Издателят на ПИК Недялко Недялков: Задава се окопна война Румен Радев - Корнелия Нинова. Егото и политическите амбиции на президента блокират държавата. Ще прави нова партия със стари ченгета

КОМЕНТАРИ

Издателят на ПИК Недялко Недялков: Задава се окопна война Румен Радев - Корнелия Нинова. Егото и политическите амбиции на президента блокират държавата. Ще прави нова партия със стари ченгета

82128
на 21.09.2018
Издателят на ПИК Недялко Недялков: Задава се окопна война Румен Радев - Корнелия Нинова. Егото и политическите амбиции на президента блокират държавата. Ще прави нова партия със стари ченгета
Автор:   ПИК

Нараненото его и личните партийни амбиции на президента Радев са в основата на институционалната криза в държавата, обяви от студиото на телевизия "България он еър" собственикът на агенция ПИК Недялко Недялков.

препоръчано

"Радев отмъщава на дребно, заядливо, за инцидента с баща му в Харманли и заради факта, че го отзоваха от делегацията за ООН в Ню Йорк. А това е единствената международна арена, на която би могъл да се омеша с големите лидери и да се снима до тях в кафепаузата. Последва нелогичният му инат да издаде указ за Младен Маринов, да коментира удачността на кандидатурата му, а после и да иронизира позицията на Борисов относно Унгария и Виктор Орбан.

Г-н Радев трябва повече да чете конституцията. Там не пише, че работи като критик на правителството, а че трябва да олицетворява и обединява нацията. Уви, той е загрижен повече за рейтинга си, умилява се от високите електорални цифри, тъне в самозаблуда, смята, че хулите срещу Борисов захранват одобрението към него. Конфронтацията тепърва предстои", обобщи Недялков.

Според собственика на ПИК в момента държавният глава репетира по няколко писти за бъдещия си партиен проект, опипва почвата. Едната писта е схемата "Георги Първанов" - нова партия със стари ченгета. 

"Податки за това вече се появиха покрай тъй наречения Инициативен комитет за единение на нацията, който припозна Радев като свой лидер. Във въпросния комитет членуват предимно бивши агенти на Държавна сигурност като историка Георги Марков и Любомир Кючуков, бивши ченгета - като Богомил Бонев, макар че ноторно известно е, че бивши ченгета няма, това е оксиморон.

Явно Радев смята да се дистанцира от БСП, да се позиционира като независим и да цепи левицата. По модела "разширяване на електоралното ветрило". Видя се обаче още от времето на Първанов, че подобни опити се увенчават с провал, това само втвърдява столетницата. Така или иначе публичният конфликт Радев - Нинова къкри, въпрос на месеци е да избие на повърността. Той обаче ще е доста по-жесток от противопоставянето на президента с премиера Борисов, защото винаги най-боли, когато си предаден от свои", прогнозира Недялко Недялков.

"Като Необединен Патриот ще посъветвам властта официално, твърдо и категорично да подкрепи Унгария и Виктор Орбан. Това е естествената, прохристиянска позиция на една високоотговорна към съдбините, бита и историята си нация. В момента психодесните ни пробутват опорката, че подкрепа за Орбан е тъждествена на подкрепа за Путин, че двамата са огледални диктатори, а това е опасна манипулация.

Българският народ е със здрав разум, осланя се на семейните ценности и морал и няма как да не симпатизира на унгарския лидер, който опитва сам да подреди дома си, да защити границите си и да предпази младите поколения от извращенията на джендърството", обясни издателят на агенция ПИК.

Според него неочакваната вчерашна среща на "честния бизнесмен" Ахмед Доган с американския посланик носи символно, но и геополитическо значение.

"Това е анонс на Доган, предупреждение към всички, които дръзват да питат за охраната му от НСО и за средствата, с които си е купил ТЕЦ-Варна. Да кажем към вицепремиера Валери Симеонов, който вече подаде сигнал с подобни въпроси. От друга страна има една особена последователност в поведението на ДПС от последните месеци - приютява опонента на Ердоган, Мухарем Индже, на ифтар в Кърджали, гласува срещу АЕЦ-Белене, срещу Виктор Орбан, после Карадайъ съобщава, че предсрочните избори били неизбежни...

Изобщо - ДПС явно ще се опита да го играе като троянски кон на евроатлантизма на Балканите и да развива подривна дейност срещу Ердоган. Като нищо сега ще започнат и да лобират за американските изтребители F-16. Вероятно по този начин Доган опитва да се откупи пред американците. За какво, той си знае, ние само можем да се досещаме", завърши Недялко Недялков.

Сподели:
Бомба x
Срещнали ли сте сродната си душа в секса – тези знаци ще ви покажат Срещнали ли сте сродната си душа в секса – тези знаци ще ви покажат
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това