по същинските проблеми. Това, което казва за чадъри  изависимости на съдебната система да го сподели първо пред органа, който отговаря за това. По този начин никога не е представял пред ВСС нещата, заяви още представляващият ВСС.

13 пъти НАП издирва Лозан Панов, за да бъде уведомен за това, че не е подадена декларацията му. Той очевидно не получава съобщенията на електронен адрес и НАП са го търсили на постоянен и домашен адрес, и във ВСС са го търсили. По-странното е, че един председател на ВКС да се укрива от връчване на съобщенията, заяви още Магдалинчев. 

10 от 14 човека в съдебната колегия се опитахме да го накараме тези въпроси, които е поставил на форума, трябва да ги каже пред нас, но той каза, че не едлъжен да дава отчет пред никого. Най-вероятно са му по-удобни да прави тези отчети другаде. Ако ние грешим, нека го сподели, призова Магдалинчев. Той уточни, че има закон, който забранява на съда всякакво политическо пристрастие. И припомни, че Панов си прави политически кампании, като например "НЕ на страха".

Г-н Влахов, който се изказа, че е отровена атмосферата във ВКС, депозира писмена молба пред съдийската колегия, защото го е срам да работи в такава среда, припомни още той.

На въпрос за спечелилия конкурса за шеф на СГС Магдалинчев бе категоричен, че няколко часа е протекла дискусията и изслушванията и че това е била по-убедителната кандидатура. 

 Да не се радваш на успехите, когато отвън те признават, и да казваш, че това е невярна съпруга, това не го разбирам. Нека той коментира каквото мисли пред съдийската колегия, която председателстваше, посочи още той. 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34915
архив

Чукча отива на гости в съседното село при приятел. Пред иглуто на приятеля седи опната кожа от бяла мечка. Чукчата пита:
- Колко пъти стреля в него?
- Десет!
- А, колко пъти го уцели?
- Нито веднъж!
- Е от какво умря?
- От смях!

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
ОЧАКВА НИ СБЛЪСЪК: Астероидът Апофис лети с бясна скорост към Земята
x