Издателят на ПИК Недялко Недялков пред СКАТ: Бойко и Гешев спечелиха мача. Да не говорим за техните глави, а за главите на Кирил, Асен, Христо, Атанасов, Корнелия...ПП отсвириха Прокопиев, сега той се мъчи да овладее ГЕРБ през Томислав Дончев. Честното е Борисов да излезе като премиер, а Делян Добрев...

АВТОРСКИ НОВИНИ

Издателят на ПИК Недялко Недялков пред СКАТ: Бойко и Гешев спечелиха мача. Да не говорим за техните глави, а за главите на Кирил, Асен, Христо, Атанасов, Корнелия...ПП отсвириха Прокопиев, сега той се мъчи да овладее ГЕРБ през Томислав Дончев. Честното е Борисов да излезе като премиер, а Делян Добрев...

216161
на 09.10.2022
Издателят на ПИК Недялко Недялков пред СКАТ: Бойко и Гешев спечелиха мача. Да не говорим за техните глави, а за главите на Кирил, Асен, Христо, Атанасов, Корнелия...ПП отсвириха Прокопиев, сега той се мъчи да овладее ГЕРБ през Томислав Дончев. Честното е Борисов да излезе като премиер, а Делян Добрев...
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Общественият разговор, дискурсът у нас е сбъркан. Залог за правителство са две кариерни съдби - главите на Бойко Борисов и Иван Гешев. Медийно, пропагандно се натрапва на народонаселението мантрата, че едва ли не това е ключовият проблем, парадигмата за случване на някаква ефимерна "промяна".

препоръчано

Което само по себе си е абсурд и изблик на гузна съвест. Бойко Борисов за пореден път спечели парламентарни избори, Иван Гешев спечели вота на доверие във Висшия съдебен съвет. Народното събрание ще бъде открито символно от гербер - легендарния скулптор Вежди Рашидов.

ГЕРБ получи на вота пълна гражданска реабилитация, диверсионното "изчегъртване" се провали.

Онези, които загубиха изборите - ДБ, БСП и ПП, са онези, които най-гръмогласно искат оставките на победителите, вместо да заговорят за своите. Парадокс по български!

Такова мнение изрази в ефира на телевизия СКАТ и предаването "Политиката на прицел" издателят на ПИК Недялко Недялков.

Не е ли скандал, че Корнелия Нинова, която занули столетната левица, вчера отново оцеля на "Позитано" след унизителен пленум, който отложи конгреса на БСП за февруари?! Какво още трябва да се случи, за да изпъдят с камъни тази жена от кабинета й? "Другарите" обаче се задоволяват с декларации, възвания, подписки за оставката на председателката, която с верния си паж Калоян Методиев обърна партията на еднолична, по-скоро двулична фирма.

Не е ли скандал, че никой не говори за оставките на Христо Иванов и Атанас Атанасов от маргиналията "Демократична България" със седемте процента на вота? И не само че никой не говори, ами спечелилата партия с 25 процента ГЕРБ постоянно ухажва лузърите, създава им усещането за историческа важност, все едно съдбата на отечеството се движи нейде по ръба на жезъла на генерал Гном?! Все едно е нормално шестата по резултат партия да диктува на първата?! Друг от парадоксите по български.

И ДБ, една изцяло корпоративно-прокурорска партия, вдига акциите си, акумулира политически ефект. Реалният собственик на тази партия - олигархът Иво Прокопиев, провежда клиноведческа операция в самия ГЕРБ чрез своето лоби (Томислав Дончев, Екатерина Захариева, Румяна Бъчварова, Мирослав Боршош), като целта е да го овладее напълно и да го подчини. Това също минава през главата на Бойко Борисов. 

Всъщност кръгът "Капитал" е на път да изгуби друг свой партиен проект - "Продължаваме промяната", и сега трябва да навакса с ГЕРБ. Кирил Петков и Асен Василев активно се дистанцират от ДБ, респективно Прокопиев, и този процес стартира още преди вота. Сега Петков казва - ние имаме морал, няма да подменяме изборния резултат, няма да правим "уйдурми" и да формираме обща парламентарна група с ДБ, за да вземем първия мандат. И това е честна позиция, която не се харесва на Иво Прокопиев.

Разкачването на харвардите от ПП тепърва започва. Следете само медиите на Прокопиев, следете как Кирил и Асен ще бъдат сатанизирани и дамгосани като предатели, евроотстъпници и прочие клишета на соросоидната манипулация.

Каква би била честната разстановка на политическата реалия в момента?

ГЕРБ излиза, предлага програма и състав на правителство на малцинството, внася го в пленарна зала и иска доверието на всички партии. Който подкрепи, подкрепи. Който не го направи, поема отговорността да остави държавата без редовен кабинет насред кризата и войната.

Всякакви обходни маневри с "контактни групи", всякакви унизителни молби към втория или шестия на вота, са бутафория, обидна за честта на победителя. Излез напред, с гордо вдигната глава, не ползвай аватари. 

Неслучайно социалните мрежи гръмнаха от възторг след участието на Делян Добрев в "Панорама". Неслучайно, защото хората са петимни за мъжкарско поведение, мъжкарско говорене с ясни тези, артикулиране на простите истини.

А и като им видиш само "контактьорите"...Росен Плевнелиев, който е чудесен да ти направи хороскоп, да каже прогнозата за времето, да сготви в студиото на Гала...

ГЕРБ трябва да избере по коя писта поема - по пистата на Прокопиев/Томислав Дончев, или по пистата на Делян Добрев. А най-добре по пистата на Бойко Борисов - пределно ясно е, че изборите той пак си ги спечели сам, гласовете дойдоха персонално за него, степента на обожествяване на лидера в ГЕРБ е в кулминационна фаза, следователно Бойко Борисов трябва да поеме кръста си и да се самономинира за министър-председател.

Това, според мен, е въпрос на принцип, а принципите са дефицит в българската политика. При следващи избори електоратът ще го оцени. 

Ключово е и друго - партиите да спрат с коментарите за главния прокурор, прокуратурата и независимата съдебна система. В България поне формално съществува разделение на властите, следователно подобен разговор е изкривяване на демокрацията. Гешев е легитимно избран за главен прокурор, до края на мандата му остават близо пет години. В този период той има важна задача - да разобличи с факти и доказателства корумпираните властници от всички правителства дотук.

Какво се случва, например, с прословутия доклад на ДАНС, публикуван в ПИК, за далаверите и комисионните в газа? Защо Асен Василев бе толкова гузен в "Панорама", когато Делян Добрев му извади едни фактури...Никаква "коалиционна целесъобразност" не може да оправдае мълчанието за този скандал и това престъпление. 

А иначе, отвъд партийното злободневие, тъй наречените "лидери" трябва да прогледнат за проблемите на обикновения човек. Да му помогнат да оцелее в икономическата криза. И да опазят мира, да опазят България от директно въвличане във войната. Няма по-висша ценност от мира, тоест от живота, семейството, нашите деца. Не съм чул някой да говори за тях насред котерията, насред мазните пехливански битки за "правителство на всяка цена".

Коя е тази "цена"? Минава ли през цената на живота и оцеляването на нацията? 

Според Недялко Недялков съвсем скоро политическата реалност ще се прекрои. На хоризонта ще се появят нови силни играчи, които ще претендират за доверието най-вече на онези 70% от българите, които са отвратени от статуквото и порочния, задкулисен модел на функциониране на политиката.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 66
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК