Издателят на ПИК Недялко Недялков: Ултиматумът "Макрон" е асимилация, търговия с националния ни идеал. Как само ги хванаха за топките от посолството, а?

КОМЕНТАРИ

Издателят на ПИК Недялко Недялков: Ултиматумът "Макрон" е асимилация, търговия с националния ни идеал. Как само ги хванаха за топките от посолството, а?

82181
на 22.06.2022
Издателят на ПИК Недялко Недялков: Ултиматумът Макрон е асимилация, търговия с националния ни идеал. Как само ги хванаха за топките от посолството, а?
Автор:   ПИК

Ултиматумът „Макрон“ вече е подкрепен от широка коалиция в лицето на ПП, ГЕРБ, ДПС, ДБ, части от ИТН...

препоръчано

Как само ги хванаха за топките от посолството, а? Така е, като ни управляват зависими и страхливи политици.

Важно е да поясним, че:

- македонците не са изпълнили нищо, повтарям НИЩО, от Договора за добросъседство, приятелство и сътрудничество от 2017 г. Ратифициран от правителството на Бойко Борисов, нека не забравяме…

- не са премахнали езика на омразата в учебниците, медиите и в публичното говорене на официалните им лица. В Македония българоомразата е официална държавна политика, мейнстрийм. Българските културни паметници са системно подлагани на ругателства, гаври и палежи.

- не са дадени каквито и да е права на българите в РСМ. Напротив, техният брой е изкуствен свален статистически до…3500 души. Повтарям - 3500. По същество те са подложени на сегрегация.

- не е помислено дори за промяна в Конституцията и вписването на българската народност като държавотворна.

- не са осъдени репресиите на македонистко-титовия режим срещу българската общност след 1944 г.

- всички гаранции по изпълнение на договора оттук нататък се отнемат от патронажа на българската държава и стават реквизитни и субординатни на Европейския Съюз. Тоест, на никого, на брюкселските чиновници, на номенклатурната мъгла. На онези, които ни лъжат години и години наред, че ще ни приемат в Шенген.

Вероятно това не представлява проблем за Омертата по върховете на държавата. Която не благоволява да запита Брюксел: защо, аджеба, натискате така истерично нас и не осъществявате реципрочен натиск към Скопие да изпълни в аванс поне част от българските условия?

Има нещо гнило, но не в Дания. Само аз ли го надушвам?

Отделните партийни секти и агитки търсят панически правдива легенда защо националното предателство не е предателство, а "битка срещу Путин и Евразия" (ха-ха-ха!), съблюдаване на имагинерните „общоевропейски ценности“. Които не струват и пукната пара за унизения и перманентно мачкан от Великите сили български народ, който сега е насилен да се откаже и от националния си идеал, формулиран през Възраждането. От историята, езика и културата си.

Ултиматумът „Макрон“ е асимилация.

Онези, които му пляскат, са попкръстювци.

Може да звучи патетично, но патосът е присъщ на цялото величаво, красиво и драматично стремление на българския род към обединение в рамките на една земя.

Продажната политическа класа ни отнема Македония, нашата ранена душа, нашата несвършваща болка. И няма политкоректност, която да го оправдае.

Сподели:
Бомба x
Тези напитки предотвратяват появата на съсиреци Тези напитки предотвратяват появата на съсиреци
ПИК TV x
Мика Зайкова заговори пред ПИК ТV за здравословното състояние на Слави Трифонов и разпада на ИТН: Плаващо мнозинство в тази икономическа криза е много опасно, губим 1 млрд. лв. от Плана за възстановяване заради липсата на законодателна програма на кабинета Петков (ВИДЕО) Мика Зайкова заговори пред ПИК ТV за здравословното състояние на Слави Трифонов и разпада на ИТН: Плаващо мнозинство в тази икономическа криза е много опасно, губим 1 млрд. лв. от Плана за възстановяване заради липсата на законодателна програма на кабинета "Петков" (ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това