Издателят на ПИК Недялко Недялков пред СКАТ: Радев е спасеният лично от Васил Божков президент. А го избра ДПС на Делян Пеевски

Час Пик ГЛАВНА

Издателят на ПИК Недялко Недялков пред СКАТ: Радев е спасеният лично от Васил Божков президент. А го избра ДПС на Делян Пеевски

367587
на 06.06.2021
Издателят на ПИК Недялко Недялков пред СКАТ: Радев е спасеният лично от Васил Божков президент. А го избра ДПС на Делян Пеевски
Автор:   ПИК

Лъжата расте и расте, докато не стане толкова очевидна, колкото носа на лицето ти. Карло Колоди, “Пинокио”.

препоръчано

Борисов със сигурност е чел “Винету”, Радев обаче не е чел “Пинокио”.

И се овъртолва в нови и нови лъжи, които се израждат във физиологичен дефект, обяви издателят на ПИК Недялко Недялков в ефира на телевизия СКАТ пред водещия Ивелин Николов.

Сега Радев казал, че Божков и Пеевски са плод на режима на Борисов, който тънел в корупция.
Доста плакатно и елементарно. Но понеже според Сократ за лъжата са нужни двама – лъжец, който я изрича, и наивник, който й вярва, аз отказвам да бъда вторият. Най-малкото защото дълго и отдавна помня.

Помня, че Божков – артикулиран публично като криминален елемент до началото на новия век, изведнъж се превърна в политически фактор и достоен колекционер при правителството на НДСВ и Симеон Сакскобургготски. Сменяха закони в негова угода. Министри ходеха на крака на изложбите му в Националния исторически музей. Викаха го и за делегации в чужбина.

После БСП и ДПС номинираха персоналния му счетоводител Пламен Орешарски за премиер на България.

Това е оня, същият Орешарски, замразен като кандидат-кмет на СДС за София, след като го засякоха на среща в офиса на Божков, припомни Недялков.

Божков менторства в политиката официално, легетимиран от царските хора. Някои от тях – премиери и висши чиновници в служебните кабинети на Румен Радев.

Божков е фактор още от времето, когато шефът на съветническия екип на Радев – Александър Маринов от ДС, колеше и бесеше в градската организация на БСП – София.

Пеевски е продукт на същата “царска” вълна. На 21 – назначен за зам.-министър от царя. Началник на царския комсомол. После в Тройната коалиция израсна до шеф на Държавния резерв. Дадоха му да изкупи половината медии, печатници, търговци на вестници.

После гореспоменатият човек на Божков – Орешарски, го назначи за шеф на ДАНС по предложение на Мая Манолова. Иначе и тя се пише от “новите”, “почтените”, “борците с олигархията”. 

Васил Божков и Делян Пеевски са персонални олигарси на БСП и ДПС - двете партии, които издигнаха Румен Радев в политиката. Радев дължи оцеляването си в политиката на Васил Божков. 

Когато Борисов дойде на власт, и Божков, и Пеевски бяха в топ 3 на най-богатите и влиятелни бизнесмени. Може да се укрепили благосъстоянието си при кабинетите на ГЕРБ по чисто икономически причини, но е смешно да се говори, че са техен продукт.

Напротив – именно при Борисов погнаха бизнеса на Божков и му връчиха 18 прокурорски обвинения. Именно Борисов извади държавните пари от мастодонта КТБ и ограничи експанзията на банката.

Божков е беглец в Дубай, преследван от Борисов, и зове тълпите да пазят президента...Странно, наистина. 

Тук не адвокатствам, излагам лесно проверими факти.

Партиите на Радев - БСП и ДПС, системно крепяха Божков и Пеевски. Нещо повече, двамата се превърнаха в символ на преуспели българи именно в коалиционните управления на социалисти, царисти и турци. Знаеха ги като “момчета на Доган”.

Да ги приписват сега на Борисов, е смешно и жалко.

И друга лъжа на г-н президента. Аз, фука се той, като говорех, всички други мълчахте.

Кога "като говорехте", почитаеми генерале? Като казахте миналото лято, че имате повече доверие на Божков, отколкото на прокурорите ли? Когато Божков организираше на страницата си във фейсбук протестите във ваша защита? Когато ДПС на Делян Пеевски изля всичките си гласове във вашата урна на президентските избори и вие им благодарихте?

Нищо не сте говорили, пак продавате илюзии на лековерната тълпа.

Вие сте този, който тепърва ще трябва да обяснява за връзките си с Божков.

Пак повтарям – този човек организира и финансира протести във ВАША ЗАЩИТА И СРЕЩУ БОРИСОВ И ГЕШЕВ. Ако не бяха агитките на "черепите", прокуратурата щеше да си довърши работата по шпионския скандал с Русия, можеше и да ви "импийчнат". Заради Божков отървахте кожата, такава е истината. Само това е достатъчно разговорът да приключи.

Дребна подробност е, че назначихте за шефка на кабинета на МВР-министъра учредителката на партията на Божков. За шеф на НАП – комшията му в Дубай. А за културен министър - отровния Минеков със седем изложби, спонсорирани от Божков...

Сподели:
Бомба x
Ето по какви мръсни игрички в секса си падат мъжете и жените Ето по какви мръсни игрички в секса си падат мъжете и жените
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на Орлов мост (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на "Орлов мост" (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това