Издателят на ПИК Недялко Недялков пред Петър Волгин по "Хоризонт": Защо не е проблем, че новата Мата Хари на премиера държи ключа на държавните чекмеджета? И че кабинетът на премиера е снимачна площадка за романтични филми на "Холмарк"? И че Киро разпорежда арести като Сталин?

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Издателят на ПИК Недялко Недялков пред Петър Волгин по "Хоризонт": Защо не е проблем, че новата Мата Хари на премиера държи ключа на държавните чекмеджета? И че кабинетът на премиера е снимачна площадка за романтични филми на "Холмарк"? И че Киро разпорежда арести като Сталин?

325169
на 06.02.2022
Издателят на ПИК Недялко Недялков пред Петър Волгин по Хоризонт: Защо не е проблем, че новата Мата Хари на премиера държи ключа на държавните чекмеджета? И че кабинетът на премиера е снимачна площадка за романтични филми на Холмарк? И че Киро разпорежда арести като Сталин?
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Чувствата, моите субективни усещания - към президента и премиера, са без значение. Въпреки че се лаская, че двамата ме припознават като свой основен противник и постоянно рекламират агенцията ни.

препоръчано

Това заяви в предаването "Политически некоректно" на Петър Волгин по "Хоризонт" собственикът на агенция ПИК и издател на вестник "Ретро" Недялко Недялков.

Той отбеляза, че битката между Радев и Петков има "енергиен залог" и дъх на газ. Води се битка за публичния ресурс между две лобита - едното на президента, другото на вицепремиера Асен Василев.

В момента Кирил Петков опитва да овладява всичките лостове на властта, тече вторично изчегъртване на президентските хора. Нормално е, Румен Радев се чувства изоставен - той като Кронос иска да изяде своите деца и да оцелее.

Авторитетът на президента все още е много силен, той е магически. А България е държава на магическия реализъм, суеверието и народното християнство и винаги силата на припозната като икона личност е по-силна от силата на институциите. Следователно - в тази война моите залози са в полза на президента. Именно заради неговата аура и остатъчния ефект от победата му над Бойко Борисов.

Представителността на цялата Четворна ОФ коалиция е около 15% спрямо целия български електорат. В тези 15% сумарният дял на ПП е наполовина. В този смисъл да говорим за представителност и легитимност, е твърде прекалено и пресилено. Вчера Кирил Петков е обещал "реални арести", защото "хората очаквали това". Какво значи "реални", кои са "нереални"? По-скоро сюрреална е властта на харвардските самозванци. 

Те говорят от "името на хората". Така се говореше в едни други времена. Тогава и разстрелваха "в името на народа".

Откога премиерът на една държава от ЕС и НАТО разпорежда арести? Откога съвместява функциите на разследващ орган, обвинител и съдия? Подобни функционалности бяха вменени в трудовата характеристика на Светата инквизиция при лова на вещици. Възкръснаха при болшевизма, сталинизма и националсоциализма. За малко ни ги припомни и Цветан Цветанов в първия кабинет на Борисов - тогава и той нахълтваше по домовете на хората, притесняваше семействата и близките им.

Докъде доведе това? Арестуваните бяха оправдани в съда, а после осъдиха България в Страсбург, за да плаща данъкоплатецът. 

Какво прави в момента премиерът г-н Петков? Кешира. Мами инфантилния избирател и го обира, както го правеше Манчо Фотографчията във "Вражалец" на Ст. Л. Костов. Г-н Петков е оживялата литературна класика. Дано обаче, докато кешира, не стигне до милиционерски репресии през копоя си Бойко Рашков.

Запитан как ще коментира вчерашната гавра с Ива Николова от страна на Кирил Петков в ефира на предаването на Сашо Диков, Недялко Недялков заяви:

Това показва какъв мъж е премиерът и доколко е мъж, какво възпитание и морал притежава, щом говори по адрес на известна журналистка, дама. По-притеснителното е, че той етикира, персонифицира медиите. Казва за Ива Николова, че е "в тинята", че Бареков се "бил побъркал". Ако от най-високата трибуна на изпълнителната власт един премиер размахва пръст на журналисти, къде е реакцията на свободното общество, на колегията, НПО-тата? Когато Борисов каза "мисирки", бяха готови да го разпнат на кръст. Нека да бъдат безпощадни, но да бъдат принципни в своята безпощадност. Иначе не е гражданско общество, а симулация, двоен стандарт.

Когато бях опозиция на Бойко Борисов, в моята редакция гърмяха бомби, отбеляза Недялков и посочи, че събитията трябва да се разглеждат в последователност и логичен порядък, а не избирателно, според конюнктурата.

Ако се върнем към чекмеджетата, не казвам кое е пълно и кое е празно...Не знам как е с чекмеджето на Борисов, но нашите хладилници се изпразват. Сметката за ток в офиса ни е скочила трикратно за последния месец. Краставиците са 8 лева, сиренето - 20, хлябът - 3. Бензинът вече надскача 3 лв. При Борисов, само за 20 стотинки надценка, шофьори наизлязоха по улиците и протестираха. Сега се спотайват. Толкова ли забогатяха при "лошия" ГЕРБ, че могат да си позволят подобни харчове?

Да, фен съм на Борисов, тъй като искам семейството и бизнеса ми да оцелеят, хората около мен да смогват да плащат сметките си. Няма по-опитен и подготвен от него за премиер в тази криза. Всички българи пак ще станат фенове на Борисов, когато дойдат сметките им за ток след падането на мораториума.

Ако Борисов бе на власт, нямаше да има подобен ценови разгул, подобна инфлация, подобно обедняване, подобна Радева зима. Да, кризата е всеобща, но токът на българската борса е най-скъп в цяла Европа. Тогава как да не говорим за субективна вина на управляващите?

Не искам дадена партия да съществува в българската политика с една-единствена цел - да назначи свой главен прокурор. Това е партията на господин Христо Иванов. Цялото министерство на правосъдието функционира заради това. Имаме си министерство за борба с личността на Иван Гешев, нормално ли е това и дали е приоритет на българския народ? А може би е приоритет на олигарси като Иво Прокопиев? За това ли беше промяната, за да сменим Пеевски с Прокопиев?

Иван Гешев, Иван Гешев, Иван Гешев..., това е като йогийска мантра, от сутрин до вечер - да сменим Иван Гешев и да сложим някой от кръга "Капитал"...

В България няма да има правосъдие, докато Кирил Петков е премиер на България, не докато Гешев е главен прокурор. Не Гешев наруши закона, а Кирил Петков, подписвайки документ с невярно съдържание. Не Гешев вреди любовницата си в управлението на държавата, а Петков. 

Коя е тази Лена Бориславова, каква е тази ренесансова личност? Защо присъства на всички официални и неофициални срещи на премиера, взима думата, компетентна е по всички теми - от образование и медицина, чак до отбрана и съдебна реформа? Защо кабинетът на премиера е обърнат на снимачна площадка за романтичен филм на "Холмарк", а премиерът и говорителката му се държат за ръце по време на заседания на Министерския съвет?

Надуваха ни главите години наред за Мата Хари и чекмеджето на Борисов. А сега, когато новата Мата Хари разполага с ключа за всички държавни чекмеджета, а кумците на премиера въртят 9 милиарда европари, не е проблем, така ли?

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 94
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК